Caisele – belsug de vitamine si minerale

1

Potrivit USDA National Nutrient Database, caisele contin vitamina A, C, K, E si niacina in cantitati semnificative, potasiu, cupru, magneziu si fosfor. Mai contin si alte vitamine esentiale in cantitati mai mici (aproximativ 5% din necesarul zilnic). Sunt o buna sursa de fibre dietetice, la fel ca majoritatea fructelor.
Ajuta la diminuarea constipatiei
Conform cercetarilor, caisele sunt bogate in fibre si, prin urmare, ajuta miscarile intestinale. Fibrele stimuleaza sucurile gastrice si digestive care ajuta la absorbtia nutrientilor si defalcarea alimentelor. In plus, acestea activeaza miscarea peristaltica a tractului digestiv, fiind recomandate persoanelor care sufera in mod constant de constipatie.
Consolidarea oaselor
Caisele au aproape toate mineralele necesare cresterii oaselor, cum ar fi calciu, fosfor, mangan, fier si cupru. Prin urmare, consumul caiselor poate asigura cresterea si dezvoltarea sanatoasa a oaselor, precum si prevenirea diferitelor conditii legate varsta, inclusiv osteoporoza.
Sanatatea inimii
Caisele sunt un mod minunat de a va proteja sanatatea inimii de o mare varietate de afectiuni, inclusiv ateroscleroza, infarct miocardic si accident vascular cerebral. O cantitate mare de vitamina C, precum si potasiu si fibre dietetice contribuie la buna sanatate cardiovasculara.
Imbunatateste metabolismul
Nivelul lichidului in organism este dependent de doua minerale: potasiu si sodiu. Cantitatile mari de potasiu din caise au capacitatea de a mentine echilibrul fluidelor in organism si de a asigura distribuirea corecta a energiei organelor si muschilor.
Reduce durerea urechii
Uleiul de caise este benefic in tratarea durerilor de urechi. Aplicati cateva picaturi de ulei de caise in canalul urechii si veti observa o usurare instantanee a durerii.
Reduce febra
Sucul de caise este adesea administrat persoanelor care sufera de febra, deoarece furnizeaza organismului vitamine, minerale, calorii si apa necesare, in timp ce detoxifiaza diverse organe.

Proprietati antiinflamatorii
Caisele au proprietati antiinflamatorii care pot regla temperatura in caz de boala. In plus, reduce inflamatia in alte parti ale corpului. Aceste fructe sunt ideale pentru persoanele care sufera de artrita sau guta.
Tulburari ale pielii
Uleiul de caise este benefic pentru ingrijirea pielii. Se absoarbe repede in piele si nu o lasa  uleioasa. Caisele nu sunt utile doar pentru mentinerea aspectului neted si stralucitor al pielii, ele ajuta si la prevenirea altor afectiuni, cum ar fi eczema, mancarimea si alte afectiuni iritante.
Nu numai cantitatea impresionanta de vitamina A ofera beneficii pielii, ci si antioxidantii care o protejeaza de efectele radicalilor liberi, impiedicand imbatranirea prematura.
Trateaza anemia
Datorita prezentei fierului si cuprului, caisele ajuta la formarea hemoglobinei. Anemia cu deficit de fier poate duce la slabiciune, oboseala, probleme digestive si disfunctie metabolica generala. Fara celulele rosii din sange, organismul nu se poate oxigena corespunzator.
Atentie! Nu exista pericole in ceea ce priveste consumul caiselor, cu exceptia alergiilor pe care unele persoane le poate avea. Cu toate acestea, exista unele ingrijorari cu privire la caisele uscate din comert datorita continutului ridicat de conservanti.
Sursa: www.organicfacts.net

1 comment

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!