Semințe de floarea soarelui – foarte bogate în vitamine și minerale!

0

Semințele de floarea-soarelui sunt o hrană unică, bogate în multe tipuri de substanțe esențiale, uneori greu de obținut. De fapt, semințele de floarea soarelui fac parte din top 10 alimente bogate în vitamina E, cupru, vitaminele B cum ar fi tiamina, fosforul, seleniul și multe altele.
Semințele de floarea-soarelui, la fel ca toate tipurile semințe, oferă o sursă sănătoasă de acizi grași esențiali. În plus, semințele de floarea-soarelui sunt, de asemenea, o sursă excelentă de fibre, aminoacizi ce alcătuiesc blocurile de proteine, vitaminele B, fitosteroli și multe altele.
Deși am fost determinați să credem alimentele grase duc la creșterea nedorită a greutății, adevărul nu e nici pe aproape. Consumând grăsimi sănătoase (în cantități moderate), acestea duc, de fapt, la un sistem cardiovascular sănătos, o greutate corporală stabilă și un nivel redus de inflamație la nivelul întregului corp.
Sursele sănătoase de grăsimi, sunt de fapt blocurile membranelor celulare, care permit organismului să echilibreze hormonii. Ele sunt și purtători pentru vitaminele A, D, E si K.
Semințele de floarea soarelui sunt cele mai corelate cu creșterea sănătății cardiovasculare, datorită capacitații lor de a reduce colesterolul „rău” și de a preveni hipertensiunea arterială, în plus ajută la prevenirea cancerului, durerilor de cap și crampelor musculare.
Studiile arată că substanțele nutritive găsite în aceste semințe au compuși chimo-preventivi care stagnează fazele timpurii ale dezvoltării cancerului, ajutând la stoparea dezvoltării tumorilor. Antioxidanții găsiți în aceste semințe sunt utilizați pentru repararea ADN-ului.

Studiile au demonstrat că vitamina E protejează bărbații împotriva cancerului de prostată și un nou studiu mai recent, realizat de Universitatea din Texas (Statele Unite), sugerează că poate contribui la reducerea riscului de cancer pulmonar. Această vitamină este benefică și pentru menținerea tenului tânăr, cu un aspect sănătos și hidratat.
Semințele de floarea soarelui furnizează o cantitate mare de magneziu și minerale atât de necesare pentru o viață sănătoasă. Magneziul joacă multe roluri importante în organism: ajută la echilibrarea raportului de calciu și potasiu în celule, este crucial pentru sănătatea cardiovasculară generală și ajută la o presiune sanguină sănătoasă. De asemenea ajută la reducerea migrenelor cronice, a constipației, a oboselii cronice și chiar a simptomelor asociate tulburărilor de dispoziție, cum ar fi depresia și anxietatea.
O dietă bogată în toate tipurile de semințe s-a dovedit că reduce hiperglicemia și ajută la echilibrarea nivelului zahărului din sânge. Acest lucru scade șansa de a dezvolta sindromul metabolic, incluzând diabetul sau rezistența la insulină.
Astăzi, semințele de floarea soarelui sunt una dintre cele mai consumate semințe din lume.
Este de preferat să consumați semințe crude de floarea soarelui pentru că prepararea termică, mai ales prăjirea, reduce nivelul de nutrienti.
Rețineți ca grăsimile sănătoase sunt foarte importante pentru organism și aduc multe beneficii, dar trebuie consumate cu moderație.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.