Ametelile nu sunt o boala, ci mai degraba o afectiune. Acestea pot fi rezultatul unei probleme de sanatate si, prin urmare, nu trebuie ignorate.
Cauze posibile:
» Tensiune arteriala: scaderea tensiunii arteriale sau hipotensiunea arteriala este una dintre cele mai frecvente cauze de ameteala brusca.
» Sistem nervos: daca exista o problema in sistemul nervos, s-ar putea ca si simptom sa apara ametelile.
» Alimentatia: exista momente in care consumul prea mic sau o tulburare de alimentatie ar putea genera ameteli.
» Probleme de vedere: daca tocmai ati inceput sa purtati o noua pereche de ochelari si va simtiti ametit dupa ce i-ati purtat o perioada de timp, trebuie sa ii schimbati deoarece prescriptia cu siguranta este incorecta.
» Varsta inaintata: problemele legate de varsta, cum ar fi neuropatia, menopauza, pierderea vederii sau inactivitatea, pot provoca, de asemenea, senzatia de ameteala.
» Sarcina: o femeie insarcinata poate simti senzatia de ameteala datorita activitatii hormonale, scaderii nivelului zaharului din sange sau modificatii activitatii metabolice.
Acestea sunt cateva dintre cauzele de baza, usor de recunoscut, dar mai pot fi si alte cauze mai grave, care trebuiesc tratate cu seriozitate, la recomandarea medicului.
Ametelile pot fi un simptom al unei boli si sunt adesea insotite de slabiciune, greata, dureri de stomac, durere de cap, congestie pectorala sau slabiciune in picioare.
Unele teste care sunt efectuate pentru a diagnostica ametelile sunt RMN-uri, scanari CT, teste de teniune arteriala, electrocardiograme, teste de auz si diverse alte teste neurologice.
Remedii pentru ameteli la domiciliu:
» Ceai de anason, agrise sau de levantica.
» Otet de mere diluat cu apa. Peste 90 de componente active din otetul de mere vor actiona rapid, pentru redarea confortului. Se bea treptat, diluat in apa, iar senzatia de ameteala va disparea.
» Ulei esential de menta, se inghit cateva picaturi pentru stimularea sistemului nervos.
» Se elimina grasimile animale din dieta, sarea si alcoolul.
» Beti mai multa apa. Deshidratarea este o alta cauza majora a ametelilor.
» Mancati mai mult. Ameteala mai poate fi provocata si de o scadere a zaharului din sange, in special la diabetici. Foamea poate produce ameteli. Incercati sa nu stati flamand prea multe ore.
» Mierea de albine. Este bogata in zaharuri naturale care va dau energie imediat si previne ameteala. Creste imediat nivelul scazut de zahar din sange. Amestecati 1 lingura de miere de albine, 1 lingura de otet de mere intr-un pahar cu apa si beti aceasta bautura de 2 ori pe zi. Mai puteti amesteca 1 lingura de miere cu suc de lamaie intr-un pahar cu apa. Beti-l imediat cand aveti ameteli.
» Lamaia un bun remediu pentru ameteli. Vitamina C va intari sistemul imunitar, care va ajuta organismul in lupta cu problemele de sanatate. De asemenea, lamaia este un bun energizant, care va va hidrata si va da un plus de energie cand sunteti ametiti si extenuati.
» Ghimbirul este foarte bun cand aveti ameteli. Consumul de ghimbir stimuleaza circulatia sangelui spre creier si alte parti ale corpului, reducand ametelile. Mestecati cateva feliute de ghimir proaspat cand aveti ameteli, sau beti ceai de ghimbir daca sunteti predispus ametelilor. De asemenea, mai puteti consuma si suplimente pe baza de ghimbir daca aveti ameteli destul de dese.
Oricare ar fi remediul ales pentru tratarea starilor de ameteala, nu uita ca aceste dezechilibre sunt datorate carentelor de vitamine si minerale din organism, care pot ascunde alte afectiuni grave. Deci nu evita sa mergi la medicul tau pentru controlul medical obligatoriu.
Niciun comentariu