La ce este bună mătasea de porumb și cum o putem folosi – rețete

0
Mătase de porumb beneficii

Mătasea de porumb conține stigmasterol și sitosterol, care sunt foarte eficiente în prevenirea bolilor de inimă și a colesterolului ridicat. De asemenea, conține acizi vegetali care ajută la îmbunătățirea condițiilor bucale și ale pielii, precum și la reglarea nivelului de glucoză din organism. Cel mai comun mod de a folosi mătasea de porumb este sub formă de ceai.
👉 Beneficiile pentru sănătate ale ceaiului din mătase de porumb
1. Oferă vitamina C
Ceaiul din mătase de porumb oferă o mulțime de vitamina C. Acesta este un antioxidant puternic care ajută la prevenirea daunelor radicalilor liberi și a bolilor cardiovasculare. De asemenea, stimulează circulația sângelui, care este esențială pentru funcționarea optimă a tuturor organelor vitale ale corpului.
2. Reduce glicemia
Ceaiul de mătase de porumb este excelent pentru persoanele cu hipertensiune arterială. Ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge prin creșterea nivelului de insulină din organism. Este un excelent tratament naturist pentru insuficiența cardiacă congestivă, diabet, colesterol ridicat etc.
3. Reduce guta
Ceaiul de mătase de porumb are multe proprietăți minunate. Acestea ajută la reducerea durerii asociate cu guta. Începeți prin a bea 3 căni de ceai de mătase de porumb pe zi. Odată ce ameliorați durerea, reduceți-o la 1 cană pe zi.
4. Tratează enurezisul
Aceasta este o problemă cu care se confruntă copiii și adulții. Ceaiul de mătase de porumb este un remediu casnic foarte eficient pentru enurezis. Experții recomandă să bei 1 cană de ceai de mătase de porumb înainte de a merge la culcare pentru a trata această problemă.
5. Reduce problemele rinichilor
Ceaiul de mătase de porumb este un remediu minunat pentru problemele renale. Este foarte eficient în tratarea afecțiunilor care sunt legate de rinichi, inclusiv urinarea dureroasă, infecția tractului urinar, infecția vezicii urinare, inflamația sistemului urinar, pietrele la rinichi etc.
6. Îmbunătățește digestia
Acest ceai ajută la stimularea digestiei și la tratarea problemelor digestive. Cercetările au arătat că ceaiul de mătase de porumb poate stimula secreția de bilă de către ficat. Această bilă este stocată în vezica biliară, rezultând o digestie adecvată a alimentelor.
7. Controlează sângerarea
Unul dintre numeroasele beneficii ale consumului de ceai de mătase de porumb este că oferă organismului dumneavoastră vitamina K într-o cantitate bună. Această vitamină este importantă pentru controlul sângerărilor.

8. Crește volumul de urină
După cum am menționat mai devreme, ceaiul din mătase de porumb este un tratament natural eficient pentru problemele renale. Acest lucru se datorează faptului că ajută la creșterea cantității de urină. Când se întâmplă acest lucru, puteți evita multe probleme renale, deoarece toxinele și alte substanțe nocive sunt eliminate eficient din corpul dumneavoastră.
9. Oferă nutrienți
Ceaiul din mătase de porumb este o sursă excelentă de beta-caroten, riboflavină, mentol, timol, seleniu, niacină și limonen, printre alți nutrienți esențiali. Acestea nu sunt disponibile în toate alimentele vegetale, ceea ce face acest ceai extrem de benefic pentru sănătatea dumneavoastră.
10. Tratează erupțiile cutanate și furunculele
Ceaiul de mătase de porumb poate fi utilizat local pentru a trata problemele pielii, cum ar fi erupții cutanate, furuncule și ajută la ameliorarea mâncărimii și durerii cauzate de mușcături de insecte, zgârieturi și tăieturi minore. Are proprietăți antibacteriene și antiseptice care ajută la prevenirea infecțiilor.
👉 Cum să faci ceai de mătase de porumb
– Se fierbe 1 lingură de mătase de porumb (tocat) în 1 cană de apă.
– După ce începe sa fiarbă, acoperiți ibricul și lăsați-l să se infuzeze timp de 15 până la 20 de minute.
– Puteți adăuga 1 linguriță de miere crudă dacă doriți.
Doza depinde de afecțiunea de care suferiți, precum și de greutatea corporală. Recomandarea generală pentru adulți este 1 cană, de două până la trei ori pe zi. Experții recomandă să nu bei ceai din mătase de porumb chiar înainte de a merge la culcare. Doza pentru copii trebuie redusă corespunzător. Înainte de a utiliza acest ceai ca tratament pentru orice afecțiune, consultați cu medicul dumneavoastră pentru a vă asigura că nu interferează cu niciun medicament.
👉 Cum se face tinctura de alcool cu mătase de porumb
– Luați un borcan mic și umpleți-l aproximativ ¼ cu mătase de porumb tocată.
– Umpleți restul cu alcool.
– Acoperiți borcanul și lăsați cele două ingrediente la infuzat timp de 4 până la 6 săptămâni într-un loc răcoros și întunecat. Agitați ocazional.
– Strecurați și luați aproximativ ¼ până la ½ linguriță de câteva ori pe zi.
Puteți păstra acest alcool din mătase de porumb timp de peste un an, deoarece are o durată lungă de valabilitate.
👉 Cum se face tinctura de glicerină cu mătase de porumb
O altă modalitate de a face tinctură este să folosești glicerină vegetală, în loc de alcool. Glicerina este o opțiune mai bună pentru copii, animale de companie și cei care nu consumă alcool. Tot ce trebuie să faci este:
– Luați mătase de porumb proaspătă și glicerină (de aproximativ 2 până la 3 ori cantitatea ei).
– Amestecă cele doua ingrediente intr-un robot de bucatarie.
– Se toarnă amestecul într-un borcan, se acoperă și se păstrează într-un loc răcoros și întunecat. Asigurați-vă că îl agitați în fiecare zi.
– După 2 săptămâni, folosind o sită cu plasă fină, strecurați glicerina. De asemenea, puteți folosi mai multe straturi de pânză.
– Experții recomandă o doză inițială de ¼ la ½ linguriță de mai multe ori în fiecare zi. Reduceți doza pentru copii.
📌 Ceaiul de matase de porumb previne si trateaza o mare varietate de afectiuni

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.