Ceaiul de scortisoara este o bautura delicioasa si usor de preparat care ofera o gama larga de beneficii pentru sanatate

0

In timp ce majoritatea oamenilor asociaza scortisoara cu o aroma speciala pentru diferite retete sau cafea, aceasta este un condiment incredibil de puternic folosit in diferite moduri pentru a imbunatati sanatatea generala.
Ceaiul de scortisoara este o bautura sanatoasa preparata din batoanele de scortisoara. Cinnamaldehida este ingredientul bioactiv gasit in scortisoara care are o serie de efecte asupra organismului. Acest compus special este completat de cumarina, linalool, acid cinamic, proantocianidine , catechine si alte substante puternice care pot fi accesate printr-o ceasca de ceai delicios.
Regleaza zaharul din sange
Cercetarile au aratat ca suplimentele regulate de scortisoara pot duce la scaderea nivelului zaharului din sange. Pentru cei care sufera de diabet zaharat tip 2, acest lucru poate fi important, deoarece nivelul ridicat de zahar in sange trebuie monitorizat in mod constant. In plus, acest tip de remediu sau tratament preventiv poate contribui la prevenirea conditiilor conexe, cum ar fi obezitatea sau problemele cardiovasculare.
Pierdere in greutate
Intr-un mod asemanator cu efectele sale asupra diabetului zaharat, scortisoara poate ajuta corpul sa pastreze mai putina grasime. In esenta, ceaiul de scortisoara reduce si zaharul din sange. Din acest motiv, corpul dumneavoastra va stoca mai putina grasime si veti pierde treptat in greutate.
Reduce nivelul de colesterol
Scortisoara are un efect dovedit asupra nivelului glicemiei si lipidelor in organism, ceea ce este o veste buna pentru cei cu probleme legate de sanatatea inimii. Prin scaderea colesterolului LDL si cresterea colesterolului HDL, ceaiul de scortisoara este capabil sa reduca riscul de a dezvolta ateroscleroza, atac de cord sau accident vascular cerebral.
Nivelul scazut al colesterolului LDL este important pentru mentinerea greutatii si prevenirea bolilor coronariene.
Stimuleaza sistemul imunitar
Compusii organici gasiti in ceaiul de scortisoara au efecte antivirale, antifungice si antiseptice. Acest lucru face ca aceasta bautura sa fie una dintre cele mai bune pentru imbunatatirea functiei sistemului imunitar, deoarece antioxidantii neutralizeaza si elimina agentii patogeni straini si materialele care pot provoca infectii sau boli in organism. Acest lucru este deosebit de valoros pentru stomac, unde se gasesc atat de multi dintre acesti agenti patogeni.

Previne bolile cronice
Scortisoara are o concentratie ridicata de antioxidanti puternici, inclusiv ingredientul activ cinamaldehida, precum si catechine si alti compusi importanti. Acesti compusi sunt ideali pentru a neutraliza radicalii liberi, produsele secundare periculoase ale metabolismului celular si pentru a impiedica stresul oxidativ in organism. Acest lucru inseamna ca ceaiul de scortisoara poate avea chiar un efect preventiv asupra anumitor tipuri de cancer, precum si asupra bolilor cronice care devin frecvente pe masura ce imbatranim.
Imbunatateste digestia
Studiile au aratat o imbunatatire clara a sanatatii gastrointestinale la persoanele care consuma regulat suplimente de scortisoara. Ceaiul de scortisoara este un ajutor digestiv ideal, are un efect stimulativ asupra sucurilor gastrice si a acizilor gastrici. Aceasta face ca digestia sa fie mai eficienta, reducand astfel simptomele de constipatie, balonare, crampe si stomac deranjat.
Inflamatia intestinelor si alte afectiuni, poate fi evitata prin consumul regulat de ceai de scortisoara. In cele din urma, acest ceai este cunoscut ca un stimulent pentru pofta de mancare si poate ajuta in cazul in care suferiti de malnutritie sau anorexie.
Purifica sangele si stimuleaza circulatia
Scortisoara este un ingredient care subtiaza sangele si imbunatateste circulatia, reduce durerea, creste rata metabolica si ajuta la pierdea in greutate. Scortisoara are proprietati anti-coagulare, de aceea nu trebuie luata in combinatie cu alte medicamente pentru subtierea sangelui, deoarece pot sa apara hemoragii.
Imbunatateste functia creierului
Cercetarile au constatat ca scortisoara nu este importanta numai pentru corp, ci si pentru minte. In special pentru generatiile mai in varsta, scortisoara este cunoscuta ca imbunatateste viteza cognitiva, stimuleaza concentrarea si chiar stimuleaza cresterea noilor cai neurale, fiind astfel un tratament natural important pentru tratarea sau prevenirea afectiunilor neurale degenerative precum Alzheimer.
Reduce inflamatia
De-a lungul intregului corp, inflamatia poate lua multe forme, de la mancarime si iritare pe piee pana la dureri articulare si muschi. S-a demonstrat ca ceaiul de scortisoara reduce in multe cazuri inflamatia si durerea, fiind un remediu linistitor si relaxant.
Tratamentul crampelor menstruale
Femeile care sufera de simptome severe de menstruatie doresc un remediu sigur care sa nu afecteze nivelurile hormonale ale acestora. Scortisoara are efecte analgezice si anticoagulante, ceea ce inseamna ca poate reduce durerea si crampele in timpul menstruatiei. De asemenea, ajuta la reducerea severitatii perioadei, daca aveti tendinta de a avea un flux mai mare.
Mod de preparare:
Ceaiul de scortisoara se poate prepara din batoane de scortisoara rupte, macerate intr-o cana cu apa clocotita timp de 10 minute. In scop terapeutic, folositi scortisoara de Ceylon, nu cea de cassya, sau chinezeasca.
Atentie! Consumat in exces, ceaiul de scortisoara poate fi periculos pentru ficat si poate provoca chiar si insuficienta hepatica. Aceasta se datoreaza prezentei unui ingredient activ, numit cumarina.
Scortisoara are proprietati anti-coagulare, de aceea nu trebuie luata in combinatie cu alte medicamente pentru subtierea sangelui, deoarece pot sa apara hemoragii.
Sursa: https://www.organicfacts.net/health-benefits/beverage/cinnamon-tea.html

Niciun comentariu

Nu ratați!