Ceaiul de hibiscus are un continut scazut de calorii si nu contine cofeina. Potrivit USDA Nutrient Datebase, acest ceai ofera cantitati semnificative de minerale, inclusiv calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu si zinc. De asemenea, contine vitaminele B precum niacina si acidul folic.
Ceaiul de hibiscus este o sursa buna de antociani, ceea ce il face benefic pentru gestionarea nivelurilor ridicate ale tensiunii arteriale, a racelii sau a infectiilor urinare.
Tensiune arteriala
Un raport al AHA (American Heart Association), a aratat ca ceaiul de hibiscus scade tensiunea arteriala la adultii hipertensivi.
Un alt studiu publicat in Journal of Ethnopharmacology sugereaza ca ceaiul de hibiscus are proprietati antihipertensive si cardioprotectoare, care pot fi benefice pentru persoanele care sufera de hipertensiune arteriala si pentru cei cu risc crescut de boli cardiovasculare.
Datorita proprietatilor antiinflamatorii, ceaiul de hibiscus poate reduce tensiunea arteriala cu pana la 10 puncte, potrivit unei cercetari efectuate la Universitatea Tufts din Boston.
Este recomandat sa consumati 3 cesti in fiecare zi, timp de cateva saptamani.
Pierdere in greutate
Ceaiul de hibiscus poate fi benefic pentru persoanele care doresc sa piarda in greutate. Studiile au sugerat ca extractul de hibiscus reduce absorbtia de amidon si glucoza, stimuland astfel scadeera in greutate.
Scade nivelul colesterolului
Ceaiul de hibiscus ajuta la scaderea nivelului de colesterol LDL din organism, contribuind astfel la protejarea impotriva bolilor cardiace si la protejarea vaselor de sange impotriva deteriorarii. Proprietatile hipolipidemice si hipoglicemice ale ceaiului de hibiscus pot fi benefice pentru cei care sufera de tulburari ale nivelului de zahar din sange.
Un studiu efectuat asupra pacientilor cu diabet zaharat de tip 2 a aratat ca ceaiul de hibiscus scade colesterolul LDL, trigliceridele si creste colesterolul HDL, care ajuta la gestionarea acestei afectiuni.
Protejeaza ficatul
Cercetarile au demonstrat ca proprietatile antioxidante ale ceaiului de hibiscus pot ajuta la tratarea bolilor hepatice. Antioxidantii va pot ajuta sa va protejati organismul impotriva bolilor, deoarece ajuta la neutralizarea radicalilor liberi prezenti in tesuturile si celulele organismului. Prin urmare, consumul de antioxidanti din ceaiul de hibiscus fara cafeina ar putea sa va prelungeasca durata de viata, mentinandu-va sanatatea generala buna.
Anticancerigen
Ceaiul de hibiscus are proprietati antitumorale si antioxidante. Studiile au aratat ca acest ceai poate incetini cresterea celulelor canceroase.
Agent antiinflamator si antibacterian
Ceaiul de hibiscus este bogat in acid ascorbic (vitamina C). este un nutrient esential necesar corpului dumneavoastra pentru a stimula activitatea sistemului imunitar. Prin urmare, va poate ajuta sa va protejati de raceala si gripa. Poate fi folosit si pentru a trata disconfortul cauzat de febra datorita efectului sau de racire.
Durere menstruala
Ceaiul de hibiscus este capabil sa elimine durerile si crampele menstruale. Ajuta la restabilirea echilibrului hormonal, care poate reduce stimptomele menstruatiei, cum ar fi schimbarile de dispozitie, depresie sau supraalimentarea.
Digestie
Multi oameni consuma ceai de hibiscus pentru a imbunatati digestia, deoarece regularizeaza urinarea si miscarile intestinale. Deoarece are proprietati diuretice, este folosit pentru a imbunatati starea de sanatate a sistemului gastro-intestinal si reduce riscul de aparitie a cancerului colorectal.
Atentie! Ceaiul de hibiscus scade tensiunea arteriala, prin urmare, nu este recomandat persoanelor care au deja tensiunea arteriala scazuta.
Ceaiul de hibiscus nu este recomandat femeilor insarcinate deoarece poate stimula menstruatia.
Ceaiul de hibiscus reduce nivelul de zahar din sange, asa ca este recomandat sa va consultati cu medicul dumneavoastra daca suferiti de diabet si luati medicamente farmaceutice pentru scaderea zaharului din sange.
Nota: Acest continut ofera numai informatii generale. Nu este in nici un caz un substitut pentru o opinie medicala calificata. Consultati intotdeauna un specialist sau medicul pentru mai multe informatii.
Sursa: www.organicfacts.net
Niciun comentariu