Aronia – un miracol din natură pentru sănătate

0

Utilizate în mod tradițional de triburile native americane pentru vindecarea răcelilor, astăzi boabele de aronia sunt utilizate în sucuri, gemuri și pentru producerea vinului.
Aronia are o varietate de substanțe nutritive, esențiale pentru un stil de viață sănătos. Să vedem care sunt substanțele nutritive pe care le conțin și cum ne avantajează sănătatea:
✔️ Încărcate cu nutrienți
Boabele de Aronia sunt bogate în carbohidrați, calciu și fibre. USDA estimează că 100 de grame de fructe de aronia uscate conțin 83,3 grame de carbohidrați, 167 grame de calciu, 25 de grame de fibre și o energie de 375 kcal, dovedind astfel cât de puternică este.
✔️ Sănătatea organelor
S-a demonstrat că fructele de aronia contribuie la sănătatea organelor. A fost efectuat un studiu pentru a vedea efectul extractului de boabe de aronia asupra șobolanilor diagnosticați cu ulcer gastric. Șobolanilor li s-a administrat extract de boabe de aronia în cantități de 50 mg / kg, 100 mg / kg și respectiv 200 mg / kg. Cercetătorii au văzut o scădere a formării leziunilor gastrice.
✔️ Proprietăți de combaterea cancerului
Știați că fructele de aronia au proprietăți care ajută la combaterea cancerului? Cercetările spun asta. Cercetătorii au efectuat un studiu pentru a vedea efectul a trei extracte de fructe, afine, struguri și extracte de boabe de aronia asupra cancerului de colon. Când cercetătorii au verificat efectul acestor trei extracte de fructe asupra celulelor, au văzut că extractul de boabe de aronia avea cel mai puternic efect în inhibarea creșterii celulelor canceroase.

✔️ Îmbunătățirea sensibilității la insulină
Multe studii efectuate de cercetători arată potența boabelor de aronia asupra nivelurilor de insulină. Un studiu a fost efectuat pentru a vedea cum sucul de aronia a influențat nivelul glicemiei și obezitatea la șoareci. Rezultatele au fost favorabile, deoarece autorii au văzut nu numai o scădere a nivelului de glucoză din sânge, ci și o scădere a greutății corporale a șoarecilor.
✔️ Sursă excelentă de antioxidanți
Studiile arată că fructele de aronia sunt bogate în polifenoli, un grup de compuși găsiți în plante care sunt o sursă excelentă de antioxidanți, în comparație cu afinele. Antioxidanții sunt compuși esențiali în combaterea radicalilor liberi, compuși instabili care deteriorează celulele din corpul nostru și sunt legați de diferite boli și îmbătrânire.
✔️ Sănătatea arterelor și a vaselor de sânge
Boabele de Aronia oferă protecție împotriva bolilor arteriale și vasculare. Un studiu a fost efectuat pentru a vedea efectul boabelor de aronia asupra funcției vasculare, unde 66 de bărbați sănătoși au fost rugați să consume fie extract de boabe de aronia, extract de pulbere sau un placebo timp de 12 săptămâni. Rezultatele au arătat o îmbunătățire a funcției vasculare și a bacteriilor intestinale ale subiecților.
✔️ Prevenirea atacurilor de cord
Boala cronică, cum ar fi colesterolul ridicat, a fost citată ca predictor al apariției infarctului. Există multe alimente care ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare. Una dintre ele este aronia. Un studiu de cercetare a fost efectuat pentru a vedea efectul extractului de boabe de aronia asupra pacienților cu sindrom metabolic, cum ar fi hipertensiunea arterială, colesterol ridicat etc. Pacienții diagnosticați cu sindrom metabolic au primit 100 mg de extract de fructe de aronia de trei ori pe zi timp de două luni. Rezultatele au arătat că a existat o scădere a colesterolului LDL (colesterol rău) și a nivelului global de colesterol.
✔️ Antifungic, antiviral și antibacterian
Putem vedea că fructele de aronia ne avantajează în mai multe moduri. Un studiu de laborator efectuat în 2021 a arătat proprietățile antivirale ale fructelor de aronia, ceaiului verde și rodiei împotriva gripei și a virusului covid. Rezultatele sunt optimiste, deoarece oamenii de știință au văzut că boabele de aronia sunt extrem de eficiente în distrugerea ambelor virusuri.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.