Condimente fabuloase pentru cardiaci: Ajută la diminuarea nivelului de colesterol

0

Condimente miraculoase pentru cardiaci! Pentru că inima și sistemul circulator joacă un rol cheie în mai multe procese fiziologice din organism, majoritatea afecțiunilor, cum ar fi diabetul, bolile de inimă și cancerul, sunt cauzate de o dietă nesănătoasă. În acest context, există cinci condimente benefice, iată despre ce este vorba.
O dietă sănătoasă, exercițiile fizice și stilul de viață disciplinat sunt fundamentul pentru menținerea unei inimi sănătoase. Condimentele și ierburile completează aceste elemente pentru a susține, proteja și îmbunătăți sănătatea inimii.
1. Usturoi
Usturoiul este o planta culinara de baza, iubita pentru proprietatile sale minunate. Compusul activ alicina care se găsește în usturoi are un efect benefic în reducerea colesterolului total și a colesterolului LDL, reglând în același timp și tensiunea arterială. Iar proprietățile puternice antioxidante și antiinflamatorii ale usturoiului sunt extrem de valoroase în reducerea riscului de boli cardiovasculare.
Sfat!
Adăugați 2-3 căței de usturoi zdrobiți la 2-3 linguri de lapte și fierbeți timp de 5 minute. Bea acest amestec dimineața pe stomacul gol pentru a arde grăsimile și pentru a optimiza funcția inimii.
2. Ardei Cayenne/Ardei iute
Ardeiul Cayenne este un condiment esențial care stimulează sistemul circulator. Unele dovezi au arătat că ardeiul Cayenne este benefic în îmbunătățirea circulației sângelui, prevenirea coagulării sângelui, scăderea nivelului de colesterol și reducerea riscului de boli de inimă. Prezența ingredientului activ capsaicina în ardeiul iute ajută la întărirea mușchiului inimii, optimizând astfel funcția inimii.
Sfat!
Adăugați cantități mici de ardei iute în dieta dumneavoastră, deoarece dozele mari pot provoca tulburări de stomac.
3. Cardamom
Cardamomul/elachi este un condiment popular în casele indiene. Încărcat cu potasiu, cardamomul este un mineral esențial pentru reglarea tensiunii arteriale, ajutând la optimizarea sănătății și a funcției inimii. În plus, cardamomul conține și vitaminele A, C, fier, zinc și calciu, despre care se știe că previne formarea cheagurilor de sânge.

Sfat!
Adăugați un vârf de pudră de cardamom în sos pentru a vă bucura de beneficiile sale incredibile pentru sănătatea inimii.
4. Ghimbir
Ghimbirul este unul dintre cele mai sănătoase și mai gustoase condimente de pe planetă, cunoscut pentru proprietățile sale digestive puternice. Principalul compus gingerol din ghimbir are efecte analgezice, antioxidante, sedative, antipiretice și antibacteriene. Acest condiment poate îmbunătăți circulația sângelui și poate preveni formarea cheagurilor de sânge în artere.
Sfat!
Adăugați ghimbir zdrobit într-un pahar cu apă și faceți un ceai pe care îl beți pe stomacul gol pentru a îmbunătăți funcția inimii și a reduce riscul de boli de inimă.
5. Semințe de muștar
Semințele de muștar conțin mulți nutrienți precum vitamina A, B6, potasiu și magneziu. De asemenea, sunt bogate în acizi grași omega 3, care sunt benefici pentru prevenirea bolilor de inimă.
Potrivit unui studiu publicat de Jurnalul American de Nutriție Clinică, adăugarea uleiului de muștar în dieta ta poate aduce beneficii sănătății inimii. Beneficiile acizilor grași omega 3 din semințele de muștar ajută la reducerea nivelului de colesterol, la îmbunătățirea circulației sângelui și la îmbunătățirea sănătății inimii.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.