Bananele sunt foarte benefice pentru rinichi, inimă, chiar și pentru eliminarea kilogramelor în plus

0

Bananele sunt extrem de sănătoase și delicioase. Acestea conțin multe substanțe nutritive esențiale și au beneficii pentru digestie, sănătatea inimii și scăderea în greutate. Ele sunt printre cele mai populare fructe de pe pământ.
Native din Asia de Sud-Est, bananele, sunt acum cultivate în multe zone mai calde ale lumii. Există mai multe tipuri de banane disponibile, care variază în funcție de culoare, dimensiune și formă. Cel mai comun tip de banană este cea galbenă, care atunci când încă nu este coaptă are culoarea verde.
Bananele conțin o cantitate echilibrată de fibre, potasiu, minerale precum și mulți antioxidanți ce contribuie la menținerea presiunii arteriale normale și a sănătății rinichilor și inimii. Ele conțin foarte puține proteine și aproape nici o grăsime. Bananele necoapte (verzi) conțin amidon, iar după ce se coace acesta se transformă în glucoză, fructoză și zaharoză.
Nici un studiu nu a testat direct efectele bananelor asupra pierderii in greutate. Cu toate acestea, bananele au multe caracteristici care le fac o „gustare prietenoasă”. O banană medie, conține doar puțin peste 100 de calorii și 422 miligrame de potasiu, fiind foarte nutritivă și sățioasă. Ele sunt bogate în fibre. Consumul fibrelor din fructe și legume este legat de scăderea greutății corporale. In plus amidonul din bananele verzi tind să vă reducă pofta de mâncare.
Potasiul este esențial pentru controlul tensiunii arteriale si funcția renală sănătoasă. Ca o sursă bună de potasiu alimentar, bananele pot fi deosebit de benefice pentru menținerea rinichilor sănătoși.

Un studiu a arătat ca cei care mănâncă 4-6 banane pe săptămână sunt cu aproape 50% mai puțin predispuși să dezvolte boli de rinichi, comparativ cu cei care nu mănâncă deloc.
Bananele sunt adesea denumite alimente perfecte pentru sportivi, în mare parte datorită conținutului lor de minerale și carbohidrați ușor de digerat.
Consumul lor ajută la reducerea durerilor musculare legate de exerciții fizice, care afectează o mare parte din populație. S-a arătat că oferă o nutriție excelentă înainte, în timpul și după efortul de anduranță.
Unii oameni pot avea alergie la banane. Aceasta se poate manifesta prin mâncărime la nivelul gurii și al gâtului, urticarie, umflare si respirație șuierătoare. Bananele pot provoca și migrene la unii oameni. Persoanele care suferă de dureri de cap sunt sfătuiți să nu mănânce mai mult de o jumătate de banană zilnic. Ele conțin o mulțime de fibre, consumul în exces poate provoca crampe, balonare și gaze.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.