Ceaiul de urzică – cura simplă care te face ca nou la început de an!

0

Urzica este apreciată drept una din cele mai valoroase plante spontane. Are deopotrivă calități nutriționale și medicinale.

O cură cu ceai de urzică la început de an te face ca nou!

Ce nutrienți ne oferă urzicile

Urzicile sunt bogate în aminoacii, fitosteroli, vitamine, minerale și oligoelemente. Conțin provitamina A, vitamina C, vitaminele B1, B2, B5, K și acid folic.

Furnizează săruri de calciu, magneziu, fier și siliciu. Urzica este o sursă excelentă de clorofilă, protoporfirină, coroporfirină și beta-caroten.

Cura cu ceai de urzică – beneficii

Cura cu urzici poate consta în consumul plantei sub formă de salate zilnice, ceai, tinctură sau sirop. Ceaiul de urzică este ușor de preparat și are numeroase beneficii. Este diuretic și depurativ. Ajută la curățarea corpului de toxine și primenirea sângelui.

Ajută la vitaminizarea, revitalizarea și energizarea organismului. Este antiseptic și antimicrobian. Are efect hipoglicemiant, hemostatic, mucilaginos și astringent.

Ceaiul de urzică are acțiune expectorantă, hemostatică și anti-hemoragică. Este recomandat în următoarele afecțiuni:
• astenie de primăvară
• avitaminoze
• anemie
• imunitate scăzută
• tuse, bronșită
• diaree, dizenterie
• pietre la rinichi
• pietre la bilă
• diabet zaharat
• obezitate
• menstruații abundente
• dereglări menstruale
• metroragie (sângerări între menstruații)
• hemoragii uterine post-partum
• hemoroizi
• retenție de apă în țesuturile corpului
• edeme
• gută

Cum se prepară ceaiul de urzică

Prof. Constantin Pârvu recomandă prepararea urzicilor sub formă de infuzie. Se folosește 1 lingură de plantă uscată mărunțină la 1 cană (200 ml) de apă clocotită. Se lasă la infuzat 15 minute.

Cura cu ceai de urzică se face primăvara, consumând câte 2-3 căni de ceai pe zi.

Niciun comentariu

Nu ratați!