Infectia tractului urinar este una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confrunta oamenii. Aceasta infectie dureroasa este de 10 ori mai frecventa la femei decat la barbati, aproape 50% dintre femei suferind de aceasta afectiune cel putin o data in timpul vietii.
Sarcina, menopauza, mentinerea urinei pentru perioade indelungate de timp etc. sunt cele mai frecvente declansatoare. De obicei infectia tractului urinar este insotita de simptome precum febra, dureri abdominale, senzatia continua de a urina si arsura in timpul urinarii.
Cand bacteriile, ciupercile sau virusii infecteaza orice parte a tractului urinar, rezulta o infectie a tractului urinar. Cand raspunsul imun al organismului este scazut si din cauza igienei necorespunzatoare, acesti microbi nu sunt eliminati din organism si raman in interiorul sistemului urinar, provocand infectie.
Este important sa distingem o infectie a vezicii urinare si o infectie a rinichilor. O infectie renala este mult mai grava si se poate dezvolta dintr-o infectie a vezicii urinare netratata. Febra insoteste o infectie a rinichilor, dar de obicei nu este prezenta cu o infectie a vezicii urinare.
Suc de afine
Bea zilnic un pahar de suc de afine neindulcit pentru a preveni infectia. Daca suferiti deja de aceasta infectie beti 3-4 pahare din acest suc zilnic pentru a va proteja rinichii. Evitati sa adaugati orice indulcitor artificial in suc.
Daca aroma sucului de afine este prea intepatoare pentru tine, ai putea sa-l diluezi cu putin suc de mere si apa.
Amintiti-va ca este foarte important sa beti multa apa in timpul infectiei urinare.
Afinele sunt fructe de padure, excelente pentru tratarea infectiei tractului urinar. Acestea contin proantocianidine care impiedica bacteriile sa traverseze peretii vezicii urinare. De asemenea, poseda proprietati antibiotice care ajuta la combaterea infectiei.
Otet de cidru de mere
Ai nevoie de:
· 2 linguri de otet de mere
· 1 lingura miere
· Suc de la jumatate de lamaie
· 1 cana cu apa
Amestecati toate ingredientele si beti aceasta bautura de 2 ori pe zi pana dispare infectia.
Cum functioneaza:
Otetul de cidru de mere ajuta la foarte multe procese in organism, inclusiv la tratarea infectiei tractului urinar. Este plin de enzime si nutrienti esentiali, cum ar fi potasiu care inhiba bacteriile care determina aceasta infectie. Otetul de cidru de mere mai contine si acid acetic, care promoveaza cresterea bacteriilor bune si ucide bacteriile rele.
Cu toate acestea, fiti constienti ca otetul de cidru de mere poate creste aciditatea urinei si poate mari senzatia de arsura si iritare. Deci, daca se intampla acest lucru, incetati consumul acestui remediu.
Iaurt
Bucurati-va de un bol cu iaurt dupa fiecare masa. Iaurtul mentine sanatatea atat intestinului cat si vezicii urinare. Contine probiotice care cresc concentratia de bacterii bune din corp in timp ce il protejeaza de bacteriile rele.
Ulei de arbore de ceai
Ai nevoie de:
· 10 picaturi de ulei de arbore de ceai
· Cada plina cu apa
Pune 10 picaturi de ulei de arbore de ceai in cada si bucurati-va de o baie relaxanta zilnic pana dispare infectia.
Cum functioneaza:
Studiile publicate in Clinical Microbiology Review au raportat ca uleiul de arbore de ceai are proprietati antibacteriene remarcabile si poate functiona chiar ca un tratament alternativ la antibiotice. Acest ulei are capacitatea de a lupta impotriva bacteriilor precum E.coli, Mycobacterium avium ATCC, Haemophilus influenzae, Streptococcus pyogenes si Streptococcus pneumoniae. E. coli este una dintre cele mai comune bacterii responsabile de infectia tractului urinar.
Vitamina C
Consuma cat mai multe alimente bogate in vitamina C, cum ar fi citricele, ardei gras, broccoli, ceaiuri de macese sau de catina etc.
Vitamina C joaca un rol imens in tratarea infectiilor tractului urinar. Alimentele precum portocalele, fructele de padure etc. inhiba cresterea bacteriilor din tractul urinar.
Ceai verde
Studiile au aratat ca activitatea antimicrobiana a ceaiului verde ajuta la tratarea infectiei tractului urinar. Aceasta cercetare a dovedit ca o ceasca cu ceai verde bauta zilnic nu nuami ca ajuta la combaterea infectiei tractului urinar, ci ajuta si la prevenirea reaparitiei acesteia.
