4 Beneficii eficiente ale ceaiului de păpădie pentru pierderea în greutate

0

Ceaiul de păpădie poate ajuta oamenii să piardă în greutate prin reducerea aportului caloric. De asemenea, vă poate promova sănătatea generală.
Puteți bea acest ceai între mese sau ca băutură hidratantă împreună cu alte modificări ale stilului de viață. În acest articol, vom discuta despre modul în care ceaiul de păpădie poate ajuta la scăderea în greutate.
🫖 Conține mai puține calorii
Ceaiul de păpădie, la fel ca majoritatea celorlalte ceaiuri, este sărac în calorii. Cu toate acestea, este plin de nutrienți. Acest lucru îl face băutura perfectă pentru cei care urmează o dietă. Ceaiul de păpădie este substitutul ideal pentru alte băuturi încărcate cu calorii, cum ar fi laptele sau sucul.
🫖 Vă poate ajuta să pierdeți excesul de apă din organism
Ceaiul de păpădie conține mai mult potasiu decât alte plante. Acest nutrient ar putea acționa ca un diuretic și crește frecvența zilnică a urinării. Această proprietate vă poate ajuta să pierdeți greutatea apei și să preveniți reținerea apei.
🫖 Reduce absorbția grăsimilor
Se crede că ceaiul din rădăcină de păpădie îmbunătățește digestia și reduce absorbția grăsimilor.
Ceaiul de păpădie inhibă activitatea lipazei pancreatice (care este eliberată în timpul digestiei grăsimilor). Se știe că inhibarea acestei enzime reduce absorbția grăsimilor, ceea ce poate favoriza pierderea în greutate.
🫖 Promovează descompunerea grăsimilor
Consumul de ceai de păpădie înainte de orice masă ajută la stimularea secrețiilor gastrice. Acest lucru ar putea ajuta la descompunerea grăsimilor și a colesterolului.
Un studiu pe iepuri hrăniți cu o dietă bogată în colesterol a arătat că extractul de frunze de păpădie a îmbunătățit profilurile lipidice și nivelul de colesterol. Această proprietate ar putea juca un rol în gestionarea greutății.

👉 Dozarea rădăcinii de păpădie pentru pierderea în greutate
Potrivit Comisiei Europene și al Farmacopeei britanice pe bază de plante, următoarele sunt dozele recomandate de rădăcină de păpădie:
•Rădăcini proaspete – 2-8 g zilnic
•Extract pudrat uscat – 250-1000 mg, de 4 ori pe zi
•Decoct – 3-4 g zilnic înmuiat în 150 ml de apă
Înainte de a lua orice suplimente pe bază de plante, consultați medicul sau nutriționistul pentru a stabili dacă acestea ar fi potrivite pentru dvs.
👉 Un Cuvânt De Atenție
Ceaiul de păpădie este sănătos, deci nu există nicio restricție cu privire la cine îl poate bea. Puteți consuma acest ceai de plante chiar dacă nu urmați o dietă și pur și simplu doriți să vă mențineți greutatea. Ceaiul funcționează bine și pentru persoanele care urmează o dietă.
Cu toate acestea, ceaiul de păpădie ar putea declanșa reacții alergice la unii oameni, așadar fiți atenți la dozaj, iar dacă apar reacții neplăcute (se întâmpla foarte rar) întrerupeți consumul.
👉 Concluzie
Extractul de rădăcină de păpădie sau ceaiul său este eficient în pierderea în greutate pe termen scurt. Ajută la reducerea retenției de apă acționând ca un diuretic. Beți o ceașcă de ceai din rădăcină de păpădie între mese pentru a vă menține hidratat. Nu uitați să consultați medicul dacă ați putea fi alergic la păpădie.
❓Cât de des ar trebui să beți ceai din rădăcină de păpădie?
R: Puteți bea ceaiul de 2-3 ori pe zi. Asigurați-vă că îl beți între mese și nu împreună cu mesele.
❓ Care sunt efectele secundare ale consumului de ceai de păpădie?
Ceaiul de păpădie, dacă este luat în cantități limitate, nu va provoca efecte secundare. Cu toate acestea, persoanele cu alergii ar trebui să se adreseze medicului înainte de a consuma ceaiul.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.