10 beneficii impresionante ale ceaiului de afine

2

Frunzele de afin contin antioxidanti si substante nutritive, la fel ca si fructele pe care le produce planta. Majoritatea beneficiilor ceaiului de afine rezulta din concentratiile ridicate de antociani, compusi polifenolici si alti fitonutrienti, precum si vitamina A, C, B si K, potasiu, mangan, zinc si fier.
Consumul ceaiului de afine este o alegere inteleapta pentru oricine se confrunta cu simptome de cataracta, imunitate scazuta, dementa, Alzheimer, diabet, infectii renale, colesterol ridicat, hipertensiune arteriala, osteoporoza, metabolism scazut, deficiente nutritionale si anemie.
Sanatatea inimii
Ceaiul de afine poate da un impuls sistemului cardiovascular prin mai multe moduri, incepand cu continutul ridicat de potasiu, care actioneaza ca vasodilatator pentru a reduce tensiunea arteriala si pentru a reduce riscul aterosclerozei, accidentului vascular cerebral si atacului de cord.
In al doilea rand, concentratia mare de proantocianidine reduce riscul aparitiei bolilor de inima.
Functia cognitiva
Antioxidantii gasiti in ceaiul de afine va pot imbunatati in mod semnificativ functia cognitiva prin prevenirea stresului oxidativ si depunerea placii in creier.
Aceasta incetinire a conexiunilor neuronale este ceea ce duce la boala Alzheimer, dementa si alte boli neurodegenerative, iar compusii activi din ceaiul de afine va protejeaza de aceste afectiuni.
Digestie
Acidul galic este un antioxidant natural, prezent in ceaiul de afine, care poate reduce inflamatia in organism. Ajuta la reechilibrarea nivelurilor bacteriene in intestin, poate optimiza digestia, reduce disconfortul, crampele si balonarea si faciliteaza simptomele de constipatie si diaree.
Sistem imunitar
Sistemul imunitar poate fi sustinut atat de vitamina C, cat si de antociani. Vitamina C stimuleaza producerea de celule albe din sange si actioneaza ca un antioxidant, in timp ce antocianii vor cauta radicalii liberi si ii vor neutraliza inainte de a determina celulele sa sufere mutatii.
Vedere
Vitamina A, prezenta in ceaiul de afine, protejeaza si sustine sanatatea ochilor. Aceasta vitamina actioneaza ca un antioxidant, in special in apararea impotriva degenerarii maculare in retina si incetineste declansarea cataractei.

Sanatatea rinichilor
Doi acizi gasiti in ceaiul de afine (acidul ellagici si hipuric), ajuta la curatarea peretilor vezicii urinare. In plus, aceste componente active ale ceaiului de afine pot reduce nivelul oxalatilor din organism, reducand riscul aparitiei pietrelor la rinichi.
Diabet
Ceaiul de afine este cunoscut pentru scaderea nivelului de zahar din sange prin optimizarea functiei pancreasului si cresterea secretiei de insulina. Pentru cei care sufera de diabet sau cei cu risc crescut de a dezvolta acceasta afectiune, ceaiul de afine le poate fi de ajutor.
Densitatea oaselor
Consumul ceaiului de afine a fost asociat pozitiv cu cresterea densitatii minerale osoase si cu un risc mai scazut de a dezvolta osteoporoza. Continutul de minerale din acest ceai confera corpului tau o crestere sanatoasa, mentinand oasele puternice pe masura ce imbatraniti.
Circulatie
Fierul este prezent in ceaiul de afine, la fel ca si calciul, care poate imbunatati absorbtia fierului de catre sistemul digestiv. De asemenea, fierul este o componenta cheie a celulelor rosii din sange, ceea ce inseamna o oxigenare mai mare a extremitatilor corpului si a tesuturilor care necesita reparatii.
Imbunatatirea circulatiei poate sa creasca si nivelul de energie si sa previna simptomele anemiei.
Potential anticancerigen
Antocianurile, gasite in aceste frunze din care se prepara ceaiul de afine, au potential anti-cancerigen. Prin consumul regulat, acidul galic si alti antioxidanti gasiti in acest ceai va pot scadea riscul aparitiei cancerului de colon, prostata, san, plamani si de col uterin.
Atentie! Consumul excesiv de ceai de afine poate duce la indigestie, diaree sau greata. Cand sunt consumate maxim 3 cani/zi, aceste reactii adverse nu ar trebui sa apara.
Daca alaptati sau sunteti insarcinata, discutati intotdeauna cu medicul inainte de a adauga ceaiul de afine in regimul dumneavoastra alimentar.
Nota: Acest continut ofera numai informatii generale. Nu este in nici un caz un substitut pentru o opinie medicala calificata. Consultati intotdeauna un specialist sau medicul pentru mai multe informatii.
Sursa: www.organicfacts.net

2 comments

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!