Ceai de patrunjel
Ai nevoie de:
· 1 legatura de patrunjel
· 2 cani de apa
Ce trebuie sa faci:
Toaca patrunjelul si amesteca-l cu apa fierbinte. Lasa-l la infuzat 15 minute si strecoara.
Bea 2 cani de ceai de patrunjel zilnic pana dispare infectia.
Cum functioneaza:
Datorita continutului ridicat de flavonoide, ceaiul de patrunjel are proprietati antiinflamatorii care ajuta la combaterea inflamatiei. Are proprietati diuretice si actioneaza direct asupra bacteriilor cauzatoare de infectii.
Lamaie
Amestecati sucul de la jumatate de lamaie intr-un pahar cu apa si beti pe stomacul gol dimineata.
Sucul de lamaie are proprietati antibacteriene si fungicide. Consumul zilnic de suc de lamaie curata orice infectie. Acesta mai contine si antioxidanti care vor elimina radicalii liberi nocivi din organism.
Afine
Includeti o mana de afine in dieta dumneavoastra pana cand trece infectia.
Exista numeroase studii care sustin beneficiile afinelor pentru prevenirea si combaterea infectiei urinare. Compusii numiti proantocianidine continuti de afine impiedica bacteriile sa adere la peretii tractului urinar, combatand astfel infectiile. Deoarece afinele sunt extrem de bogate in antioxidanti, este o idee buna sa le includeti in dieta dumneavoastra zilnica si pentru alte numeroase beneficii.
Nota: Acest continut ofera numai informatii generale. Nu este in nici un caz un substitut pentru o opinie medicala calificata. Consultati intotdeauna un specialist sau medicul pentru mai multe informatii.
Sursa: www.stylecraze.com
[…] 🧬 Disurie (urinare dureroasă) Disuria este un termen medical folosit atunci când cineva suferă de durere și disconfort în timp ce urinează. Cercetările indică faptul că această problemă de urinare poate fi cauzată de: •Anumite săpunuri •o infecție urinară •infecție vaginală •actul sexual •infecție la rinichi •pietre la rinichi •probleme de prostată •inflamația uretrei Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă aveți urinare dureroasă prelungită. 🧬 Ezitarea urinară Ezitarea urinară este atunci când aveți dificultăți la pornirea sau menținerea unui flux de urină. Este cel mai frecvent în rândul bărbaților în vârstă cu glandele prostatei mărite, dar poate fi cauzat și de infecții urinare și de alte probleme. Alte semne cauzate de o prostată mărită sau Infecții urinare includ o senzație de arsură la urinare, urină tulbure și un impuls brusc de urinare. Această problemă a urinării poate fi cauzată și de anumite medicamente, probleme ale măduvei spinării sau efectele secundare ale intervenției chirurgicale. 🧬 Retenție urinară Retenția urinară este atunci când nu puteți goli complet urina din vezică. Gravitatea retenției urinare variază, cu cazuri acute care implică o incapacitate bruscă de a urina și probleme cronice cu golirea vezicii urinare. Cercetările arată că retenția urinară poate fi cauzată de probleme ale vezicii urinare sau de un blocaj care împiedică fluxul adecvat de urină. 🧬 Incontinență Incontinența este atunci când nu puteți controla scurgerile urinare. Acest lucru se datorează de obicei pierderii controlului vezicii urinare sau a mușchilor slabi ai vezicii urinare, dar poate fi cauzată și de stres. Semnele de incontinență urinară includ scurgerea de urină, care poate apărea după tuse sau strănut și având un impuls foarte brusc de a urina. 🧬 Urinare frecventă Urinarea frecventă este atunci când simți nevoia de a urina mai des decât de obicei. Această problemă este însoțită de obicei de o senzație numită urgență urinară, când mușchiul vezicii urinare se contractă involuntar. Urinarea frecventă poate fi cauzată de: •sarcina •afecțiuni ale vezicii urinare (cum ar fi vezica urinară hiperactivă ) •probleme de prostată •afecțiuni ale rinichilor •Diabet •anumite medicamente Poate fi cauzată și de consumul excesiv de lichide și de energia nervoasă. ❓Cum să vă mențineți sănătatea vezicii urinare ✔️ Rămâi hidratat ✔️ Mănâncă sănătos ✔️ Îngrijiți-vă sistemul digestiv ✔️ Faceți sport regulat ✔️ Urinați la timp ✔️ Faceți exerciții Kegel ✔️ Evitați îmbrăcămintea strânsă 👉 Articole recomandate: 📌 Infectii urinare – simptome, cauze, remedii naturale […]