Majoritatea beneficiilor ceaiului de lămâie sunt atribuite faptului că ajută la curățarea și eliminarea toxinelor din sistem, apărându-ne astfel de diverse boli și infecții.
Este util în ameliorarea răcelii și gripei, putând fi băut până la 3-4 căni pe zi. Acesta elimină durerile în gât și stimulează sistemul imunitar.
Este recomandat consumul unui pahar de suc de lămâie pentru persoanele ce suferă de probleme cardiace, deoarece conține potasiu. Potasiul reglează tensiunea arterială, ameliorează amețelile și greața, deoarece acesta oferă o senzație de calmare a corpului și a creierului. Ceaiul de lămâie este folosit cu regularitate pentru a reduce stresul mental și depresia.
Ceaiul de lămâie elimină toxinele din sânge, și, prin urmare, energizează corpul, reîmprospătează mintea și îmbunătățește claritatea mentală. Stresul este responsabil pentru generarea de toxine în sânge, fapt ce declanșează diverse probleme de sănătate mintală. Ceaiul de lămâie este un remediu excelent pentru durerile de cap, slăbiciune, vitalitate scăzută, letargie și oboseală. Menține corpul activ și sănătos.
Conform studiilor, acest ceai oferă protecție împotriva bolilor cardiovasculare. Conține flavonoide ce reduc lipidele, inflamația și împiedică formarea cheagurilor de sânge în artere. Astfel, este o modalitate excelentă de combatere a bolilor de inimă.
După cum știm cu toții, lămâia este antisepticul naturii. Ceaiul de lămâie are proprietăți anti-bacteriene și anti-virale, astfel încât consumul frecvent ajută la tratarea și vindecarea infecțiilor și bolilor.
Ceaiul de lămâie produce pentru organism efecte antiseptice și are rolul de a curăța sistemul digestiv. Ceaiul de lămâie este recomandat pentru a ajuta digestia cât și pentru a calma arsurile stomacale.
Ceaiul de lămâie facilitează digestia sănătoasă prin efectul ei calmant. Acest lucru se datorează faptului că elimină toxinele, produsele reziduale și permite organismului să absoarbă mai multe substanțe prezente în acesta.
Acidul citric din lămâie ajută la dizolvarea pietrelor la rinichi, în timp ce acidul ascorbic este un antioxidant natural ce întărește sistemul imunitar.
Edemul chirurgical este o afecțiune postoperatorie obișnuită, cauzată, în principal, de injecții. Fluidele se acumulează intre țesuturile organismului, provocând durere și disconfort. Ceaiul de lămâie este adesea recomandat de medici pentru reducerea și atenuarea acestei stări. Mai mult, ceaiul de lămâie elimină efectele toxice ale anesteziei și reduce durerea și disconfortul menstruației.
Corpul necesită insulină pentru conversia glucozei sau zahărului în energie. Acest ceai crește activitatea insulinei, conform unui studiu efectuat de publicația „Journal of Agricultural and Food Chemistry”.
Toată lumea cunoaște beneficiile vitaminei C pentru piele. Lămâia are proprietăți astringente care ajută la reducerea acneei și a altor afecțiuni ale pielii. Astfel, consumul de ceai de lămâie ajută la menținerea pielii sănătoase și aspectului tânăr.
Cura de slăbire cu ceai de lămâie este una dintre cele mai populare. Zeama de lămâie conține fosfor, magneziu, potasiu și aminoacizi esențiali, iar ceaiul băut dimineața pe stomacul gol ajută la eliminarea surplusului de grăsime.
Lămâia are proprietăți antioxidante puternice. Acest lucru poate fi atribuit prezentei polifenolilor și abundenței vitaminei C. Antioxidanții nu numai că împiedică deteriorarea celulelor sănătoase ci promovează și moartea celulelor nesănătoase și împiedică creșterea celulelor canceroase. Ceaiul de lămâie are proprietăți anti-cancerigene, reducând șansele de instalare a cancerului de piele, gât, plămâni, sân, stomac și colon.
Consumat dimineața, ceaiul de lămâie (cu un conținut scăzut de calorii) ajută la arderea grăsimilor prin cresterea ratei metabolice. De asemenea, ceaiul de lămâie este foarte recomandat și în curele de detoxifiere.
În momentele de oboseală, acest fruct poate servi drept un veritabil energizant. Lămâia are proprietăți benefice organismului, care stimulează activitatea creierului și sporește capacitatea de concentrare.
Atenție însă la lămâile tratate chimic! Nu consumați coaja acestora!
Folosiți coaja doar de la lămâi ecologice sau lămâi pe eticheta cărora scrie „lămâi netratate”
Niciun comentariu