Paraziți intestinali (oxiuri) – remedii naturale la domiciliu

0

Paraziții intestinali (oxiuri) sunt o sursă comună de infecție. Acești paraziți au de obicei aproximativ jumătate de centimetru și pot fi văzuți cu ușurință. Copiii prezintă un risc mai mare de a contracta această infecție. Cu toate acestea, adulții pot fi infectați și de acești viermi contagioși dacă nu iau măsurile de precauție necesare.
Micuțul tău găzduiește oxiuri? Căutați un remediu rapid și fără efort pentru această infecție? Afla mai multe despre cauzele și simptomele oxiurilor și câteva dintre remediile simple la domiciliu care pot fi utilizate pentru tratarea infecției.
❓ Ce sunt oxiurii
Oxiurii sunt viermi mici și albi care trăiesc în colon și rect al persoanelor infectate. Se mai numesc și Enterobius vermicularis, iar infecția este de obicei cunoscută sub numele de enterobiasis sau helminthiasis.
Infecțiile cauzate de oxiuri sunt extrem de contagioase și sunt rezultatul ingestiei micilor ouă depuse de aceștia. În timp ce copiii sunt mai vulnerabili la ei, ei pot provoca infecții și la adulți.
❓Ce cauzează oxiuri?
Infecțiile cu oxiuri sunt cauzate exclusiv de inhalarea sau ingestia accidentală a ouălor. Aceste ouă sunt de obicei transferate prin alimente contaminate, băuturi sau alte ustensile infectate. Ouăle sunt extrem de mici și nu pot fi văzute cu ochii.
Odată ce intră în corpul tău, eclozează și se transformă în viermi adulți în câteva săptămâni. Viermii adulți continuă să se miște în corp și depun mai multe ouă în jurul regiunii anusului persoanei infectate, iar acestea devin infectante în câteva ore. Acest ciclu va continua până când infecția este vindecată și întreaga gospodărie a individului infectat este dezinfectată.
👉 Semne și simptome ale oxiurilor
•Mâncărimi și iritații frecvente în zona anală
•Prezența oxiurilor în scaune
•Greață și dureri abdominale ocazionale
•Iritabilitate și neliniște din cauza lipsei de somn, deoarece viermii își depun ouăle noaptea.
Oxiurii pot fi foarte iritanti si suparatori pe termen lung. Prin urmare, cel mai bine este să tratați afecțiunea imediat ce observați debutul acesteia. Remediile naturale și rentabile menționate mai jos vă pot ajuta să faceți față infecției cu oxiuri. Unele dintre aceste remedii casnice nu au date științifice care să susțină efectul lor asupra oxiurilor. Ele se bazează pe dovezi anecdotice. Prin urmare, este important să consultați un medic dacă nu prezentați nicio îmbunătățire. De asemenea, asigurați-vă că nu sunteți alergic la niciunul dintre ingrediente înainte de a continua cu un remediu.
🧬 Oțet de mere
Oțetul de mere conține aproximativ 6% acid acetic, care poate scădea pH-ul corpului. Acest lucru creează un mediu nelocuibil pentru oxiuri, ceea ce face dificilă supraviețuirea lor în interiorul corpului. Cu toate acestea, există o lipsă de cercetări cu privire la modul în care oțetul de mere este util în tratarea oxiurilor.
✔️ Vei avea nevoie de:
•2 lingurițe de oțet de mere
•1 pahar de apă
•Miere (opțional)
✔️ Ce trebuie să faci:
1.Adăugați oțet de mere într-un pahar cu apă și amestecați bine.
2.Adăugați miere pentru aromă și consumați această soluție.
✔️ Cât de des?
Faceți acest lucru de 2 ori pe zi.

🧬 Ulei de cocos
Uleiul de cocos are proprietăți antioxidante, antibacteriene și antifungice. Aceste proprietăți pot ajuta la eradicarea infecției cu oxiuri și a simptomelor acesteia.
