Suc de aloe vera – rețete, beneficii și efecte secundare

0

Ingrediente:
-aloe vera
-suc de citrice (portocale, grapefruit)
Mod de preparare:
Curățați aloe de coajă până obțineți aproximativ 2 linguri de gel. Puneți-l în blender alături de un suc de citrice preferat și amestecați-le până ce gelul și sucul se omogenizează perfect.
Ingrediente:
-aloe vera
-miere
-apă
Mod de preparare:
Curățați aloe de coajă și folosiți numai gelul. La un pahar de suc se folosește aproximativ o lingură de gel de aloe. Adăugați la blender împreună cu miere (după gust) și apă.
Puteți bea acest suc timp de 10 zile după care faceți pauză încă 10 zile.
Beneficii pentru sanatate
Extractul plantei este utilizat în numeroase produse de sănătate și îngrijirea pielii.
Sucul de aloe vera are beneficii digestive și de stimulare a imunității. Ajută la tratarea problemelor intestinale și întărește imunitatea. Planta este bună și pentru inimă – ajută la reducerea colesterolului și a tensiunii arteriale.
Alte beneficii includ echilibrarea nivelului de pH al organismului și îmbunătățirea sănătății pielii. Poate îmbunătăți condițiile menstruale. De fapt, sucul de aloe vera a fost menționat și în textele ayurvedice. Acesta îmbunătățește sănătatea ochilor și ajută la prevenirea diferitelor tulburări oculare.
Este util în tratarea icterului și a bronșitei.
Puteți să beți acest suc înainte de somn, deoarece acest lucru s-a dovedit că ajută la reducerea grăsimilor abdominale.
În unele părți ale lumii, sucul de aloe este denumit și apă de aloe.
Tratează problemele digestive
Sucul are proprietăți laxative care pot ajuta digestia. Încurajează bacteriile intestinale bune și reglează mișcările intestinale. De asemenea, s-a constatat că ajută la vindecarea ulcerelor stomacale. Acest suc curăță tractul digestiv, vital pentru tratamentul sindromului intestinului iritabil (ce apare din cauza acumulărilor toxinelor în tractul gastro-intestinal). Sucul stimulează producerea de bilă – acest lucru descompune grăsimile din organism care altfel se pot acumula și pot provoca constipație.
Conform unui studiu iranian, sucul de aloe vera poate reduce durerea abdominală și flatulența la pacienții cu sindrom de intestin iritabil.
Reduce inflamația
Agenții antiinflamatori din sucul de aloe vera pot trata edemul. Un studiu german a dezvăluit proprietățile antiinflamatorii ale acestuia. Un hormon (giberelin) găsit în acest suc, luptă împotriva inflamației și a durerii asociate. Acest suc este benefic pentru persoanele care au dureri articulare. Potrivit unui studiu, această plantă poate fi utilizată în tratamentul durerii cronice non-canceroase și în special cea cauzată de osteoartrită.

Promovează sănătatea inimii
Potrivit unui raport, un număr de 5000 de pacienți (care suferă de dureri de piept sau de inimă) la consumul de aloe vera, au arătat o reducere a simptomelor durerii, dar și niveluri scăzute de colesterol și zahăr în sânge.
Un alt studiu a arătat activitatea cardio-protectoare. Sucul poate împiedica dezvoltarea plăcilor și în cele din urmă protejează inima, reducând șansele dezvoltării aterosclerozei.
Acest suc s-a arătat util în scăderea nivelului de colesterol al ficatului. În cadrul unui studiu, pacienții au prezentat o reducere cu 30% a nivelului colesterolului hepatic. Sucul de aloe vera dilată capilarele și îmbunătățește pereții arterelor, iar vitamina C contribuie la scăderea tensiunii arteriale.
Detoxifică corpul
Sucul de aloe vera are o activitate hepatoprotectoare. De asemenea posedă proprietăți laxative, eliminând toxinele din sistemul digestiv. Potasiul din acest suc ajută la stimularea ficatului și rinichilor, doua organe vitale pentru detoxificare. Această plantă conține acid uronic care elimină toxinele din celule.
Previne cancerul
Pe baza unui studiu efectuat în Emiratele Arabe Unite, aloe vera poate inhiba creșterea celulelor canceroase și poate crește eficacitatea medicamentelor pentru cancer. Dovezile științifice acumulate arunca lumină asupra potențialului preventiv și terapeutic al acestui suc.
Acesta poate opri creșterea tumorilor. De asemenea maximizează efectele plantelor anti-cancerigene. S-a constatat că sucul reduce daunele aduse corpului prin radioterapie. Reduce chiar și metastazele, stopând astfel proliferarea cancerului.
Atenție! Excesul de suc de aloe vera poate cauza: crampe stomacale, diaree, deshidratare.
Persoanele hipotensive trebuie să fie atente la consumul de aloe.
La unele persoane, aloe vera poate provoca reacții alergice, erupții cutanate și iritații.
Aloe vera este strict contraindicată femeilor însărcinate deoarece poate provoca diaree. În această perioadă, precum și în perioada alăptării, trebuie consultat medicul în vederea analizării dietei, pentru a elimina alimentele cu potențial risc.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.