Radacina de astragalus este una dintre cele mai puternice plante de pe planeta care lupta impotriva bolilor

1

Supranumita si radacina vietii, astragalus este o planta perena, prezenta in zonele temperate ale Asiei, Americii de Nord si Europei, adica in intreaga emisfera nordica a planetei.
Astragalus este numit adaptogen, ceea ce inseamna ca ajuta la protejarea organismului impotriva diferitelor forme de stres, inclusiv a stresului fizic, mental sau emotional. Aceasta planta sustine functiile organismului si ajuta in tratarea a numeroase afectiuni.
Beneficiile pentru sanatate ale radacinii de Astragalus
Protejeaza sanatatea inimii
Problemele cardiovasculare sunt cele mai frecvente boli cronice din intreaga lume. Aceasta planta protejeaza inima dupa un episod grav, precum un accident vascular cerebral.
Consumul radacinii de astragalus dupa un accident vascular cerebral poate contribui la consolidarea peretilor arteriali si la mentinerea functionalitatii nervoase.
Studiile au demonstrat abilitatea acestuia de a reduce tensiunea si nivelul trigliceridelor. Un nivel ridicat de trigliceride poate mari riscul de dezvoltare a unor boli de inima, cum ar fi atacul cerebral, atacul de cord si intarirea peretilor arteriali.
Reduce stresul
Anxietatea si stresul cronic pot fi periculoase, deoarece hormonii de stres pot cauza unele probleme in organism daca nu sunt tinuti sub control. Pentru cei care sufera de schimbari de dispozitie si de tensiune nervoasa constanta, radacina de astragalus poate reechilibra nivelurile hormonale.

Antiinflamator
Inflamatia sta la baza celor mai multe boli. De la artrita si pana la bolile cardiace, de cele mai multe ori, aceasta este cauza principala. Multe studii arata ca datorita saponinelor si polizaharidelor, astragalus poate reduce reactia inflamatorie ce apare in cazul multor boli si afectiuni, de la vindecarea ranilor si a leziunilor, la reducerea inflamatiei in boli renale asociate cu diabetul.
Reduce problemele legate de somn
Daca suferiti de insomnie, de somnolenta sau de tulburari de somn, consumul regulat al radacinii de astragalus va poate regla rapid ritmul circadian. Aceasta contribuie la asigurarea unui somn neintrerupt si odihnitor.
Proprietati anti-imbatranire
Aceasta radacina contribuie semnificativ la reducerea semnelor de imbatranire, la promovarea regenerarii tesuturilor, la eliminarea radicalilor liberi si la prevenirea bolilor cronice. Oxidarea cauzata de radicalii liberi este componentul principal al oricarei boli si al procesului de imbatranire si multe elemente prezente in astragalus combat deteriorarea cauzata de radicalii liberi si stresul oxidativ. Polizaharidele din planta au efecte pozitive asupra sistemului imunitar si imbunatatesc functionarea creierului, ambele contribuind la prelungirea sperantei de viata.
Stimuleaza sistemul imunitar
In afara de efectele sale antioxidante care ajuta la protejarea sistemului imunitar impotriva atacurilor majore, calitatile adaptogenice ale astragalusului pot ajuta sistemul imunitar sa devina mai puternic si eficient in manipularea oricarui patogen sau substanta straina.
Atentie! Nu exista o doza recomandata pentru astragalus, dar medicul sau specialistul medical poate recomanda o anumita doza sau frecventa de consum. Dozele difera in functie de varsta, starea de sanatate si istoricul medical. Aceasta planta poate interactiona cu alte medicamente.
Femeile insarcinate si cele care alapteaza nu trebuie sa foloseasca astragalus, nefiind suficiente studii care sa confirme daca este sigur pentru mama si copil.
Cei care sufera de boli autoimune trebuie sa consulte medicul inainte de a folosi astragalus pentru ca acesta stimuleaza sistemul imunitar. De asemenea, cei care sufera de boli precum scleroza multipla, artrita reumatoida si alte afectiuni ale sistemului imunitar pot fi destul de sensibili la astragalus.
Sursa: https://www.organicfacts.net/astragalus.html; http://draxe.com/astragalus

1 comment

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!