Salvia albă – planta care elimină ca prin magie energiile negative – iată de ce ar trebui să o ai în casă

0

Salvia albă este o plantă perenă folosită în principal pentru a curăța aerul, a îmbunătăți mirosul și energia unui spațiu sau poate fi preparată ca ceai pentru o varietate de potențiale beneficii pentru sănătate.
👉 Ce este salvia albă?
Salvia albă (Salvia apiana) este cunoscută și sub numele de salvie sacră sau salvia albinelor. Se găsește în principal în nordul Mexicului și în sud-vestul Statelor Unite, cum ar fi în California și în alte regiuni deșertice. Acest arbust se găsește pe versanții regiunilor de coastă. Are frunze veșnic verzi acoperite cu păr care eliberează arome și uleiuri atunci când sunt frecate, arse sau înmuiate.
Cea mai frecvent utilizată formă de salvie albă este în pachete mici uscate, care are o aplicație mai tradițională sau spirituală. Aceste mănunchiuri sunt arse pentru aroma lor și ca un instrument în „curățarea” unei case sau zone cu energie/spirite proaste.
👉 Beneficii
✔️ Infecții ale sinusurilor
Dacă ardeți salvie albă și inhalați o parte din fum, fiți conștienți de faptul că acesta conține eucaliptol. Este un compus antioxidant care ajută la eliminarea agenților patogeni și la reducerea inflamației din sinusuri. De asemenea, poate avea un efect similar asupra infecțiilor respiratorii atunci când este consumată sub formă de ceai.
– Antibacterian
Când este consumată ca ceai, salvia albă poate ajuta la reducerea prezenței bacteriilor în corpul dumneavoastră. Când este arsă într-un spațiu mai mare, poate reduce bacteriile din aer cu până la 90%!
– Inflamație
Conform unei recenzii a Centrului Național AGRIS din Slovenia, ceaiul de salvie albă reduce durerea și disconfortul articulațiilor. Prezența fitoestrogenilor și a altor compuși antioxidanți din salvie poate ajuta la reducerea inflamației asociate cu menstruația, inclusiv crampele și bufeurile.
✔️ Digestia
În mod tradițional, această plantă a fost folosită pentru a promova o digestie bună, deoarece poate ajuta la reducerea inflamației hemoroizilor și la promovarea mișcărilor intestinale sănătoase și normale.
✔️ Elimină energiile negative
Poate cea mai cunoscută utilizare a salviei albe este arderea sa. Este asociat în mod tradițional cu eliminarea energiei negative dintr-un spațiu. Începând de la ușa casei, începeți “curățarea” energiilor negative cu fum de salvie în tot restul casei. Aroma puternică și fumul elimină „aerul vechi” și energia negativă din experiențele trecute.

✔️ Stresul și anxietatea
Unele dintre ingredientele active ale salviei care sunt eliberate atunci când este arsă sunt cunoscute pentru a reduce sentimentele de stres și tensiune, ajutând astfel la scăderea anxietății cronice și a simptomelor asociate.
👉 Utilizările salviei albe
După cum s-a explicat mai sus, există diverse utilizări pentru salvie albă, inclusiv prepararea unui ceai, legarea frunzelor uscate și arderea lor sau aplicare ca și compresă pe corp.
✔️ Ceai
Pentru a face un ceai din salvie albă, pune două lingurițe de frunze de salvie proaspătă (sau 1 linguriță de frunze de salvie uscată) într-o cană. Umpleți cana cu apă clocotită și lăsați frunzele să se infuzeze timp de 2-3 minute. Strecurați ceaiul și savurați cu lămâie sau miere?
✔️ Compresă
Pune 3-4 lingurițe de frunze de salvie într-un castron cu apă caldă sau rece (în funcție de cum dorești să fie compresa, caldă sau rece). Înmuiați o cârpă de bumbac și așezați-o pe locul afectat.
✔️ Ardere / „Smudging”
Dacă vă cumpărați pachet de frunze de salvie albă uscată, urmați instrucțiunile de pe ambalaj. Dacă doriți să vă faceți singuri, curățați bine frunzele de salvie, uscați-le și apoi legați-le într-un mănunchi care este atârnat cu susul în jos. Lăsați-le să se usuce la aer timp de 7-10 zile înainte de a le arde.
👉 Efecte secundare
Unii oameni au reacții negative la salvie, în special atunci când este consumată sub formă de ceai. Aceste reacții adverse includ greață, vărsături, respirație șuierătoare, erupții cutanate sau fluctuații ale tensiunii arteriale. Dacă aveți oricare dintre aceste reacții adverse negative, întrerupeți imediat utilizarea, deoarece puteți fi alergic la această plantă.
Când este arsă, fumul poate provoca iritații ale ochilor sau ale sinusurilor, mai ales dacă este inhalat direct. Aceste simptome ar trebui să treacă foarte repede.
Iritația topică de la o compresă pe bază de plante este posibilă, dar rară și ar trebui, de asemenea, să treacă rapid dacă pielea ta este sensibilă la compușii activi.

Niciun comentariu

Nu ratați!