Călcâie crăpate – cauze si sfaturi de prevenție

0

După cum se spune, un bărbat este judecat după pantofi și o femeie după picioare!
În istorie s-au scris poezii despre frumusețea picioarelor unei femei. De asemenea, există picturi uimitoare care înfățișează picioarele feminine. Cu toate acestea, a purta tocuri este o sarcină care consumă mult timp si care pune presiune pe picioarele dumneavoastră. Munca regulată și programele aglomerate vă pot împiedica să luați pauză și să vă concentrați pe picioare.
👉 Călcâiele crăpate – Cauze
Cauzele crăpăturii în călcâie se pot datora mai multor motive. Unele dintre ele sunt menționate mai jos:
1. Statul în picioare pentru perioade lungi de timp poate duce la întărirea pielii picioarelor, care ulterior se poate crăpa. Singura modalitate de a evita astfel de condiții este purtarea de încălțăminte cu sisteme de amortizare a presiunii. De asemenea, faceți pauze frecvente deplasându-vă în timp ce stați în picioare mult timp.
2. Podelele dure pot provoca, de asemenea, fisuri în pielea picioarelor. Presiunea constantă asupra pielii poate agrava problema. Pe termen lung, osul călcâiului creste prea mult, ceea ce duce la dureri severe.
3. Obezitatea, împreună cu statul în picioare prelungit poate duce la creșterea presiunii asupra picioarelor tale.
4. Purtarea constantă a aceluiași tip de încălțăminte, în special a celor plate, poate provoca crăpături. Porțiunea expusă a picioarelor poate duce, de asemenea, la călcâiele crăpate.
5. Expunerea continuă la apă duce la crăparea călcâielor. Acesta este în mare parte un pericol profesional.
6. Pielea de pe călcâie se îngroașă odată cu vârsta și se poate crăpa cu timpul. Odată cu înaintarea în vârstă, pielea tinde să-și piardă elasticitatea și umiditatea.
7. Prea multe dușuri fierbinți au același efect asupra călcâielor tale ca și pentru restul pielii. Evitați utilizarea apei fierbinți chiar și în timpul pedichiurii. Spălarea picioarelor de două ori pe zi și uscarea pielii cu prosopul uscat după fiecare spălare ajută la menținerea călcâielor protejate.
8. Condițiile medicale precum deficitul de vitamine, diabetul, afecțiunile tiroidiene și psoriazisul pot provoca călcâie crăpate.

9. Evitați să folosiți săpunuri dure pe călcâie. Îndepărtează umezeala de pe piele!
10. Prea multă frecare poate duce la îndepărtarea prea multor straturi de pe piele, ceea ce duce la uscăciune excesivă și crăpături.
11. Dar una dintre cele mai importante cauze este lipsa de hidratare. Bea multă apă.
👉 Sfaturi pentru picioare frumoase:
• Pedichiuri regulate: Pedichiura ajută la scăparea de pielea moartă la intervale regulate. Pedichiura regulată ajută la menținerea picioarelor într-o stare bună.
• Umiditate externă: înainte de a merge la culcare spălați-vă picioarele, uscați-vă cu prosopul și aplicați o cremă pentru picioare. Cremele pentru picioare sunt concepute pentru a hrăni profund pielea dură a picioarelor. Poți vedea minuni într-o săptămână.
• Schimbați-vă încălțămintea frecvent.
• Dacă slujba dumneavoastră necesită stat in picioare o lungă perioadă de timp, nu uitați să purtați încălțăminte confortabilă.
• Dacă suferiți de o afecțiune medicală, consultați medicul dumneavoastră.
Acestea sunt unele dintre cele mai importante lucruri de reținut atunci când vine vorba de îngrijirea picioarelor. Sperăm că ați încercat sfaturile de mai sus. Lăsați un comentariu și împărtășiți cu noi ceea ce a funcționat pentru dumneavoastră.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.