Leurda este denumită si usturoi sălbatic si are multe beneficii foarte puternice pentru sănătate

1

Din punct de vedere medical, există câteva utilizări remarcabile pentru leurdă, inclusiv în tratamentul hipertensiunii arteriale, al colesterolului ridicat, al stomacului și al bolilor cronice, printre altele. Acest usturoi sălbatic poate fi utilizat intern sau local ca supliment pe bază de plante sau adăugat la cataplasme și la alte remedii casnice. Mai jos sunt enumerate câteva dintre beneficiile binecunoscute pentru sănătate ale utilizării leurdei în rutina de zi cu zi
1. Tratează bolile cronice
Ingredientele active din leurdă au capacitatea de a neutraliza activitatea radicalilor liberi înainte ca aceasta să poată duce la mutații celulare și stres oxidativ în diferite părți ale corpului. Acest lucru vă poate ajuta să reduceți riscul de cancer și alte boli cronice, cum ar fi bolile de inimă sau artrita.
2. Îmbunătățește sănătatea inimii
Se știe că leurda are un efect calmant asupra tensiunii arteriale crescute, care vă poate reduce riscul de ateroscleroză, atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale. În plus, leurda este capabilă să scadă nivelul global de colesterol, menținându-ți inima într-o formă bună pe măsură ce îmbătrânești.
3. Tratează problemele de stomac
Compușii antibacterieni și anti-fungici găsiți în această formă mai sălbatică de usturoi vă pot ajuta să reechilibrați flora bacteriană din intestin, ceea ce ajută la calmarea inflamației, balonării, crampelor, constipației și a altor probleme stomacale pe care le puteți manipula.
4. Efect antibacterian
S-a demonstrat deja că leurda are efecte antibacteriene puternice. Dar pentru ca efectul sa fie cat mai puternic, trebuie consumate frunze proaspete și aspre. Leurda ajută la curățarea sistemului stomac-intestinal de microbi și bacterii. Deci, consumul său regulat poate fi folosit ca profilaxie împotriva bolilor grave, inclusiv a cancerului.
5. Colesterol ridicat și tensiune arterială
Datorită prezenței unor minerale importante, frunzele de leurdă încă tinere sunt recomandate persoanelor care suferă de nivel ridicat de colesterol și trigliceride în sânge, precum și de tensiune arterială crescută. Această plantă are un efect benefic asupra arterelor și poate preveni, de asemenea, ateroscleroza.
6. Inflamații și infecții
Consumul de leurdă proaspătă are un efect benefic asupra paraziților din intestine. Ajută la prevenirea intestinelor de iritații și, de asemenea, protejează organismul de răceli și gripă. Ajută în tratamentul bronșitei, deoarece curăță căile respiratorii, ameliorează respirația și scade tusea.
7. Bun pentru piele
Leurda sub formă de tratament topic este ideal pentru toată lumea care suferă de piele problematică, procese inflamatorii pe piele, iritații ale pielii, eczeme și dermatite.
8. Scade agravările și alergiile
Utilizarea leurdei are un impact profitabil asupra paraziților din tractul digestiv. Ferește tractul digestiv de probleme precum ulcerele, în plus, protejează de răceli și gripă. Ajută în tratamentul bronșitei, deoarece curăță căile respiratorii, atenuează respirația și previne tusea.
9. Ajută la detoxifiere
Proprietățile recuperatoare ale leurdei sunt, de asemenea, competente pentru purificarea organismului de otrăvuri. Pentru a fi mai exact, usturoiul sălbatic curăță ficatul, rinichii și vezica.
10. Împotriva oboselii
Oboseala în timpul schimbărilor de sezon afectează mulți oameni. Adesea este lipsa anumitor vitamine – calciu, potasiu, fier, etc. oboseala poate fi depășită foarte bine și rapid cu ajutorul leurdei. Planta are aceste vitamine și minerale importante și multe alte.

Utilizări tradiționale și beneficii ale leurdei
Leurda produce compuși sulfurați similari cu cei găsiți în usturoi și ceapă și par să aibă efecte medicamentoase similare, inclusiv proprietăți antifungice și antimicrobiene și beneficii cardiovasculare.
Este deosebit de eficientă în reducerea tensiunii arteriale crescute și a nivelului de colesterol din sânge.
Este recunoscută ca având un efect bun asupra dispepsiei fermentative.
Planta este antihelmintică, antiastmatică, anticolesterolemiantă, antiseptică, antispastică, astringentă, colagogă, depuritivă, diaforetică, diuretică, expectorantă, febrifugă, hipotensivă, rubefacientă, stimulantă, tonică și vasodilatatoare.
Leurda ușurează durerile de stomac și este tonic pentru digestie, astfel încât poate fi folosita în tratamentul diareei, colicilor, indigestiei și pierderii poftei de mâncare.
Ierburi întregi pot fi folosite într-o infuzie împotriva viermilor, fie ingerată, fie administrată sub formă de clismă.
Planta este benefică și în tratamentul astmului, bronșitei și emfizemului.
Sucul este folosit ca un ajutor pentru pierderea în greutate și poate fi aplicat și extern la articulațiile reumatice și artritice, unde acțiunea sa ușor iritantă și stimularea circulației locale pot fi benefice.
Leurda este un minunat rapel imunitar.
Combate bolile de inimă, cum ar fi angina și palpitațiile.
Astmul și bronșita sunt tratate eficient de leurdă.
Este foarte bună pentru vindecarea stomacului și ajută la tratarea indigestiei, a anorexiei și a durerilor de stomac.
Se aplică pe piele pentru a atenua erupțiile cutanate.
Leurda îmbunătățește funcția renală și este utilizată pentru tratarea incontinenței urinare, a slăbiciunii renale și a vezicii urinare.
Semințele pot fi utilizate pentru a trata greața și vărsăturile
Frunzele pot fi transformate într-o cataplasmă împreună cu Gardenia Augusta și utilizate pentru a trata leziunile la genunchi.
Dacă aveți probleme cu hipertensiunea arterială, încercați să adăugați leurdă la dieta dvs. de primăvară.
Leurda poate oferi ajutor persoanelor cu migrene frecvente.
Sucul poate fi folosit topic pentru tratarea durerilor articulare și, de asemenea, poate fi folosit și pentru a ajuta la pierderea în greutate.
Vinul cu leurdă este un agent extrem de vindecător pentru persoanele în vârstă care suferă de catar pulmonar persistent și probleme legate de respirație.
Este recomandat și în cazurile de tuberculoză pulmonară și hidropizie, de care suferă adesea persoanele în vârstă.
Are efecte benefice asupra sistemului urinar.
Leurda poate fi folosită topic pentru tratarea eczemelor, dermatitei, hematoamelor și rănilor.
Frunzele de usturoi sălbatic uscate sunt utilizate pentru a preveni bolile ischemice și aritmiile.
Extractul din este, de asemenea, utilizat pentru a trata tensiunea arterială și agregarea plachetelor.

1 comment

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!