Muguri de molid – de ce și cum îi puteți consuma?

0

Mugurii de molid sunt acele vârfuri ale ramurilor de molid care apar primăvara. Au cea mai frumoasă culoare verde pe care am văzut-o vreodată.
🌲 De ce ar trebui să mănânci muguri de molid?
– Mugurii de molid sunt extrem de bogați în vitamina C – congelați sau uscați sunt o sursă bună de vitamina C în timpul iernii.
– De asemenea, conțin carotenoizi.
– Mugurii de molid sunt bogați în minerale precum potasiu si magneziu.
– Mugurii de molid au fost folosiți de mult timp de triburile indigene pentru ameliorarea tusei și a durerilor de gât.
– De asemenea, conțin multă clorofilă, care ajută la creșterea și vindecarea țesuturilor, controlul poftei de mâncare, precum și transportul oxigenului către celule.
– Neutralizează radicalii liberi, menține echilibrul zahărului din sânge, accelerează vindecarea rănilor și elimină metalele otrăvitoare prezente în corpul dumneavoastră.
🌲 Cum se consumă mugurii de molid?
– Pot fi consumați cruzi.
– Se adaugă la smoothie-uri și salate.

– Utilizați mugurii uscați pentru ceai, care calmează gâtul și afecțiunile respiratorii superioare.
– Adăugați muguri de molid tocat în apa de băut și lăsați-l să stea timp de aproximativ o oră – apa absoarbe toate proprietățile acestora.
– Condimentează supele, pastele, tocanele, curry etc. cu muguri de molid tocat. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a spori absorbția mineralelor din cereale și leguminoase.
– Unora le place să prepare sirop de muguri de molid. Cu toate acestea, nu l-aș recomanda, deoarece siropul necesită tone de zahăr, ceea ce minimizează beneficiile mugurilor bogați în vitamine.
🌲 Cum să alegeți mugurii de molid?
– Regula de 100 de metri – Alegeți un loc la cel puțin 100 de metri de orice drum.
– Cât de mult dintr-un copac – Se recomandă să nu culegi prea mulți dintr-un copac sau chiar dintr-o ramură. Fiecare mugure ales încetinește dezvoltarea arborelui.
– Din care ramuri să culegeți – Concentrați-vă pe vârfurile care oricum ar fi umbrite, adică vârfurile din interiorul copacului și aproape de sol. Se recoltează când dimensiunile au ajuns la 3 cm și nu au depășit 7 cm.

Niciun comentariu

Nu ratați!