Din ce in ce mai multa lume adopta un stil alimentar mai sanatos, vegetarian, raw vegan, diete aduse in tendinte de diversi nutritionisti si nu numai dar lucrurile nu sunt mereu asa cum par si trebuie sa acumulam mai multe informatii pana sa ne apucam sa ne schimbam masiv dieta. Intotdeauna trebuie consultat un medic nutritionist care va spune cel mai bine ce dieta sa adopti in functie de organismul tau. Avem tendința de a presupune că orice lucru neprocesat este sănătos. Cu toate acestea, consumul de alimente (aparent) sănătoase fara o buna informare in prealabil se poate dovedi a fi mai mult decât o boală. Totul este să înțelegeți mai bine mâncarea. Doar când vei cunoaște compoziția mâncării tale, vei putea stăpâni arta consumului corect. Este important să știți ce să mâncați în ce moment al zilei. Și cei mai mulți dintre noi greșim. Pe stomacul gol, găsim ceea ce este ușor disponibil și ajungem să consumăm alimente care ar putea provoca reacții adverse la stomac. Cele mai multe alimente obișnuite atunci când sunt consumate pe stomacul gol vă pot deregla sistemul.
In acest articol abordam alimentele care trebuie evitate atunci cand stomacul este gol, de obicei dimineata la prima masa din zi:
Cafeaua si ceaiul:
Cui nu i-ar plăcea o ceașcă de cafea sau ceai dimineața pentru a ne pune în picioare și a începe ziua cu mai multa enrgie? Deși aceste băuturi ne ajuta sa ne trezim mai repede si sa fim mai alerti, ele fac mai mult rău decât bine atnci cand sunt consumate pe stomacul gol. Cafeaua și ceaiul sunt ambele diuretice (crește producția de urină) și iritanți ai vezicii urinare. Aportul de cafea sau ceai induce producerea de acid clorhidric în stomac. Deoarece acidul nu poate acționa în stomac, acest lucru poate deteriora mucoasa stomacului, provocând arsuri la stomac sau indigestie.
Citrice:
Fructele sunt bune pentru noi, dar chiar și un elixir luat la momentul nepotrivit poate fi otrăvitor. Consumul de citrice pe burtă goală poate crește producția de acid și, de asemenea, irită esofagul inferior. Mulți dintre noi adoră să ne începem ziua cu grapefruit sau portocale, dar acest lucru face ca stomacul să fie acid. Dacă fructele au un conținut bogat de fibre (precum guava și portocale), ar putea încetini și digestia.
Banane:
Bananele sunt o sursă excelentă de magneziu, potasiu și fibre. În ciuda acestui fapt, nu sunt bune pentru noi pe stomacul gol. Nutritionistii spun că conținutul ridicat de magneziu din banane poate provoca un dezechilibru între magneziu și calciu în corpul nostru, ceea ce duce la boli cardiovasculare. Cu toate acestea, bananele se descurcă bine in combinatie cu alte alimente. Asociati bananele cu câteva fructe uscate sau mere pentru a reduce conținutul acid. Pe lângă faptul că provoacă probleme intestinale, consumul de banane pe stomacul gol te poate lăsa să te simți obosit și adormit.
Legumele crude:
Cei dintre voi care considerați că orice este ecologic și neprocesat este bun pentru dvs., aveti dreptate, dar acest lucru nu se aplica atunci cand stomacul este gol. Legumele și salatele crude sunt bune pentru tine, doar atunci când le consumi pe cele potrivite la momentul potrivit. Mancand legume crude primul lucru după ce te trezești supraîncărcă stomacul. Acest lucru se întâmplă deoarece legumele crude sunt bogate în fibre grosiere, iar stomacul trebuie să depună eforturi suplimentare pentru a digera aceste fibre. În unele cazuri, începerea zilei cu legume necoapte vă poate oferi o durere abdominală neplăcută.
Alimente cu continut ridicat de zahar:
Cei mai mulți dintre noi credem că un pahar de suc proaspăt este mai sănătos decât consumul unui bol cu fructe. Cert este că un pahar înalt de suc proaspăt este încărcat cu zahăr, așa că noi practic consumăm zahăr. Inceperea zilei doar cu zahăr nu este deloc bine pentru organismul nostru. Când te trezești din somn, nu uita că toate celelalte organe ale tale erau în repaus. Nu vă puteți aștepta ca acestea să intre in functiune imediat. Aportul de zahăr pe o burtă goală poate provoca o supraîncărcare a ficatului și a pancreasului. Deci, cel mai bine este să evitați dulciuri, sucuri de fructe sau zahăr procesat atunci când nu aveți nimic în stomac.
Rosii:
La fel ca majoritatea alimentelor enumerate aici, roșiile sunt foarte bune pentru corpul tău, deoarece sunt bogate în vitamina C, dar nu sunt cea mai bună alegere atunci când ai stomacul gol. Prezența acidului tanic în roșii crește aciditatea în stomac. Acizii din roșii reacționează cu acizii gastro-intestinali. Această reacție poate duce la „pietre la stomac” sau probleme gastrice.
Iaurt:
Iaurtul este un aliment probiotic foarte recomandat. Cu toate acestea, problema consumului de iaurt înainte de a mânca altceva este că nu aduce beneficii. Bacteriile producătoare de acid lactic dispar în acidul clorhidric al stomacului dacă nu există nimic care să ajute iaurtul. Pentru multi dintre noi, consumul de iaurt pe stomacul gol poate duce la „supararea” a stomacului.
Alimente picante:
Alimentele picante sunt înțepătoare în natură și atunci cand sunt consumate dimineata pe stomacul gol pot irita stomacul, ducând la reacții acide, crampe și indigestie. S-ar putea să fiți nevoit să vă petreceți restul zilei vizitand foarte des toaleta.
În timp ce toate alimentele menționate in acest articol sunt sănătoase și sunt necesare pentru o dietă echilibrată, consumarea lor pe stomacul gol poate duce la reacții acide și disconfort de burtă. Așadar tineti minte sa mancati un mic-dejun sanatos inainte de a incepe ziua pentru a avea energie si o stare generala de bine. Tineti minte aceasta lista cu alimente si mancati-le doar dupa ce ati consumat in prealabil alimente care sunt recomandate pe stomacul gol.
Niciun comentariu