Ceai de aloe vera – beneficii, mod de preparare si contraindicatii

1

Planta de aloe vera este folosita de mii de ani in scopuri religioase, culturale, medicinale si culinare. Aceasta este deosebit de bogata in antioxidanti si ingrediente active care pot conferi organismului multe beneficii. Planta, sau mai bine spus, frunza de aloe vera contine mai mult de 75 de substante active – unele greu de sintetizat in laborator – printre care aminoacizi, minerale, vitamine, fitosteroli, bradikininaza, hormoni vegetali, mucopolizaharide. Aloe vera este o sursa buna de vitamina A, B , C si E, calciu, cupru, crom, seleniu, magneziu, mangan, potasiu, sodiu, zinc, precum si un numar de aminoacizi si compusi volatili.
Aloe vera, supranumita „elixirul tineretii”, este o planta cu multiple utilizari in medicina alternativa si in cosmetica. Vechii egipteni o numeau „planta nemuririi” si o puneau printre darurile funerare inmormantate impreuna cu faraonii, pentru a asigura, chiar si dupa moarte, sanatate spiritului faraonului.
Cu sute de ani in urma africanii agatau planta in manunchiuri deasupra usii, pentru a alunga spiritele malefice. Medici celebri ai antichitatii si personalitati istorice remarcabile au fost fascinate de puterea curativa a acestei plante, iar prima atestare „documentara” a ei o gasim incrustata in piatra, pe o placuta descoperita intr-un mormant egiptean de acum 3500 de ani.
O serie de studii au aratat ca infuzia de aloe vera are proprietati ce pot ajuta la ameliorarea durerilor de stomac si de cap, stimularea bilei, curatarea ficatului, reducerea senzatiei de balonare, eliminarea toxinelor din sange, scaderea nivelului colesterolului si intarirea sistemului imunitar.
Proprietati digestive
Una dintre principalele utilizari ale ceaiului de aloe vera este imbunatatirea functiei digestive, deoarece are o usoara calitate laxativa. Acest lucru poate elimina simptomele de constipatie si dureri abdominale. Acest ceai poate ajuta si la scaderea greutatii.

Energizant
Ceaiul de aloe vera reduce nivelul de stres si ajuta la redobandirea vitalitatii. Este un ceai minunat pentru a incepe o zi grea de munca.
Stimuleaza imunitatea
Prin scaderea colesterolului, eliminarea toxinelor din sange si imbunatatirea circulatiei sangelui, ceaiul de aloe vera este un remediu natural potrivit pentru persoanele care au un sistem imunitar scazut.
Cum se prepara?
Pentru a prepara un ceai de aloe vera este nevoie sa folosim gelul de aloe vera, extras proaspat sau cumparat. Acesta se poate adauga la orice fel de ceai, in special la ceaiul verde sau negru.
Atentie! Ceaiul de aloe vera consumat in exces poate provoca stres gastro-intestinal si diaree, datorita proprietatilor sale laxative. Acest ceai nu este recomandat pentru copii, femeilor insarcinate sau care alapteaza.
Sursa: https://www.organicfacts.net/aloe-vera-tea.html?&utm_source=internal&utm_medium=link&utm_campaign=home-page

1 comment

  1. Vlad Serbu Mihaela 21 octombrie, 2019 at 15:35 Răspunde

    Eu am aloe vera acasă planta si va intreb daca pot folosi gellu din frunzele ei la ceai.Daca exista vreo indicație privind cati ani trebuie sa aiba aloia ptr. A o putea folosi gellu.Cu drag , Multumesc anticipat.

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!