Boabe de soia – medicii nutriționiști spun că sunt uimitoare pentru organism

0

Boabele de soia au capacitatea de a îmbunătăți metabolismul, de a ajuta la creșterea în greutate într-un mod sănătos, de a proteja sănătatea inimii, apără împotriva cancerului, reduc efectele menopauzei, îmbunătățesc sănătatea digestivă, îmbunătățesc circulația sanguină, scad riscul de diabet și, în general, tonifică corpul.
Nivelurile ridicate de proteine sunt o sursă ideală pentru vegetarieni și vegani. Proteinele din soia sunt atât de universal folosite încât aceste mici boabe au devenit semnificative la nivel global.
Multe beneficii pentru sănătate provin din bogăția de nutrienți, vitamine, compuși organici, inclusiv o cantitate semnificativă de fibre dietetice și o cantitate foarte mare de proteine. În ceea ce privește vitaminele, soia conține vitamina K, riboflavină, folat, B6, tiamină și vitamina C. Boabele de soia conțin cantități semnificative de fier, mangan, fosfor, cupru, potasiu și magneziu. Sunt o sursă bună de antioxidanți.
Atunci când corpul are suficiente proteine, funcția metabolică și sistemul general vor avea un impuls major. Proteinele fac parte din toate pârțile esențiale ale corpului. Proteinele asigură sănătatea și regenerarea adecvată a celulelor dacă acestea trebuie reparate sau înlocuite.
Soia și produsele pe bază de soia au fost asociate cu suprimarea poftei de mâncare, oferind o cantitate decentă de fibre și proteine, care pot ajuta la creșterea în greutate. Greutatea pe care o oferă organismului nu este bogată în grăsimi nesănătoase sau colesterol, ci protejează de afecțiuni periculoase precum diabetul și bolile cardiovasculare.
Antioxidanții din boabele de soia sunt deosebiți de eficienți pentru prevenirea diferitelor tipuri de cancer. Antioxidanții caută și neutralizează radicalii liberi, produsele secundare periculoase ale metabolismului celular. Acești radicali liberi pot determina celulele sănătoase să se transforme în celule canceroase. În plus, conținutul ridicat de fibre înseamnă că sunt legate de o reducere a cancerului colorectal și de colon, deoarece fibrele ajută la ușurarea procesului digestiv și reduc presiunea sistemului gastrointestinal.
Soia oferă grăsimi nesaturate, sănătoase, care ajută la scăderea colesterolului total. Acest lucru previne apariția aterosclerozei, infarctului miocardic si accidentelor vasculare cerebrale.
Exista anumiți acizi grași specifici care sunt necesari pentru un sistem sănătos. Reglează funcția musculară în organism și ajută la menținerea unor niveluri adecvate de tensiune arterială. În cele din urmă, fibrele de soia au demonstrat că reduc nivelurile de colesterol prin eliminarea excesului din pereții vaselor de sânge și a arterelor.

Boabele de soia sunt o sursă bună de izoflavone, componente esențiale sistemului reproducător feminin. În timpul menopauzei, nivelul estrogenilor scade semnificativ. Izoflavonele sunt capabile să se lege de celulele receptorilor de estrogen, astfel încât organismul nu se simte ca și cum ar trece printr-o astfel de scădere dramatică. Acest lucru poate ușura multe dintre simptomele menopauzei, cum ar fi schimbările de dispoziție sau bufeuri.
Fibrele reprezintă o parte esențială a organismului sănătos, în special pentru sistemul digestiv. Fibrele adaugă volum mâncării și stimulează mișcarea peristaltică.
Există un continut foarte mare de vitamine și minerale în boabele de soia, iar nivelurile impresionante de calciu, magneziu, cupru, seleniu și zinc sunt foarte importante pentru o varietate de procese din organism. Poate cel mai important rol îl au în sănătatea osoasă. Toate aceste elemente sunt esențiale pentru promovarea activității osteotrofice, care permite creșterea oaselor noi și accelerează procesul de vindecare a oaselor. Consumul de soia poate fi o soluție pe termen lung pentru probleme cum ar fi osteoporoza, care apare frecvent pe măsură ce îmbătrânim.
Cuprul și fierul se găsesc din abundență în boabele de soia, ambele fiind esențiale pentru formarea celulelor roșii din sânge. Cu o cantitate adecvată de globule roșii, extremitățile corpului și sistemele organelor pot obține fluxul de sânge și oxigenul necesar pentru a funcționa eficient. Această activitate metabolică maximizează nivelul de energie, evitând în același timp afecțiuni periculoase precum anemia.
Boabele de soia sunt o metodă eficientă pentru prevenirea sau gestionarea diabetului, în primul rând deoarece au capacitatea de a îmbunătăți receptorii de insulină din organism, ajutând astfel la gestionarea eficienta a bolii sau prevenirea apariției acesteia.
Soia ajută la reglarea unor aspecte ale metabolismului care contribuie la reducerea tulburărilor de somn și previne apariția insomniei. Cu toate acestea, boabele de soia au un conținut ridicat de magneziu, un mineral legat direct de creșterea calității, duratei și relaxării somnului.
Atenție! Deși există o gamă largă de aspecte benefice privind consumul de soia, există unele efecte potențial negative asupra sănătății. Deoarece există compuși care imită estrogenul în boabele de soia, bărbații pot dezvolta un dezechilibru hormonal atunci când sunt consumate în exces. La bărbați, aceasta poate duce la infertilitate, disfuncție sexuală, scăderea numărului de spermatozoizi și chiar o creștere a riscului de cancer.
Experții au specificat că persoanele care au colesterolul în limite normale pot constata o schimbare nu tocmai benefică a nivelului de colesterol rău și a trigliceridelor
.

Niciun comentariu

Nu ratați!