5 beneficii uimitoare pentru sănătate ale semințelor de gutui

0

Principalii constituenți chimici ai semințelor de gutui includ steroli, triterpene, taninuri, acizi fenolici, acizi organici, aminoacizi, glicozide iononice și uleiuri esențiale. Rețineți că semințele de gutui conțin cianură, o substanță chimică dăunătoare și trebuie utilizate numai sub sfatul sau supravegherea unui specialist. De asemenea, are proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene, laxative, astringente, stomacale și antioxidante. Iată câteva dintre avantajele uimitoare pentru sănătate ale semințelor de gutui.
🌱 Semințele de gutui pentru tulburări digestive
Unul dintre cele mai mari beneficii pentru sănătate ale semințelor de gutui este capacitatea lor de a oferi ameliorare problemelor digestive. Sunt utilizate în tratamentul unei varietăți de tulburări digestive, cum ar fi refluxul acid și vărsăturile. De asemenea, pot proteja țesutul intestinal împotriva daunelor asociate bolilor inflamatorii intestinale (BII) și poate preveni ulcerul stomacal.
🌱 Semințele de gutui pentru articulații
Semințele de gutui au proprietăți antiinflamatorii. Pot fi aplicate pe zona afectată extern pentru a obține ușurarea articulațiilor umflate și dureroase.

🌱 Semințele de gutui pentru piele
Semințele de gutui sunt bogate în vitamine și minerale benefice pentru menținerea sănătății pielii. Aplicarea acestora pe piele ajută la menținerea hidratării și calmează pielea. De asemenea, protejează pielea de daunele provocate de razele solare.
🌱 Semințele de gutui pentru alergii
Semințele și fructele de gutui pot atenua diferite simptome alergice prin suprimarea activității anumitor celule imune responsabile de reacții alergice. Cercetările primare au constatat, de asemenea, că semințele de gutui pot preveni și trata dermatita alergică.
🌱 Semințele de gutui pentru o funcție imunitară adecvată
Semințele de gutui sunt bogate în antioxidanți. Acestea reduc stresul metabolic, scad inflamația și protejează celulele împotriva deteriorării cauzate de radicalii liberi. Acest lucru vă susține sistemul imunitar.
Nu mulți oameni știu despre aceste beneficii uimitoare pentru sănătate ale semințelor de gutui. Acest uimitor medicament ayurvedic poate oferi scutire de diferite probleme de sănătate. Dar rețineți că semințele de gutui conțin cianură, un compus chimic care este potențial dăunător pentru oameni.
Articole recomandate:
📌 Ceai din frunze de gutui – beneficii, mod de preparare si contraindicatii
📌 Gutuile au beneficii uimitoare pentru sanatate si ne intaresc sistemul imunitar, pregatindu-ne pentru sezonul rece
📌 4 retete simple si delicioase cu gutui

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.