Remedii eficiente pentru a scăpa de gura uscată

0

Gura uscată, denumită și xerostomie, este o afecțiune care apare atunci când gura nu produce suficientă salivă pentru a o menține umedă. Acest lucru duce la o senzație de uscăciune cronică în gură. Gura uscată este foarte frecventă la persoanele în vârstă și poate fi întâlnită și la cei care iau medicamente. Cu toate acestea, ar putea exista și alte motive care stau la baza dezvoltării acestei afecțiuni. Acest articol acoperă cauzele, simptomele și, de asemenea, unele dintre cele mai bune remedii care pot ameliora uscarea gurii.
Această afecțiune este rezultatul disfuncției glandei salivare. Există mulți factori care pot interfera cu funcționarea acestor glande, iar unii dintre ei sunt după cum urmează.
Medicație: consumul de medicamente crește probabilitatea de a dezvolta o gură uscată. Se știe că multe medicamente fără prescripție medicală, cum ar fi cele utilizate pentru tratarea depresiei și a tensiunii arteriale crescute, cauzează uscarea gurii ca efect secundar.
Îmbătrânirea:capacitatea naturală a corpului de a funcționa normal se modifică odată cu înaintarea în vârstă. Acest lucru, împreună cu consumul de diferite medicamente, duce la uscarea gurii la persoanele în vârstă.
Deteriorarea nervilor: Există o probabilitate crescută de afectare a nervilor dacă ați fost rănit lângă cap sau gât. Acest lucru se aplică și în cazul în care ați fost supus unei intervenții chirurgicale în apropierea capului. Afectarea nervilor poate duce astfel la pierderea funcționării glandelor salivare, rezultând o gură uscată.
Fumatul: Deși fumatul nu îl declanșează, acesta poate agrava starea existentă.
Stres: Anxietatea este adesea urmată de stres, iar acesta este unul dintre motivele pentru dezvoltarea unei guri uscate. Situațiile care duc la tensiune și iritație duc și la uscarea gurii.
Alte condiții de sănătate: gura uscată poate apărea, de asemenea, ca urmare a altor condiții de sănătate, cum ar fi febra sau diabetul. Este un efect secundar al multor boli precum HIV / SIDA și boala Alzheimer. Gura uscată este, de asemenea, unul dintre cele mai frecvente simptome ale bolii tiroidiene.
Sarcina: Corpul dumneavoastră trece prin multe schimbări hormonale în timpul sarcinii. În unele cazuri, femeile însărcinate au și diabet gestațional. Acești factori duc adesea la o gură uscată și crudă.
Respirația pe gură: Respirația prin gură, mai ales în timpul somnului, este o altă cauză a uscăciunii gurii. Acest lucru se întâmplă în principal noaptea, iar individul se trezește adesea cu o durere în gât și buze crăpate dimineața.
Care sunt simptomele gurii uscate?
O gură uscată este adesea însoțită de câteva simptome. Acestea includ:
O senzație uscată și crudă în gură
Gât dureros: gât uscat și voce răgușită
Setea: gura uscată și setea merg mână în mână. Deshidratarea este una dintre principalele cauze ale uscăciunii gurii
Disfagie: Dificultate în vorbire sau înghițire
Scăderea capacității de gust
Buze uscate și crăpate
Limba albă: gura uscată duce la creșterea bacteriilor și la infecția fungică în gură. Acest lucru are ca rezultat o limbă albă
Gingii palide
Dureri de cap: gura uscată poate fi indicativă a deshidratării. Se știe că durerile de cap sunt declanșate de deshidratare
Respirație urât mirositoare: gura uscată facilitează creșterea bacteriană și, la rândul său, provoacă respirație urât mirositoare
Tuse uscată și pasaj nazal uscat
Colțurile gurii devin uscate
Răni și ulcere
Sângerarea gingiilor și a dinților cari
Aceste simptome sunt adesea ușoare până la moderate și urmărirea unor remedii ușoare la domiciliu poate ajuta la eradicarea lor.
După cum știm până acum, o gură uscată poate fi foarte deranjantă pe termen lung. Cu toate acestea, urmarea unor remedii ușoare la domiciliu poate ajuta la tratarea și prevenirea recurenței gurii uscate și a simptomelor acesteia.
Ghimbir
Vei avea nevoie
2-3 cm de ghimbir
1 cana de apa
Miere
Ce trebuie să faci
Luați o bucată mică de ghimbir proaspăt și tăiați-o în bucăți mici.
Adăugați ghimbirul la o cană de apă și aduceți la fierbere.
Se strecoară ceaiul de ghimbir și se adaugă miere după gust. Consumați imediat.
Alternativ, puteți mesteca și o bucată de ghimbir pe tot parcursul zilei.
Cât de des ar trebui să faceți acest lucru
Bea ceai de ghimbir de 2 până la 3 ori pe zi pentru cele mai bune rezultate.
De ce funcționează acest lucru
Ghimbirul are multe beneficii medicinale asociate cu acesta. Acest lucru se datorează prezenței unui compus bioactiv numit gingerol. În afară de aceasta, ghimbirul este, de asemenea, cunoscut pentru stimularea salivei. Acest lucru vă poate ajuta să vă mențineți gura proaspătă pentru o perioadă lungă de timp.
Ceai verde
Vei avea nevoie
1 linguriță de frunze de ceai verde
1 cana de apa
Miere (opțional)
Ce trebuie să faci
Luați niște frunze de ceai verde și fierbeți într-o ceașcă de apă.
Se strecoară ceaiul și se adaugă miere după gust. Consumați imediat.
Cât de des ar trebui să faceți acest lucru
Bea ceai verde de 2-3 ori pe zi pentru beneficii optime.
De ce funcționează acest lucru
Ceaiul verde, ca și ceaiul de ghimbir, este una dintre cele mai bune plante medicinale pentru tratarea gurii uscate. Este bine cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene și poate preveni formarea de cavități în gură. În plus, ceaiul verde este, de asemenea, cunoscut pentru a stimula fluxul de salivă.

