Ce sunt ciupercile magice și ce efecte au asupra sănătății fizice și psihice

0

Ciupercile magice sunt ciuperci sălbatice sau cultivate care conțin psilocibină, un compus psihoactiv și halucinogen natural. Psilocibina este considerată una dintre cele mai cunoscute psihedelice, potrivit administrațiilor pentru abuzul de substanțe și serviciile de sănătate mintală.
Deși anumite culturi știu să folosească proprietățile halucinogene ale unor ciuperci de secole, psilocibina a fost descoperită pentru prima dată în 1958 de dr. Albert Hofmann, care a descoperit, de asemenea, dietilamida acidului lisergic ( LSD ).
Ciupercile magice sunt adesea preparate prin uscare și sunt consumate amestecate în alimente sau băuturi, deși unii oameni mănâncă ciuperci magice proaspăt culese.
❓Cum să recunoașteți ciuperci
Ciupercile care conțin psilocibină arată ca ciupercile obișnuite, cu tulpini lungi și subțiri, cu pălărie de culoare alb-gri și maro închis, sau maro deschis cu alb în centru. Ciupercile uscate sunt de culoare maro, cu zone izolate de alb murdar.
❓Cum acționează ciupercile magice
Ciupercile magice sunt medicamente halucinogene, ceea ce înseamnă că vă pot determina să vedeți, să auziți și să simțiți senzații care par reale, dar nu sunt. Efectele ciupercilor magice, cu toate acestea, sunt extrem de variabile și se crede că sunt influențate de factori de mediu.
Psilocibina care se găsește în ciuperci este convertită în psilocină în organism și se crede că influențează nivelul serotoninei din creier, ducând la percepții modificate și neobișnuite. Efectele încep în 20 și 40 de minute și pot dura până la 6 ore – aceeași perioadă de timp necesară pentru ca psilocina să fie metabolizată și excretată.
O serie de factori influențează efectele ciupercilor magice, inclusiv dozarea, vârsta, greutatea, personalitatea, starea emoțională, mediul și istoricul bolilor mintale.

❓Ce spun experții
În timp ce ciupercile magice sunt adesea căutate pentru relaxare, s-a raportat că ciupercile provoacă anxietate, halucinații înfricoșătoare, paranoia și confuzie în unele cazuri.
Ciupercile magice sunt folosite de mii de ani atât pentru utilizări spirituale, cât și medicinale în rândul indigenilor din America și Europa.
În 2018, cercetătorii de la Universitatea John Hopkins au recomandat reclasificarea medicamentului din anexa I la anexa IV pentru a permite utilizarea medicală. Studiile sugerează că psilocibina poate fi utilizată pentru a trata suferința psihiatrică legată de cancer, depresia, anxietatea, dependența de nicotină și tulburările de consum de substanțe.
👉 Efecte secundare frecvente:
Ciupercile magice pot cauza greață, căscat, senzație de relaxare sau somnolență, experiență introspectivă, nervozitate, paranoia, panică, halucinații și psihoză.
Efecte fizice:
– Pupile dilatate
– Somnolenţă
– Dureri de cap
– Creșterea ritmului cardiac, a tensiunii arteriale și a temperaturii
– Lipsa coordonării
– Slabiciune musculară
– Greaţă
– Căscat
Efecte mentale:
– Simțul distorsionat al timpului, al locului și al realității
– Euforie
– Halucinații (vizuale sau auditive)
– Experiențe introspective (spirituale)
– Reacții de panică
– Paranoia
– Psihoză
– Nervozitate
Sunt necesare mai multe cercetări cu privire la efectele secundare pe termen lung și durabile ale ciupercilor magice, dar s-a raportat că utilizatorii pot experimenta modificări pe termen lung ale personalității, precum și flashback-uri la mult timp după ce au luat ciuperci.
Deoarece ciupercile magice arată similar cu ciupercile otrăvitoare, otrăvirea este încă un alt risc potențial. Intoxicația cu ciuperci poate provoca boli grave, leziuni ale organelor și chiar moartea.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.