Ce este sarea Kosher și cum diferă de celelalte tipuri de sare – este sau nu mai sănătoasă?

0

Sarea Kosher este o sare comestibilă cu granule grosiere, care nu conține iod. Cu toate acestea, poate conține agenți anti-aglomerare pentru a preveni aglomerarea cristalelor de sare. Are un gust pur și nu atât de intens sărat. De asemenea, se dizolvă și se amestecă cu ușurință cu alte condimente, făcându-o o alegere preferată pentru saramură și marinate.
Termenul „kosher” provine din practica iudaică a cărnii cu saramură uscată numită koshering sau „ kashering”,  în conformitate cu legile religioase ale iudaismului. Datorită texturii sale grosiere, sarea Kosher ajută la eliminarea umezelii din carne.
👉 Sarea Kosher Vs Sarea de Marea Vs Sarea de Masa
De unde știi care sare este cea potrivită pentru tine? Iată principalele diferențe dintre cele trei tipuri de sare.
Dimensiunea cristalelor de sare:
Cea mai izbitoare diferență între sarea cușer, sarea de mare și sarea de masă obișnuită iodata este dimensiunea granulelor de sare. Sarea kosher are o dimensiune mai mare a granulelor în comparație cu sarea de masă. Sarea de mare, pe de altă parte, este cea mai grosieră.
Gust:
În ceea ce privește salinitatea, sarea de mare se află pe locul cel mai înalt. Sarea Kosher are o aromă mai puțin intensă decât sarea de masă.
Sarea de masă conține de obicei iod și alte substanțe chimice și are un gust ascuțit, sărat, sintetic.
Cel mai potrivit pentru:
Toate cele trei tipuri de sare pot fi folosite pentru gătit. Sarea kosher este preferată în locul sării de masă pentru saramură, murături și marinate. Este posibil să nu fie cea mai bună sare pentru copt; cu toate acestea, poate da o nouă aromă minunată atunci când este presărată deasupra mâncărurilor coapte, cum ar fi tartele cu caramel sărat sau pâinea cu usturoi.
Sarea de mare poate fi folosită la gătit, dar nu se dizolvă la fel de ușor ca celelalte două săruri.
Sănătos sau nu:
Un studiu pe animale din 2017 publicat în revista Food & Nutrition Research a arătat că sarea de mare a provocat mai puțină hipertensiune decât sarea rafinată și a avut un impact mai mic asupra inimii și rinichilor. Cu toate acestea, Asociația Americană a Inimii spune că este mai bine să verificați etichetele nutriționale ale sării pe care o cumpărați și conținutul de sodiu. De asemenea, se precizează că unele tipuri de sare de mare și Kosher pot conține mai puțin sodiu / linguriță decât sarea de masă.

Deci, dacă încerci să alegi cea mai bună sare din motive de sănătate, cel mai bine este să ții cont de cantitatea de sare pe care o folosești în alimente. Ca parte a unei diete zilnice sănătoase, cel mai bine este să consumați mai puțin de 2.300 de miligrame (mg) de sodiu în fiecare zi, conform Ghidurilor dietetice 2015-2020.
Înlocuitor de sare Kosher:
Tipurile de sare au gusturi, texturi și capacitate de dizolvare diferite.
Sare de masă:
Ca un ghid general de gătit, puteți înlocui 1/2 până la 3/4 linguriță de sare de masă cu 1 linguriță de sare Kosher.
Sare de mare:
Dacă utilizați sare de mare, puteți utiliza un raport de 1:1, dar depinde de mărimea boabelor de sare. Cel mai bine este să folosiți după gust.

Niciun comentariu

Nu ratați!