Loboda – 5 beneficii impresionante care te vor convinge să o consumi

0

Loboda conține niveluri semnificative de vitamina C, vitamina K, calciu, magneziu, fosfor, fier, caroteni, proteine, antociani, zinc, seleniu, triptofan și fibre alimentare, aducând beneficii sănătății într-o largă varietate de moduri.
✔️ Îmbunătățește digestia
La fel ca multe legume cu frunze verzi, loboda este bună pentru stimularea digestiei datorită nivelului de fibre alimentare și a altor minerale care optimizează procesele digestive. Aceasta înseamnă că vă puteți reduce riscul de constipație, precum și de probleme gastrointestinale mai grave, cum ar fi ulcerul gastric.
✔️ Îmbunătățește funcționarea rinichilor
S-a constatat că loboda are un ușor efect laxativ și diuretic, ceea ce înseamnă că stimulează urinarea. Acest lucru ajută la purificarea rinichilor și la eliminarea rapidă a toxinelor, a sărurilor în exces, a apei și chiar a grăsimilor din organism. Cauzând urinare frecventă, vă puteți asigura că rinichii dumneavoastră funcționează la un nivel ridicat și sănătatea vezicii biliare este îmbunătățită.
✔️ Potențial anticancer
Potrivit unei cercetări publicate în Acta Physiologiae Plantarum Journal, loboda posedă anumiți compuși antioxidanți care pot reduce riscul de apariție a cancerului și pot neutraliza radicalii liberi care provoacă stres oxidativ în organele și celulele corpului. De exemplu, nivelurile ridicate de antociani și caroteni din lobodă ajută la reducerea semnelor de îmbătrânire prematură, la îmbunătățirea sănătății ochilor, la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare și chiar la prevenirea anumitor mutații ale celulelor care pot duce la cancer.

✔️ Stimulează metabolismul
Proteinele, mineralele și vitaminele stocate în lobodă pot ajuta întreg organismul, de la reglarea hormonală până la reacțiile enzimatice care sunt necesare pentru a menține funcționarea acestuia. De asemenea, nivelurile ridicate de fier și calciu stimulează formarea globulelor roșii, circulația și oxigenarea țesuturilor și a sistemelor de organe, crescând eficiența metabolică generală și menținându-vă corpul reglat și sănătos.
✔️ Întărește sistemul imunitar
Loboda posedă aproape dublul cantității de vitamina C față de kiwi sau lămâi, care sunt adesea considerate cele mai bune alimente pentru obținerea rapidă a vitaminei C. Acest conținut ridicat de acid ascorbic oferă sistemului tău imunitar un impuls uriaș, iar producția de celule albe din sânge este stimulată, la fel și funcțiile corpului tău, cum ar fi regenerarea celulară și vindecarea rănilor. De asemenea, icterul poate fi atenuat rapid prin adăugarea de lobodă în dietă.
❗️Atenție
Similară cu spanacul, loboda conține niveluri semnificative de acid oxalic (deși mai puțin decât spanacul). Aceasta înseamnă că, dacă suferiți de pietre la rinichi, litiază biliară sau gută, ar putea fi o idee bună să evitați loboda.
📌 Retete delicioase si sanatoase cu loboda

Niciun comentariu

Nu ratați!