Fructele de maqui – în topul fructelor de pădure datorită potențialului antioxidant – 15 beneficii pentru sănătate

0

Faceți o călătorie în Chile și veți da peste o creștere excesivă de tufișuri încărcate cu aceste frumoase fructe de pădure purpurii. Peste dealuri, lângă păduri, de-a lungul drumurilor și autostrăzilor – fructele de pădure Maqui sunt peste tot! Atât de mult încât fructele de maqui nu sunt cultivate în Chile, deoarece sunt atât de disponibile în natură!
Fructele de pădure sunt cunoscute ca fiind super-alimente. Cei mai mulți dintre noi știu că fructele de pădure precum afine, mure, acai etc. sunt încărcate cu beneficii pentru sănătate. Dar ceea ce majoritatea dintre noi nu știm este că fructele de pădure maqui depășesc toate celelalte fructe de pădure, când vine vorba de beneficii pentru sănătate!
🌱 Proprietăți anti îmbătrânire
Boabele Maqui sunt pline de antioxidanți, care ajută la încetinirea îmbătrânirii premature prin combaterea radicalilor liberi prezenți în organism. Acești radicali liberi pot provoca leziuni ale ADN-ului și pot duce la riduri și linii fine – toate semnele revelatoare ale îmbătrânirii. Nu numai că boabele de maqui previn îmbătrânirea, ci și hrănesc celulele pielii, oferind o piele strălucitoare și tânără.
🌱 Diabet
Se știe că fructele de maqui posedă proprietăți anti diabetice. Studiile au arătat că fructele de maqui sunt utile în îmbunătățirea echilibrului glucozei din sânge. De asemenea, îmbunătățește toleranța la glucoză a corpului. Prezența proprietăților antocianice face acest fruct benefic pentru tratarea diabetului.
🌱 Sporește metabolismul
Aceste fructe uimitoare stimulează metabolismul și conferă corpului tău o nouă rezistență. Maqui ajută la declanșarea digestiei, ceea ce duce la eliberarea corectă de energie.
🌱 Sursă bogată de antioxidanți
Mulți oameni de știință cred că fructele de maqui posedă cea mai mare cantitate de antioxidanți găsiți în natură. Este foarte concentrat în antocianină, un compus cunoscut pentru valoarea sa puternică antioxidantă.
🌱 Efecte antiinflamatorii
Boabele Maqui au proprietăți antiinflamatoare. Tratează în mod eficient și asigură ameliorarea mai multor boli inflamatorii, cum ar fi artrita.
🌱 Tratează problemele cardiovasculare
Oxidarea colesterolului în sânge poate duce la o serie de probleme cardiovasculare, cum ar fi infarctul, accidentul vascular cerebral și întărirea arterelor. Proprietatea antioxidantă a fructelor de maqui previne aceste probleme grave de sănătate prin controlul nivelului de colesterol din sânge.
🌱 Proprietăți antibacteriene
O serie de studii au arătat că fructele de pădure maqui au proprietăți antibacteriene. Această proprietate a plantei poate ajuta la tratarea și evitarea infecțiilor bacteriene de tot felul.
🌱 Efecte anti-cancerigene
Celulele canceroase sunt produse de radicalii liberi prezenți în organism. Antioxidanții puternici prezenți în boabele de maqui ajută la evitarea daunelor cauzate de radicalii liberi ADN-ului și celulelor, contribuind la lupta împotriva diferitelor tipuri de cancer, precum cancerul de colon și leucemia.
🌱 Proprietăți antivirale
Potrivit cercetărilor, fructele de pădure maqui încărcate cu multe proprietăți antivirale, tratează mai multe afecțiuni virale, cum ar fi herpes simplex, herpes genital și HSV 2.
🌱 Benefic la pierderea în greutate
Fructele de Maqui sunt bogate în substanțe nutritive și sărace în calorii, ceea ce este foarte eficient pentru slăbit. Capacitatea sa de a echilibra nivelul zahărului din sânge ajută la restrângerea producției de celule grase.
🌱 Ajută digestia
Așa cum am menționat anterior, fructele de maqui sunt o modalitate excelentă de a stimula metabolismul corpului. Aceste fructe de pădure fac digestia mai ușoară. De asemenea, ușurează mai multe probleme digestive. Digestia sănătoasă este egală cu un corp sănătos!
🌱 Tratează problemele legate de rinichi
Antioxidanții prezenți în fructe previne mai multe afecțiuni legate de rinichi. Păstrând rinichii sănătoși, fructele maqui asigură eliminarea toxinelor din corp, ceea ce asigură un corp fără boli.
🌱 Bogat în nutrienți esențiali
Fructele de Maqui sunt bogate în substanțe nutritive esențiale, cum ar fi potasiu, calciu, vitamina C și fier, care lucrează împreună pentru a menține corpul sănătos și în formă.
🌱 Îmbunătățește sistemul imunitar
Se spune că fructele de pădure Maqui îmbunătățesc sistemul imunitar al organismului . De asemenea, ajută la combaterea mai multor boli. Consumul regulat de boabe de maqui tratează eficient răceala și gripa.
🌱 Extinde durata de viață
Cu atâtea beneficii pentru sănătate, fructele de pădure maqui sunt o modalitate uimitoare de a îmbunătăți starea generală de sănătate a unei persoane și de a-i prelungi durata de viață.
❗️Un Cuvânt de Atenție:
Deși aceste fructe de pădure sunt pline de beneficii pentru sănătate, are și câteva efecte secundare. Fructul nu provoacă efecte secundare severe, dar poate provoca alergii. Deci, dacă sunteți, în general, alergic la fructe de pădure, mai bine să stați departe și de maqui!
Fructele de maqui sunt noile super alimente! Îți place să mănânci fructe de padure? Care sunt preferatele tale? Ați încercat fructe de maqui? Împărtășiți-ne experiențele și opiniile în secțiunea de comentarii de mai jos.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.