✔️ Vei avea nevoie de:
•1-2 lingurițe de ulei de cocos
✔️ Ce trebuie să faci:
1.Consumați o linguriță de ulei de cocos în fiecare dimineață.
2.De asemenea, aplicați o cantitate mică de ulei de cocos în zona infectată în fiecare seară.
✔️ Cât de des?
Faceți acest lucru zilnic.
🧬 Usturoiul
Usturoiul este o plantă care prezintă proprietăți antibacteriene și antifungice. De asemenea, a prezentat proprietăți oxiuricide. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii pentru a stabili eficacitatea acestuia.
✔️ Vei avea nevoie de:
•1-2 căței de usturoi
✔️ Ce trebuie să faci:
1.Puteți mesteca zilnic câteva căței de usturoi sau le puteți adăuga ca condimente la alimente.
🧬 Apă fierbinte
Deoarece viermii sunt foarte contagioși, este extrem de important să vă dezinfectați întreaga gospodărie cu apă fierbinte pentru a scăpa de ei. Acest lucru va ajuta, de asemenea, la prevenirea reapariției acestora.
✔️ Vei avea nevoie de:
•Apa fierbinte
•Săpun și detergent
✔️ Ce trebuie să faci:
1.Spălați-vă bine mâinile cu săpun și apă caldă după contactul cu orice ustensile care pot fi infectate.
2.De asemenea, înmuiați toate hainele și țesăturile care ar putea fi infectate în apă fierbinte timp de cel puțin 30 de minute înainte de a le spăla.
3. De asemenea, puteți dezinfecta toaletele curățându-le zilnic cu apă fierbinte și săpun.
🧬 Ulei de arbore de ceai
Proprietățile antibacteriene și antifungice ale uleiului de arbore de ceai pot ajuta în acest sens. Uleiul de arbore de ceai are, de asemenea, proprietăți antiparazitare. Cu toate acestea, nu există studii directe care să susțină eficacitatea acestuia în uciderea Enterobius vermicularis (oxiuri).
✔️ Vei avea nevoie de:
•1-2 picături de ulei de arbore de ceai
•1-2 lingurițe de ulei de cocos (opțional)
✔️ Ce trebuie să faci:
1.Se amestecă uleiul de arbore de ceai cu ulei de cocos și se aplică acest amestec în zona afectată în fiecare seară.
2.De asemenea, puteți utiliza ulei de arbore de ceai direct, dar poate irita pe cei cu pielea sensibilă.
🧬 Ulei esențial de cuișoare
Eugenolul din uleiul esențial de cuișoare prezintă puternice proprietăți germicide, antiseptice și antimicrobiene. Acestea pot ajuta la tratarea infecției cu oxiuri.
✔️ Vei avea nevoie
•1-2 picături de ulei esențial de cuișoare
•1 lingurita de ulei de cocos
✔️ Ce trebuie să faci:
1.Aplicați ulei esențial de cuișoare direct pe zona infectată.
2.Alternativ, dacă aveți pielea sensibilă, o puteți dilua cu ulei de cocos pentru a evita iritarea.
✔️ Cât de des?
Faceți asta o dată în fiecare seară.
🧬 Extract de semințe de grepfrut (Suplimente)
Semințele de grepfrut conțin polifenoli care prezintă o activitate antimicrobiană puternică. Acest lucru poate ajuta la prevenirea viermilor.
Consultați medicul pentru a stabili dozajul.
🧬 Suc de lamaie
Natura acidă a lămâilor scade pH-ul corpului tău. Acest lucru poate îngreuna supraviețuirea oxiurilor. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii științifice pentru a demonstra acest efect.
✔️ Vei avea nevoie de:
•1/2 lămâie
•1 pahar de apă
•Miere (opțional)
✔️ Ce trebuie să faci:
1.Stoarceți o jumătate de lămâie într-un pahar cu apă.
2.Adăugați miere pentru aromă și consumați zilnic această băutură.
