Ceai de tei pentru migrene, tensiune arterială, anxietate, afecțiuni digestive, scăderea febrei plus multe altele

0

Medicamentele pe bază de plante au fost utilizate de secole, iar în ciuda medicinei moderne, plantele sunt încă frecvent utilizate în tratamentul la domiciliu al unei varietăți mari de afecțiuni. Florile de tei sunt foarte populare in medicina naturistă datorită proprietăților puternice. In folclorul tarilor din vestul Europei, teiul era considerat un arbore sacru. In Evul Mediu, tinerii îndrăgostiți își jurau iubire la umbra unui astfel de arbore, deoarece se considera că acesta ii făceau pe oameni să spună adevărul.
Din punct de vedere tradițional, ceaiul de tei a fost utilizat pentru a trata o varietate de afecțiuni, inclusiv tensiune arterială, migrene, afecțiuni digestive, dureri de cap, gripă și răceală, anxietate, reducerea febrei și stimularea transpirației. Ca urmare a calităților sedative ale acestui ceai, acesta este folosit și ca ajutor pentru somn. O ceașcă fierbinte cu ceai de tei înainte de culcare vă poate relaxa sistemul nervos și vă poate scăpa de insomnie, oferindu-vă un somn mai liniștit și o odihnă mai bună. Cu toate astea lipsesc dovezile științifice care dovedesc aceste afirmații legate de sănătate.
Florile de tei conțin un număr de compuși naturali, sau fitochimicale, ce pot fi legate de proprietățile sale benefice. Conform unui studiu din 2018, ingredientele active includ flavonoidele care acționează ca antioxidanți. Antioxidanții vă ajută să eliberați corpul de radicalii liberi (substanțe chimice instabile ce se formează ca urmare a proceselor normale ale corpului atunci când sunteți expuși la fum de țigară sau alte toxine din mediul înconjurător). De-a lungul timpului, radicalii liberi pot cauza daune ce conduc la boli de inimă, cancer sau alte probleme de sănătate. Florile de tei includ și taninurile si uleiurile volatile, cunoscute si sub numele de uleiuri esențiale, care pot oferi, de asemenea, beneficii puternice.

Beneficiile ceaiului de tei il fac, de asemenea, potrivit pentru tratarea diferitelor afecțiuni respiratorii. El ajută la combaterea bacteriilor și a altor microorganisme dăunătoare ce pot provoca boli și infecții ale sistemului respirator. Problemele respiratorii ușoare, cum ar fi congestia, pot fi de asemenea atenuate prin consumul acestui ceai. Este utilizat în mod obișnuit pentru a diminua simptomele legate de bronșită, astm și orice iritare a gâtului.
Ceaiul de tei este excelent pentru utilizarea ca ajutor digestiv. O ceașcă de ceai poate ușura durerea stomacului datorita balonării, gaze, diaree, crampe sau alte afecțiuni comune similare. De asemenea, a fost utilizat in mod tradițional pentru sindromul intestinului iritabil.
Când scoarța teiului este folosita pentru a face ceai, acesta îmbunătățește sănătatea ficatului și a vezicii biliare, de asemenea, ajuta la curățarea sistemului prin urinare crescută.
Ceaiul de tei este un remediu sigur si natural, in general, considerat sigur pentru toata lumea. Cu toate acestea, este întotdeauna recomandat să consultați medicul dacă în prezent luați tratamente medicale, pentru a evita interacțiunile nedorite. „Ceaiul de tei are o întrebuințare pentru o gamă largă de afecțiuni, dar nu trebuie folosit în mod abuziv”, ne avertizează medicii.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.