Minunatele beneficii ale ceaiului de levănțică pentru minte și corp

0

Ceaiul de lavandă este o băutură răcoritoare, calmantă, ce are o gamă largă de beneficii de vindecare. Ceaiul de Lavanda contribuie la reducerea tensiunilor psihice. Este considerat calmant natural ce protejează organismul împotriva stresului, armonizează starea psiho-emotionala, elimină tensiunile psihice care provoacă insomnii si oferă o stare de liniște.
Lavanda este utilizata in alimente si medicină. Este o băutură aromatică,  antiseptică, antibacteriană, antispastică si expectorantă.
Are o istorie lungă de utilizare, datând din vremea Grecilor si Egiptului antic. Aceștia foloseau levănțica in scop medicinal din primul secol d. Hr. Aceasta planta a fost cunoscuta pentru a ușura durerile de cap, anxietatea, durerile de dințiarticulațiile dureroase, tusea si pentru a calma problemele digestive.
Simptomele de baza ale indigestiei sunt vărsăturile, durerea abdomenului, durerea gatului si senzația de arsură in stomac. Ulcerele pot fi cauzate de indigestie. Acestea pot fi tratate cu ușurință cu ajutorul ceaiului de lavandă. Motivul principal este prezenta uleiurilor esențiale in ceaiul de lavanda. Acest ulei esențial oferă confort stomacului. Utilizarea cea mai frecventa a acestui ceai este, probabil, ca sedativ pentru a ajuta la instalarea liniștită a somnului. Un studiu realizat la Universitatea Wesleyan din Middletown, un grup de testare care a inhalat miros de lavandă a prezentat schimbări pozitive in calitatea somnului, comparativ cu un alt grup ce a inhalat miros de apa distilata. Lavanda a promovat un somn mai profund, iar primul grup a declarat ca se simt mai energici dimineața. Pregătiți o ceașcă de ceai de lavanda si bucurați-vă de mirosul ei, savurând încet, astfel sa beneficiați de mirosul si de ceaiul însuși. 


 
Daca aveți senzație de greață, balonare sau gaze, ceaiul de lavanda poate ajuta la ameliorarea acestor simptome. Polifenolii din lavanda ajuta la prevenirea dezvoltării bacteriilor intestinale dăunătoare, ceea ce la rândul lor va stopa producerea de gaze si emisii toxice. Acest lucru ușurează disconfortul stomacal. Acest ceai îmbunătățește si sistemul cardiovascular, demonstrându-se ca acesta scade tensiunea arteriala si îmbunătățește circulația sângelui. Stresul afectează sănătatea cardiovasculară, în special tensiunea arteriala, astfel încât utilizarea lavandei pentru calmarea sistemului nervos si a mintii ar trebui sa pună mai puțin stres asupra inimii. Păduchii sunt de obicei o problema atunci când aveți copii de vârstă școlară. Lavanda poate ajuta la uciderea acestora! Spălați părul cu ceai de lavandă după utilizarea tratamentelor convenționale doar pentru a avea un tratament suplimentar de prevenire. Niciodată nu putem fi prea precauți când vine vorba de păduchi!

Acest conținut are doar scop informativ și educațional. Nu este destinat să ofere sfaturi medicale sau să înlocuiască un astfel de sfat sau tratament din partea unui medic personal. Toți cititorii acestui conținut sunt sfătuiți să-și consulte medicii sau profesioniștii calificați în domeniul sănătății cu privire la întrebări specifice de sănătate.  Toți cititorii acestui conținut, în special cei care iau medicamente pe bază de rețetă sau fără prescripție medicală, ar trebui să-și consulte medicii înainte de a începe orice program de nutriție, supliment sau stil de viață.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.