Folosim mereu frunze de dafin, dar le putem manca?

0

Dafinul este o plantă obișnuită pe care mulți bucătari o folosesc atunci când fac supe și tocanite sau înfășoară carne.
Foile de dafin oferă o aromă subtilă, pe bază de plante bucatelor, dar spre deosebire de alte plante aromatice culinare, de obicei este recomandat să eliminați frunzele de dafin înainte de a servi un fel de mâncare.
Unii oameni cred că sunt toxice atunci când sunt mâncate. Acest lucru nu este chiar adevărat, dar există câteva motive pentru care nu veți dori să mâncați frunze de dafin.
Ce este o frunză de dafin?
Frunzele de dafin provin din planta Laurus nobilis , un arbust lemnos originar din Mediterana.
Sunt cunoscute pentru aroma subtilă, care provin din uleiurile lor esențiale. Ele devin mai aromate pe măsură ce îmbătrânesc, iar aroma este extrasă cu abur și căldură.
Frunzele pot fi amare dacă le gustați, dar atunci când le adăugați la o rețetă de gătit lent, cum ar fi o supă sau tocană, ele conferă o aromă bogată, lemnoasă.
Frunzele de dafin culinare sunt ovale și au aproximativ 7,6 cm lungime. Sunt profund venoase și au margini netede, dar ondulate. Luminos și verde închis când sunt proaspete, frunzele de dafin capătă o culoare mai măslinie când sunt uscate.
Motivul principal pentru eliminarea lor
Interesant, studiile de laborator asupra uleiurilor esențiale din frunzele de dafin au descoperit că acestea pot fi toxice pentru unii agenți patogeni dăunători, inclusiv anumite tulpini de bacterii și ciuperci.
Cu toate acestea, nu sunt toxice pentru oameni și sunt foarte sigure pentru gătit. De asemenea, au fost mult timp folosite în medicina populară pentru proprietățile lor antimicrobiene și alte beneficii pentru sănătate.
Tehnic, pot fi consumate. Cu toate acestea, frunzele sunt foarte rigide și nu se înmoaie la gătit, iar marginile lor pot fi chiar ascuțite.
Astfel, pot prezenta un pericol de sufocare dacă le înghițiți.
Există, de asemenea, rapoarte despre persoane care au avut blocata o frunză de dafin în gât sau esofag, precum și rapoarte despre o frunză de dafin care cauzează perforație intestinală.
Le puteți zdrobi, dar probabil că vor mai avea o textură ascuțită. Acesta este principalul motiv pentru care majoritatea rețetelor sugerează utilizarea lor întregi și îndepărtarea frunzelor de dafin înainte de a servi.
Dacă uitați și încercați din greșeală să mâncați o bucată întreagă sau mare de frunze de dafin, ar fi cel mai bine să o scuipați.

Cum se gătește cu frunze de dafin
Frunzele de dafin se usucă foarte bine și, din moment ce aroma lor se intensifică peste câteva săptămâni după ce sunt culese și uscate, așa se vând de obicei. Cu toate acestea, uneori le puteți găsi proaspete în departamentul de produse.
Dacă doriți să experimentați cu frunze de dafin, cea mai ușoară modalitate de a le folosi este pur și simplu să aruncați una sau două frunze întregi într-o supă, tocană sau altele. Lăsațile să se fierba împreună cu orice carne, legume sau zeama concentrata și va infuza mâncarea cu o aromă ușoară din plante.
Puteți adăuga, de asemenea, o frunză de dafin întreaga la saramura de murat atunci când faceți legume murate.
Lăsându-le întregi, sunt mai ușor de văzut și de eliminat înainte de a servi mancarea. Dacă utilizați bucăți mai mici de frunze de dafin, încercați să le puneți într-un infuzor de ceai pentru o îndepărtare mai ușoară.
Frunzele de dafin sunt, de asemenea, un ingredient clasic într-un amestec de condiment numit „bouquet garni” care tradus din franceză inseamna „buchet garnisit”. Este un pachet de ierburi care se leagă împreună cu o sfoară și se adaugă la supa sau sos pentru a spori aroma.
Dacă nu doriți să vă faceți griji cu privire la ingerarea accidentală a unei frunze de dafin sau doriți să o utilizați într-un mix de condimente, achiziționați în schimb frunze de dafin măcinate și folosiți-o ca și orice alt condiment uscat, pudră .
Cu toate acestea, decideți să le utilizați, nu le păstrați prea mult timp.
Frunzele de dafin uscate se vor păstra aproximativ 12 luni. Dacă găsești altele proaspete sau îți crești singur, le poți usca și depozita într-un recipient etanș. În mod alternativ, puteți îngheța frunzele proaspete până la 1 an.

Niciun comentariu

Nu ratați!