Oasele sanatoase determina un corp sanatos. Daca simtiti inflamatie in articulatii, ar putea fi un semn de oase slabe. Trebuie sa stiti ca oasele fragile sunt mai predispuse la fracturi si deteriorari. Conditia se poate agrava daca nu optati pentru solutii in acest sens. Oasele slabe pot cauza probleme semnificative in viata de zi cu zi.
Este adevarat ca persoanele in varsta si femeile aflate in postmenopauza devin frecvent prada problemelor osoase. Cu toate acestea, daca nu consumati o dieta nutritiva care contine calciu, potasiu si magneziu, puteti avea dureri si inflamatii ale articulatiilor la o varsta frageda. Este de remarcat faptul ca masa osoasa scazuta duce la osteoporoza – o boala osoasa. Aceasta face ca oasele sa devina fragile si sensibile.
Nutritionistii sustin ca un aport adecvat de calciu poate preveni riscul fracturilor osoase.
Cartofi dulci
Nutritionistii sunt de parere ca daca nu consumati in mod regulat magneziu, corpul dumneavoastra nu poate asimila bine vitamina D. Cartofii dulci va pot fi de ajutor in acest sens. Un cartof dulce mic contine 542mg de magneziu si 542mg de potasiu.
Migdale
Daca sunteti in cautarea unei surse alimentare bogate in calciu, trebuie sa consumati zilnic 5 -10 migdale. Nutritionistii afirma ca migdalele sunt singurele nuci cu un continut ridicat de calciu. De asemenea, puteti absorbi si o cantitate decenta de magneziu, un mineral necesar in ceea ce priveste intarirea oaselor. Untul de migdale ar putea deveni o sursa rapida de obtinere a ambelor substante nutritive.
Smochine
Consumul a 5 smochine zilnic ar putea deveni o modalitate delicioase de a obtine calciul de care aveti nevoie. Acestea ofera 10% din necesarul zilnic.
Legume verzi
Legumele cu frunze verzi cu cat sunt mai inchise la culoare cu atat contin mai mult calciu. Acestea mai contin vitamina K – vitamina recomandata pentru prevenirea osteoporozei. In acest fel, nu uitati sa includeti in dieta salata verde, varza, spanac, brocoli etc.
Peste
Somonul, sardinele si macroul contin minerale precum calciu, magneziu si potasiu. Nutritionistii recomanda consumul a cel putin 2 -3 portii de peste intr-o saptamana pentru a preveni deficienta de calciu.
Oua
Oul este extrem de bogat in calciu. Acesta este motivul pentru care ouale sunt recomandate persoanelor cu acest deficit. Atunci cand le consumati in mod regulat, ouale va ajuta sa va mentineti sanatatea sistemului osos.
Produse lactate
Pentru a va stimula sanatatea oaselor, incepeti sa consumati produse lactate. Laptele, iaurtul sau branza, toate sunt benefice pentru aportul de calciu. O singura portie de iaurt poate asigura aproximativ 45% din calciu, suficient pentru a promova densitatea oaselor.
Prune uscate
Prunele uscate contin un nivel adecvat de polifenoli, esentiali pentru a impiedica pierderea densitatii osoase.
Tofu
Desi este o proteina vegetala, tofu poate furniza o doza suficienta de magneziu, potasiu si calciu. In plus, nu contine grasimi.
Seminte de susan
Susanul este imbogatit cu magneziu si calciu. Este recomandat consumul ambelor substante nutritive pentru prevenirea sau intarzierea problemelor legate de oase. In plus, persoanele alergice la lactate pot apela cu incredere la susan deoarece contin un maxim de calciu.
Grapefruit
Pe langa vitamina C, acest fruct mai ofera si calciu si magneziu. Este incarcat cu componente nutritive care pot spori sanatatea oaselor, prevenind riscurile asociate fracturilor.
Melasa
Pentru a obtine zilnic fier, potasiu si calciu, consumati sirop de melasa. Puteti inlocui zaharul cu acest indulcitor natural.
Nota: Acest continut ofera numai informatii generale. Nu este in nici un caz un substitut pentru o opinie medicala calificata. Consultati intotdeauna un specialist sau medicul pentru mai multe informatii.
Sursa: www.naturalfoodseries.com
Niciun comentariu