Medic: Aceste trei ierburi blochează demența

0

Plante care blochează demența. Boala Alzheimer și alte tipuri de demență , din păcate, rămân incurabile deocamdată, iar vârsta la care apar este din ce în ce mai tânără. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, până în 2050, numărul persoanelor care suferă de aceste boli legate de vârstă va deveni de 4 ori mai mare.
Boala psihică care afectează va deveni de 4 ori mai mare
Cu toate acestea, oamenii de știință au demonstrat că procesele de atenuare a activității creierului nu pot fi doar amânate în timp, ci și evitate. Pe de o parte, este necesar să se respecte un stil de viață sănătos: alimentație adecvată, activitate fizică etc.
Pe de altă parte, pentru a ajuta organismul în ceea ce privește obținerea tuturor substanțelor necesare menținerii sănătății, este necesară actualizarea meniului în funcție de vârstă, potrivit nutriționistului Anna Serafimovich. Ea recomanda si 3 ierburi care blocheaza boala: musetel, macese, menta.
„De exemplu, pentru persoanele peste 55 de ani, este de dorit să crească proporția de pește din dieta lor, care este bogată în acizi grași, în special omega-3. De asemenea, sunt recomandate nucile, mierea, produsele lactate. Prevenirea demenței Prevenirea bolilor legate de vârstă ale sistemului nervos central va fi mult mai eficientă dacă vă faceți un obicei de a bea ceaiuri din plante”, sfătuiește medicul.
„S-a dovedit științific că, de exemplu, infuziile pe bază de mușețel medicinal, măceș sau mentă reduc semnificativ riscul de demență. Este recomandat ca aceste plante să nu fie luate împreună, ci în ordine.
Într-o zi – mușețel, care este bogat in antioxidanti anti-imbatranire asupra celulelor. In a doua zi se ia macesele care stimuleaza activitatea creierului si imbunatateste conexiunile neuronale.
A treia zi se bea o infuzie de menta inainte de culcare: aceasta va calma si preveni aparitia fibrile de amiloid – acumulări patologice de proteine ​​care accelerează îmbătrânirea creierului.” , spune medicul.

În plus, mușețelul este utilizat și pentru a trata:
boli inflamatorii ale pielii de natură virală sau bacteriologică;
boli ale tractului biliar;
raceli, care sunt însoțite de o tuse umedă și umflarea membranei mucoase a laringelui;
ulcere peptice ale tractului gastrointestinal în formă acută sau cronică;
spasme și dureri de altă natură;
excitabilitate nervoasă excesivă ca sedativ ușor în combinație cu terapia prescrisă; leziuni ale țesutului conjunctiv și ale tendonului;
Decoctul de frunze de mentă este eficient pentru nervozitate, anxietate crescută, ajută la tulburările de somn, insomnie. Menta îi va ajuta pe cei care vor să slăbească. Suprimă pofta de mâncare, îmbunătățește activitatea sistemului digestiv și ajută la eliminarea toxinelor din organism. Planta ameliorează greața, amețelile.

Niciun comentariu