Suc de Aloe Vera
Vei avea nevoie
¼ cană de suc de aloe vera / gel de aloe vera
Tampoane de bumbac
Ce trebuie să faci
Consumă suc de aloe vera sau clătește-ți gura cu el.
Alternativ, luați niște gel de aloe vera pe un tampon de bumbac și aplicați-l uniform în gură.
Lăsați timp de câteva minute și clătiți-vă bine gura cu apă.
Cât de des ar trebui să faceți acest lucru
Puteți consuma suc de aloe vera o dată pe zi. În cazul în care aplicați gelul, trebuie să repetați de 2 până la 3 ori pe zi.
De ce funcționează acest lucru
Aloe vera are beneficii infinite când vine vorba de frumusețe și sănătate ( 7 ). Poate declanșa funcționarea glandelor salivare și poate crește producția de salivă în gură ( 8 ).
Fenicul
Vei avea nevoie
1 linguriță de semințe de fenicul
Ce trebuie să faci
Luați câteva semințe de fenicul și mestecați-le după fiecare masă.
Cât de des ar trebui să faceți acest lucru
Faceți acest lucru zilnic.
De ce funcționează acest lucru
Semințele de fenicul sunt bogate într-un grup de metaboliți ai plantelor numiți flavonoide. Flavonoidele ajută la stimularea producției de salivă și la menținerea gurii curate. Natura aromatică a semințelor de fenicul mențin o respirație proaspătă pentru o perioadă lungă de timp.
Anason
Vei avea nevoie
1 linguriță de anason
1 linguriță de semințe de fenicul (opțional)
Ce trebuie să faci
Mâncați niște anason după fiecare masă.
Alternativ, puteți amesteca, de asemenea, anason cu semințe de fenicul pentru o aromă suplimentară.
Cât de des ar trebui să faceți acest lucru
Faceți acest lucru după fiecare masă.
De ce funcționează acest lucru
Anasonul, denumit științific Pimpinella anisum, este o altă plantă cu multe proprietăți medicinale. Este adesea folosit ca stimulent al apetitului. Are aromă de lemn dulce și ajută la combaterea respirației urât mirositoare și a uscăciunii gurii.
Rozmarin
Vei avea nevoie
10-12 frunze de rozmarin
1 pahar de apă
Ce trebuie să faci
Lăsați aproximativ 10-12 frunze de rozmarin într-un pahar cu apă să se înmoaie peste noapte.
Folosiți această apă pentru a vă clăti gura dimineața.
Cât de des ar trebui să faceți acest lucru
În fiecare dimineață.
De ce funcționează acest lucru
Rozmarinul are o aromă minunată precum semințele de fenicul. Este cunoscut pentru proprietățile sale antiseptice și calmante, care pot fi benefice în tratarea gurii uscate și a simptomelor sale.
Patrunjel
Vei avea nevoie
O mână de frunze de pătrunjel
Ce trebuie să faci
Luați niște frunze de pătrunjel și mestecați-le.
Cât de des ar trebui să faceți acest lucru
Faceți acest lucru zilnic după fiecare masă.
De ce funcționează acest lucru
Pătrunjelul este o altă plantă comestibilă, care se știe că este bogată în vitaminele A și C, calciu și fier. Este un odorizant natural pentru gură și poate menține respirația proaspătă, tratând în același timp gura uscată și simptomele asociate. De asemenea, are proprietăți antibacteriene, care pot fi folosite pentru a vă menține gura curată.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.