Cele mai bune plante pentru calmarea simptomelor menopauzei. Cum pot fi oprite bufeurile

0

Odată ajunse la menopauză, care apare de regulă între 45 şi 55 de ani, multe femei se confruntă nu doar cu schimbări fizice, ci și psihice, iar simptomele pot fi destul de neplăcute.
Tratamentele hormonale şi cele simptomatice pentru menopauză trebuie recomandate doar de către medicul specialist, chiar și cele naturiste.
Pe lângă alimentația bazată pe legume verzi, lactate, fructe și mult pește, există câteva plante care ameliorează simptomele supărătoare ale menopauzei, cum ar fi de pildă bufeurile, insomnia sau stările de nervozitate.
De exemplu lavanda, sunătoarea, talpa-gâștei, păducelul și salvia sunt benefice în tratarea dezechilibrelor fizice cauzate de menopauză. Eficient este și extractul din zmeur, merișor, rozmarin și mure.
Ceaiul de păducel este pe lista preferințelor. Doamnele aflate la menopauză trebuie să consume două căni de ceai pe zi, acesta fiind indicat în bufeuri, insomnie și în tratarea stărilor de nervozitate. Și ceaiul de salvie are proprietăți calmante și oprește transpirația excesivă.
Ceaiul de talpa-gâștei este eficient în combaterea bufeurilor, palpitaților și a stărilor depresive ce însoțesc menopauza. Infuzia de talpa-gâștei se prepară din 3 linguri de plantă la 200 ml de apă clocotită. Se iau zilnic câte 5 linguri de infuzie.
Ceaiul de salvie reduce transpirația excesivă și stabilizează activitatea endocrină. Salvia se administrează la menopauză sub formă de pulbere. De 6 ori pe zi se ia câte o linguriță de pulbere și se ține sub limbă timp de 5 minute, după care se înghite cu apă. Pudra de salvie se recomandă să fie consumată timp de 2 săptămâni.

Brânca-ursului este o altă plantă care se administrează sub formă de pulbere și se obține din semințe sau din rădăcină. Se ia câte o linguriță de pulbere timp de 4 ori pe zi, înainte de masă. Pulberea se ține sub limbă apoi se înghite cu apă.
Simptomele menopauzei
Medicii susţin că intrarea la menopauză poate să dureze de la 1 la 5 ani, iar femeile trebuie să ştie la ce să se aştepte, pentru că apar o serie de riscuri, cum ar fi osteoporoza sau afecţiunile cardiovasculare.
Cele mai frecvente simptome care anunță instalarea menopauzei sunt:
modificarea menstruației
bufeuri
transpirații nocturne
tulburări de somn
uscăciune vaginală
iritabilitate
depresie/anxietate
libido scăzut
creșterea tensiunii arteriale
palpitații
schimbări de dispoziție
tulburări de memorie
oboseală, fatigabilitate

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.