9 Efecte secundare ale uleiului de ricin de care ar trebui sa ținem cont

0

Utilizarea excesivă a uleiului de ricin a fost asociată cu diverse riscuri. Unele dintre acestea includ erupții cutanate, greață, diaree și crampe musculare. Efectele secundare ale uleiului de ricin au fost legate atât de utilizarea locală, cât și de utilizarea internă.
Aici, discutăm posibilele efecte secundare ale uleiului de ricin despre care trebuie să fiți atenți și măsurile pe care le puteți lua pentru a le evita.
Uleiul de ricin este utilizat în cosmetice, medicamente, uleiuri de masaj și medicamente – având în vedere beneficiile sale terapeutice puternice. Aproximativ 90% din ulei este compus din acid ricinoleic, care este agentul său principal de vindecare.
Cu toate acestea, cercetări recente asociază efecte secundare multiple cu uleiul de ricin.
❓Care sunt efectele secundare ale uleiului de ricin
⚠️ Greață
Supradozajul cu ulei de ricin poate provoca greață. Necontrolarea simptomelor de greață poate duce la deshidratare severă și dezechilibru electrolitic. Acest ulei este, de asemenea, utilizat ca mijloc de preparare pentru examinări radiologice și de colonoscopie.
Conform unui studiu iranian, greața indusă de uleiul de ricin poate fi însoțită de vărsături, plenitudine abdominală și crampe.
⚠️ Erupții cutanate
Studiile la animale au constatat că uleiul de ricin a fost ușor iritant pentru pielea subiecților testați. Alte reacții alergice ale uleiului de ricin sunt roșeața (eritemul) și urticaria. Acestea pot apărea pe locul unde se aplică uleiul.
Uleiul de ricin nu este un iritant sau sensibilizant semnificativ al pielii în testele clinice la om. Dar acidul ricinoleic din acesta poate agrava starea pacienților cu afecțiuni cutanate preexistente.
⚠️ Crampe musculare
Acest ulei de semințe este un laxativ puternic. Cu toate acestea, slăbiciunea musculară și crampele ar putea rezulta dintr-un supradozaj. De asemenea, poate provoca crampe intestinale și dureri abdominale dacă este administrat pe stomacul gol.
Acesta este motivul pentru care gravidele și cele în perioada menstruației sunt sfătuite să nu folosească ulei de ricin ca tratament laxativ. De asemenea, poate induce contracții ale uterului în unele cazuri.
Prin urmare, cu excepția cazului în care medicul dumneavoastră vă recomandă, nu luați medicamente cu ulei de ricin. Se spune că dozajul face diferența și cel mai bine este sa discutați cu medicul dumneavoastră.
⚠️ Amețeală
Amețeala este un alt simptom al supradozajului cu ulei de ricin. Alte efecte secundare ale consumului excesiv de ulei de ricin includ leșin, dificultăți de respirație și, în cazuri rare, halucinații.
Derivații sintetici ai uleiului de ricin sunt administrați împreună cu alte medicamente pentru chimioterapie pentru a gestiona cancerul de sân, plămâni, ovare și piele la pacienți. Informați medicul dacă prezentați urticarie, amețeli, dificultăți de respirație, oboseală, dureri în piept și / sau bătăi neregulate ale inimii.

⚠️ Letal pentru nou-născuți și copii
În medicina tradițională indiană, uleiul de ricin este administrat sugarilor la 2-3 zile după naștere. Această practică poate duce la leziuni intestinale severe, diaree, pneumonie și malnutriție.
Este recomandat să vă consultați medicul înainte de a lua măsuri atât de periculoase, deoarece există o cercetare insuficientă despre siguranța utilizării uleiului de ricin la femeile care alăptează, proaspetele mame, sugari și copii.
De asemenea, vi se poate cere să consumați suplimente de ulei de ricin de către medicul dumneavoastră, în câteva cazuri. Suplimentele cu ulei de ricin vin în capsule gelatinoase și sunt disponibile numai pe bază de rețetă. Au efecte secundare similare dacă nu respectați doza stabilită clinic.
Cu toate acestea, puteți preveni aceste reacții adverse luând măsurile de precauție necesare.
❗️Efecte secundare ale suplimentelor de ulei de ricin
Suplimentele cu ulei de ricin sunt de obicei sub formă de capsule gelatinoase. Aceste capsule pot avea efecte secundare dacă sunt luate în exces. Deși există mai puține cercetări privind siguranța sau toxicitatea suplimentelor cu ulei de ricin, dovezile anecdotice sugerează că acestea prezintă riscul unor niveluri mai ridicate de contaminare.
Alte efecte secundare ale consumului excesiv de suplimente ar putea fi similare cu cele ale uleiului de ricin – crampe abdominale, greață, diaree etc.
Deoarece siguranța lor nu este încă stabilită, femeile însărcinate sau care alăptează ar trebui să evite în mod specific aceste suplimente. De asemenea, suplimentele de ricin care conțin alte plante naturale pot crește riscul de alergii.
Prin urmare, consultați-vă medicul înainte de a consuma ulei de ricin sau suplimentele acestuia.
❓Ce măsuri de precauție sunt necesare în timpul utilizării uleiului de ricin
•Înainte de a lua ulei de ricin, trebuie mai întâi să anunțați medicul dacă sunteți alergic la uleiurile de plante.
•Condițiile de sănătate ale inimii, creierului, plămânilor și organelor vitale trebuie prezentate medicului.
•Uleiul de ricin se ia in prima parte a zilei, deoarece rezultatele sale apar în decurs de 2 până la 6 ore.

Efectele secundare pot avea în mare parte legătură cu dozarea. Care ar putea fi doza ideală?
În concluzie
Uleiul de ricin este un remediu tradițional excelent pentru afecțiunile tractului gastro-intestinal, părului și pielii. Dar, având în vedere că are molecule active care poate cauza probleme, dozajul trebuie reglat.
Urmați instrucțiunile și dozele stabilite de medici și rămâneți vigilenți pentru a evita efectele secundare.

Niciun comentariu

Nu ratați!