Ceai de măceșe pentru ameliorarea simptomelor de gripă, răceală, stres, greață, dureri de cap, infecții ale rinichilor, amețeli si multe altele.

0

Ceaiul de măceșe a fost folosit de secole de către indigenii din America, Scandinavia, Europa de Nord, Africa de Nord si Asia centrala si de Vest. Triburile indiene americane au folosit ceaiul de măceșe pentru tratarea afecțiunilor respiratorii.
Acesta nu conține cofeina si este foarte bogat in vitamina C (de 60 de ori mai multa decât o portocala). Măceșele conțin vitaminele A, B1, B2, B3, E, K, P, bioflavonoide organice antioxidante, polifenoli, carotenoizi, licopen, rutina, potasiu, calciu, fier si pectina.
Ceaiul de măceșe este recomandat de practicanții de medicină alternativă pentru ameliorarea simptomelor de răceală, gripă si stres nervos, greață, dureri de cap, crampe mestruale, infectii ale rinichilor si vezicii urinare, diaree si ameteli. Pectina din ceai se leagă de grăsimile intestinale înainte de a fi absorbite in sânge, astfel ameliorează constipația si scade colesterolul. Antioxidanții si bioflavonoidele sporesc circulația si stimulează sistemul imunitar al organismului prin atacarea radicalilor liberi.
Pentru a calma ochii obosiți, înmuiați doua tampoane de bumbac in ceai rece, concentrat. Întindeți-vă, închideți ochii si așezați tampoanele pe fiecare pleoapă.
Ceaiul de măceșe a fost administrat si cailor pentru a le întări sănătatea suprarenala, rinichilor, digestiei si copitelor.
Ceaiul de măceșe se prepară întotdeauna prin infuzie. Flacăra distruge conținutul de vitamina C. Fierbeți apa înainte, apoi adăugați doua lingurițe la o cană de ceai si lăsați-l acoperit 10 minute pentru a va bucura de toate vitaminele si minerale benefice sănătății dumneavoastră!
Conform unui studiu, extractul de măceșe a redus creșterea si migrarea celulelor cancerului de sân. In cadrul studiului, cele mai ridicate concentrații ale extractului de măceșe au redus migrarea celulelor cancerului mamar pana la 45%. Acesta împiedică creșterea cancerului in creier, un loc in care celulele cancerului mamar tind sa se raspandeasca.
Un alt studiu se concentrează asupra produselor fitochimice prezente in ceaiul de măceșe. Polifenolii prezenți in fruct împiedică proliferarea celulelor canceroase umane.

Conform unui studiu spaniol, măceșele ar putea fi componente active in dietele funcționale care pot ajuta la prevenirea cancerului colorectal. Fructele au o acțiune antiinflamatoare, care contribuie la proprietățile lor anti-cancerigene. Acestea conțin anumiți compuși bioactivi, cum ar fi fenolii, acidul ascorbic (vitamina C), beta-carotenul, taninurile și pectinele – toate contribuind la stoparea stresului oxidativ, care altfel poate conduce la cancer. Deși ceaiul de măceșe este o băutură benefică, cei care iau tratamente medicamentoase, trebuie să exercite o atenție deosebită.
Consumul regulat de ceai de măceșe scade nivelul de colesterol.
Un beneficiu major al vitaminei C este producția de colagen. Colagenul este o proteina care formează țesutul conjunctiv in organism. De asemenea, vitamina tratează inflamația si îmbunătățește imunitatea. Împiedică scorbutul, o boala care provoacă slăbiciune musculară, dureri articulare, erupții cutanate si pierderea dinților. Ea ajuta si la menținerea sănătății vaselor de sânge.
Vitamina C ajuta corpul sa absoarbă mai bine fierul. Fierul are mai multe beneficii, cel mai important fiind prevenirea anemiei si menținerea sângelui sănătos.
Intr-un studiu realizat de Departamentul de Științe Medicale Experimentale din Suedia, s-a constatat ca aportul de măceșe reduce semnificativ riscul bolilor cardiovasculare. Flavonoidele si antioxidantii din măceșe protejează împotriva bolilor de inimă, acesta ajutând si la scăderea tensiunii arteriale.

Niciun comentariu

Nu ratați!