Urzica este folosită de mii de ani pentru calitățile sale terapeutice

0

Unele dintre cele mai importante beneficii ale urzicii includ capacitatea de a detoxifica organismul, îmbunătățește eficiența metabolismului, stimulează sănătatea imună, crește circulația, gestionează menstruația, minimizează simptomele menopauzei, vindecă condițiile cutanate, protejează sănătatea renală și a vezicii biliare, scade inflamația, crește masa musculară, reglează activitățile hormonale, previne diabetul, scade tensiunea arterială, calmează hemoroizii și îmbunătățește condițiile respiratorii.
Obiceiul antic de a te lovi cu urzici are o explicație plauzibilă. Aparent, planta conține antihistaminice și antiinflamatoare naturale. Se credea că frunzele înțepătoare ajută pătrunderea acestor substanțe în locurile afectate.
Gama largă de substanțe nutritive benefice găsite în urzici, le fac un detoxifiant ideal pentru organism, curățând corpul de toxine. Ca substanță diuretică, urzica poate să asigure că acele toxine sunt neutralizate și apoi eliminate rapid. De asemenea, stimulează sistemul limfatic, ajutând la scăderea toxinelor în exces din ficat.
Ceaiul de urzică este recomandat femeilor care suferă de menstruații dureroase și protejează împotriva sângerării excesive, deoarece acționează ca un coagulant. Ceaiul de urzică poate atenua crampele și balonarea. Urzica contribuie la stimularea producției de lapte și va ușura lactația.
Combinația dintre conținutul ridicat de vitamina C și conținutul de fier, face urzica ideală pentru stimularea producției de celule roșii în sânge. Vitamina C optimizează absorbția fierului, în timp ce fierul este o componentă crucială a hemoglobinei. Astfel, circulația și vindecarea rănilor sunt îmbunătățite, iar extremitățile corpului primesc o oxigenare esențială pentru a crește nivelul de energie. Din același motiv, urzica este recomandată pentru ameliorarea oboselii sau anemiei, caracterizată prin slăbiciune musculară generală, epuizare, dificultăți cognitive și dureri de cap.

Are puterea de a curăța pietrele la rinichi și la nivelul vezicii biliare, prevenind agravarea acestor condiții dureroase. Ca diuretic, urzica ajută la eliminarea rapidă a toxinelor, protejând astfel infecțiile vezicii urinare și retenția excesului de lichide.
Urzica este eficientă împotriva diferitelor afecțiuni inflamatorii, cum ar fi artrita sau durerea musculară cronică. Cercetările au arătat că ceaiul de urzică poate trata în mod eficient durerile musculare, guta, și poate reduce simptomele artritei.
Deși nu auzim multe despre bor, acesta este încă un element mineral important în corpul nostru, găsit în urzică. Borul a fost legat științific de menținerea conținutului de calciu în oasele noastre, ceea ce înseamnă ca urzica poate ajuta la încetinirea debutului osteoporozei.
Urzica a fost legată de tratamentul sau ameliorarea unei varietăți de afecțiuni respiratorii, incluzând astmul și diverse alergii sezoniere. Studiile au arătat că anumite combinații de extract din urzică reduc semnificativ reacțiile alergice.
Toată plantă afectează pozitiv inima. Cercetările au arătat că ceaiul de urzică băut regulat ajută la scăderea tensiunii arteriale și la ameliorarea tensiunii și stresului asupra sistemului cardiovascular.
Urzica s-a dovedit a fi un mijloc eficace de prevenire a creșterii prostatei.
Datorită proprietăților sale antioxidante, reduce apariția cicatricilor și petelor promovând efectele de anti-îmbătrânire prin reducerea ridurilor și petelor de vârstă.
Atenție! Deși multe dintre aceste beneficii pentru sănătate sunt puternice, este important să rețineți că unele dintre aceste remedii pentru tensiune arterială crescută, zahăr din sânge și menstruație pot avea și reacții adverse. Este întotdeauna recomandat să vorbiți cu medicul dumneavoastră înainte de a adăuga în dieta alte remedii pentru sănătate.

Niciun comentariu

Nu ratați!