Uleiul de măsline combate fibrele albe de păr: mit sau realitate?

0

Aplicarea și masajul uleiurilor pe păr au o tradiție de a fi folosite ca inamici pentru albire, uscarea părului și căderea acestuia. Masajul cu ulei de măsline este una dintre cele mai bine cotate modalități antice de a controla părul gri, de a restabili culoarea naturală a părului, de a reduce uscarea, de a crește rezistența și strălucirea acestuia. Câți dintre voi cred în beneficiile uleiului de măsline? Să aflăm dacă uleiul de măsline este de fapt un dușman al albirii părului sau este doar un mit străvechi care a supraviețuit până în prezent.
1. Remedii pentru părul gri din cauza mătreții:
Uleiul de măsline oferă hrănire profundă scalpului uscat și deteriorat. Un scalp uscat este un depozit de probleme comune ale părului, cum ar fi încărunțirea, mătreața și pierderea strălucirii. Ar putea fi interesant pentru tine să știi că mătreața este unul dintre motivele majore pentru care părul gri apare la o vârstă fragedă. Uleiul de măsline vindecă problema mătreții din cauza uscăciunii. Astfel, uleiul de măsline este un sistem de salvare împotriva părului gri care apare din cauza mătreții.
2. Repară daunele solare pentru a restabili culoarea părului:
Soarele oferă putere și culoare părului sub formă de vitamina D (care poate controla producția de Feomelanin – pigmentul de albire a părului). De asemenea, face părul gri când sunteți expuși la lumina directă a soarelui pentru ore mai lungi, uscându-l. Uleiul de măsline este o modalitate ușoară de a repara daunele solare prin restabilirea umidității și hidratării pierdute.

3. Restabilește nivelul pH-ului foliculilor de păr:
Uleiul de măsline face părul umed și protejează de alte daune solare. Acesta asigură că părul care a devenit gri din cauza daunelor solare este restabilit la culoarea sa naturală. Acest lucru se întâmplă practic pe măsură ce nivelul de pH al foliculilor de păr este restabilit. Odată ce uleiul de măsline restabilește nivelul pH-ului foliculilor de păr, melanina începe să funcționeze eficient. Prin urmare, se restabilește un echilibru normal între eumelanină și feomelanină (cei doi pigmenți de colorare a părului). De asemenea, redă culoarea pierdută a părului.
4. Combate părul deteriorat chimic:
Următorul beneficiu uimitor al uleiului de măsline este de a restabili culoarea naturală a părului. Acest lucru se bazează pe efectele sale împotriva daunelor chimice. Coafarea excesivă face părul deteriorat chimic. Părul deteriorat chimic își pierde culoarea naturală și devine gri. Acest lucru se întâmplă de obicei, deoarece acest proces deteriorează foliculii de păr. Uleiul de măsline combate daunele chimice prin reîntărirea rădăcinilor slabe ale părului. În plus, restabilește nivelul pH-ului scalpului și al foliculilor de păr. Prin urmare, melanina găsește condiții optime pentru a se asigura că producția de feomelanină este împiedicată și producția de eumelanină este declanșată. Feomelanina mai mică întunecă părul gri și eumelanina crescută îl face mai închis.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.