Top 9 alimente bogate în vitamina B6

2

Vitamina B6  sau piridoxina este o vitamină solubilă în apă, care este extrem de crucială pentru menținerea corectă a metabolismului, a sistemului nervos și imunitar și a multor alte funcții corporale.
Trebuie să consumați suficiente alimente bogate în B6 pentru a evita mai multe probleme de sănătate asociate cu lipsa vitaminei B6, cum ar fi inflamația pielii, depresie, confuzie, accidente vasculare cerebrale, convulsii și anemie.
👉 Top 10 alimente bogate în vitamina B6
Există nenumărate surse naturale și sintetice de vitamina B6. Sursele naturale includ legume, fructe, carne, nuci și cereale. Mai jos sunt enumerate alimentele bogate în vitamina B6, care cu siguranță ar trebui incluse în dieta dvs. pentru a preveni deficiența de vitamina B6.
🧬 Carne
Aproape toate tipurile de carne conțin o cantitate bună de vitamina B6. Păsările de curte, cum ar fi curcanul și puiul, furnizează mai mult sau mai puțin ½ mg de vitamina B6 la 85 de grame. În mod similar, carnea de vită conține și concentrații ridicate ale acestei vitamine, în afară de alți nutrienți. Puteți încorpora cu ușurință carnea în dieta dvs. de rutină prin rețete și gustări simple.
🧬 Pește
Vitamina B6 poate fi găsită și la pești diferiți, cum ar fi tonul, păstrăvul, somonul, halibutul, codul și așa mai departe. Dozajul de vitamina B6 prezent într-o singură porție de ton este suficient pentru a satisface aproximativ jumătate din necesarul zilnic. Somonul la cuptor vă oferă peste jumătate de mg de vitamina B6 pe porție.
🧬 Legume
În timp ce majoritatea legumelor conțin de obicei cantități semnificative de vitamina B6, cele cu densitate mai mare includ spanac, ardei gras roșu, mazăre, broccoli, sparanghel, igname, cartofi fără coajă și nap. Pe lângă faptul că sunt bogate în B6, aceste legume în mare parte cu conținut scăzut de grăsimi conțin și alte vitamine și substanțe nutritive benefice pentru sănătate.

🧬 Fructe
Banana este cel mai bun exemplu de fruct bogat în vitamina B6. 100g de banane furnizează 0,30 mg de vitamină B6. Consumați-le ca fructe simple sau adăugați-le într-o salată de fructe.
🧬 Semințe și nuci
Semințele și nucile sunt surse dietetice de vitamina B6. O cană de semințe de floarea-soarelui conține 1,1 mg de vitamina B6, în timp ce o porție de 100 g de semințe de susan prăjite întregi oferă 0,8 mg. Încercați să adăugați semințe de susan sau de floarea-soarelui în salate sau chiar sandvișuri pentru a vă suplimenta aportul de vitamina B6. Caju, alune, fistic și arahide sunt, de asemenea, surse bogate de vitamina B6 care pot fi ușor consumate simple, ca gustare sau pot fi, de asemenea, încorporate în diferite rețete.
🧬 Ierburi și condimente uscate
Diverse ierburi și condimente uscate sunt bogate în vitamina B6. Deși nu sunt folosite în porții mari, adăugarea câtorva firicele suplimentare la sosurile și supele obișnuite este o modalitate ideală de a vă îmbogăți dieta cu aceasta vitamina importantă. O lingură de pudră de ardei iute și boia de ardei vă furnizează 0,29 mg și respectiv 0,28 mg B6. Usturoiul uscat, tarhon, salvie măcinată, busuioc, arpagic, mentă uscată, cimbru, curcuma, rozmarin, mărar, foi de dafin, pulbere de ceapă, maghiran și oregano sunt alte câteva surse bune de vitamina B6.
🧬 Tărâță și cereale integrale
Orezul brut, tărâțele de grâu și alte cereale integrale sunt printre cele mai valoroase surse de mai mulți nutrienți esențiali, inclusiv vitamina B6. Incorporați-le în brioșe, vafe, aluat de patiserie, aluat de pizza, pâine etc.
🧬 Fasole și leguminoase
Incorporarea leguminoaselor în dieta dvs. este o modalitate excelentă de a menține nivelul de vitamina B6 din corpul dumneavoastră. Fasolea, soia, năutul si lintea sunt cele mai bune alternative pentru a evita deficitul de vitamina B6.
🧬 Melasă și sirop de sorg
Conținut ridicat de vitamine și minerale esențiale, melasa și siropul de sorg reprezintă un bun substitut pentru zahărul prelucrat și siropul de porumb. Se știe că ambele ingrediente oferă aproximativ 0,67 mg de porție B6 / 100g.

2 comments

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.