🧬 Suc de ananas
Ananasul este o sursă bogată a unei enzime numite bromelaină, care prezintă activități antimicrobiene. Acest lucru vă poate ajuta să scăpați de oxiuri. Cu toate acestea, nu există studii care să coreleze ananasul cu tratarea oxiurilor.
✔️ Vei avea nevoie:
•1/4 ananas
•1 pahar de apă
✔️ Ce trebuie să faci:
1.Curățați și tăiați ananasul.
2.Amestecați bucățile de ananas tăiate cu un pahar cu apă.
3.Bea acest suc o dată pe zi.
🧬 Semințe de dovleac
Dovlecii conțin compuși numiți cucurbitacine, care sunt cunoscuți pentru activitatea lor antihelmintică. Această activitate poate paraliza viermii, facilitând expulzarea lor din corp.
✔️ Vei avea nevoie de:
•1 ceașcă de semințe de dovleac crude
•1 ceașcă de apă
✔️ Ce trebuie să faci:
1.Se amestecă semințele de dovleac crude cu suficientă apă pentru a face o pastă cremoasă.
2.Consumați acest lucru pe stomacul gol în fiecare dimineața.
🧬 Ceai de pelin
Natura antiparazitară a extractului de pelin ajută la distrugerea paraziților. Acest lucru poate ajuta la prevenirea viermilor și la combaterea infecției.
✔️ Vei avea nevoie de:
•3-4 picături de extract de pelin
•1 cană de apă fierbinte
•Miere (opțional)
✔️ Ce trebuie să faci:
1.Adăugați câteva picături de extract de pelin la o cană de apă fierbinte.
2.Consumați acest ceai.
3.De asemenea, puteți adăuga miere pentru aromă.
✔️ Cât de des?
Faceți acest lucru de 2-3 ori pe zi timp de o săptămână.
👉 Sfaturi pentru prevenirea oxiurilor
•Includeți în alimentație alimente bogate în fibre. Legumele crude, cum ar fi morcovii și varza, fructele întregi și cerealele pot crește eficiența tratamentelor împotriva oxiurilor.
•Consumul de alimente probiotice, cum ar fi iaurtul, poate ajuta la eliminarea oxiurilor din sistemul dumneavoastră.
•Toți cei dintr-o gospodărie infectată trebuie să adopte practici igienice precum spălarea mâinilor înainte de fiecare masă, duș zilnic, spălarea hainelor cu apă fierbinte și curățarea zilnică a toaletelor pentru a preveni răspândirea infecției.
•Gospodăria persoanei infectate trebuie dezinfectată complet în toate modurile posibile. De la aspirarea și spălarea podelelor la schimbarea tuturor cearșafurilor și a prosoapelor, întreaga gospodărie trebuie curățată.
Dacă sunt lăsate netratate pentru o perioadă lungă de timp, se știe că oxiurii duc la unele complicații. Unele dintre aceste complicații sunt următoarele.
👉 Efecte secundare pe termen lung ale oxiurilor
•Infecția tractului urinar: Oxiuri pot pătrunde în uretra și vă pot infecta vezica.
•Pierderea în greutate: După cum știm, viermii sunt paraziți care se hrănesc cu nutriția gazdei. Acest lucru poate duce la pierderea în greutate a persoanelor afectate.
•Boli inflamatorii pelvine: Oxiurii pot provoca boli inflamatorii pelvine la femei prin infectarea mucoaselor trompelor uterine sau ale ovarelor.
•Infestări recurente: unul dintre dezavantajele majore ale unei infecții cu oxiuri este capacitatea sa de a reapărea dacă igiena adecvată nu este menținută de către persoanele infectate și membrii familiei lor.
Acum, când cunoașteți complicațiile cauzate de oxiuri atunci când nu sunt tratate, este mai bine să fiți conștienți de infecție și să o tratați cât mai curând posibil. Remediile menționate în acest articol nu pot decât să vă completeze tratamentul prescris și să nu îl înlocuiască. Prin urmare, consultați-vă medicul pentru a înțelege ce remediu vă poate ajuta să vă accelerați recuperarea.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.