Beneficiile pentru sănătate ale unturilor de nuci

0

Controlul greutății
Este adevărat că nucile au multe grăsimi, dar asta nu înseamnă că trebuie să le eviți. Fibrele și proteinele bogate vă mențin să vă simțiți plin și energizat. Acest lucru vă poate ajuta să mâncați mai puține calorii și să pierdeți în greutate. Și nucile vă pot ajuta corpul să ardă mai multă energie, chiar și atunci când sunteți odihnit. Dacă urmezi o dietă, este mai probabil să te ții de ea dacă mănânci nuci. Doar nu exagerați.
Grăsimea cea bună
Cea mai mare parte a grăsimii din nuci este nesaturată, ceea ce este mai bine pentru dvs. decât tipul saturat din carne sau grăsimile trans din multe alimente procesate. Vă poate ajuta la stabilizarea zahărului din sânge și a insulinei, hormonul care îl reglează.
Ambalat cu nutrienți
Nu conțin doar proteine, fibre și grăsimi sănătoase. Nucile au, de asemenea, o mulțime de alți nutrienți, cum ar fi vitaminele E și B6, acidul folic, niacina, magneziul, zincul, cuprul și potasiul. Doar urmăriți ingredientele de pe marca dvs. de unt de nuci, arahide sau altele. Unii au adăugat sare, zahăr, conservanți și grăsimi nesănătoase care ar putea face mai mult rău decât bine.
Antioxidanți
Aceștia includ minerale precum seleniu și mangan, vitaminele C și E, precum și flavonoide, fenoli, polifenoli și alte substanțe. Lucrează ca o echipă pentru a vă ajuta să vă protejați celulele. Și nucile sunt încărcate cu ele. Acest lucru ar putea face parte din motivul pentru care oamenii ce mănâncă mai multe nuci și unturi de nuci au inimi mai sănătoase. Ele pot chiar ajuta la protejarea împotriva cancerului de colon.
Păstrați colesterolul sub control
A avea prea mult colesterol vă poate întări arterele și duce la accident vascular cerebral și boli de inimă. Migdalele, nucile și alte nuci de copac par să o scadă atunci când devine prea mare. Corpul tău produce cea mai mare parte a colesterolului, dar se acumulează si din alimentele pe care le consumi. Din fericire, nucile au puțin sau deloc.
Prevenirea și controlul diabetului de tip 2
Acest lucru se datorează în parte faptului că ajută la controlul creșterii în greutate, precum și a nivelurilor ridicate de zahăr (glucoză) și grăsimi (lipide) din sânge, care pot duce la boală. De asemenea, pot menține căptușeala vaselor de sânge (endoteliu) întinsă și sănătoasă, ceea ce previne problemele cardiace legate de diabet.
Boli de inima
De asemenea, numită boală cardiovasculară, se întâmplă atunci când vasele de sânge se întăresc (medicul dumneavoastră va numi aceasta ateroscleroză). Acest lucru vă poate slăbi inima și poate duce la insuficiență cardiacă. De asemenea, poate provoca accident vascular cerebral, atac de cord sau bătăi neregulate ale inimii (o afecțiune numită aritmie). Persoanele care mănâncă mai multe nuci sau unturi făcute din ele sunt mai puțin susceptibile de a le obține. Aproximativ 28 de grame, sau 2 linguri, de două ori pe săptămână, pare a fi suficient pentru a ajuta.

Magneziu
Acest mineral este bun pentru nervi, mușchi, oase, zahărul din sânge, tensiunea arterială și chiar materialul genetic sau ADN-ul. Este posibil să nu obțineți suficient. Nucile, cum ar fi caju, migdale și arahide, și unturile făcute din ele, au mult magneziu.
Unt de migdale
Este unul dintre cele mai frecvente tipuri după versiunea cu arahide și este o sursă excelentă de vitamina B7, numită și biotină. Acest nutrient este vital pentru a vă ajuta corpul să proceseze grăsimea, zahărul și proteinele pe care le consumați. De asemenea, vă ajută să vă mențineți zahărul din sânge stabil și pielea sănătoasă.
Unt de nuci braziliene
Aceste nuci sunt o sursă excelentă de seleniu, care vă menține glanda tiroidă în funcțiune, vă ajută corpul să facă material genetic (ADN) și vă stimulează sistemul imunitar. De asemenea, pare să vă protejeze celulele împotriva particulelor dăunătoare numite radicali liberi. Persoanele care primesc mai puțin seleniu pot avea mai multe șanse să facă anumite tipuri de cancer.
Unt de caju
Aceasta nu este tehnic o nucă, ci sămânța unui tip de măr. Fructul în sine este o delicatesă foarte apreciată în zonele de coastă ale Braziliei, unde crește. Fie că o numiți nucă sau sămânță, este o sursă excelentă de cupru, de care corpul dumneavoastră are nevoie pentru a hrăni țesuturile și sângele și pentru a produce energie. De asemenea, poate avea proprietăți antioxidante care vă protejează.
Unt de nucă
Nucile sunt una dintre cele mai bune surse non-animale de acizi grași omega-3 sănătoși pentru inimă. În mod specific, acestea oferă un tip numit acid alfa-linolenic (ALA), care acționează ca un element constitutiv pentru alte tipuri de omega-3. Untul nu este întotdeauna ușor de găsit în magazine, dar puteți prepara un lot acasă într-un robot de bucătărie.

Niciun comentariu

Nu ratați!