Nuci – 4 efecte secundare + Câte nuci să mănânci / zi

0

Nucile sunt una dintre cele mai bogate surse de antioxidanți și alți nutrienți esențiali. Cu toate acestea, nu toată lumea se poate bucura de bunătatea lor.
La fel ca orice alimente, nucile pot provoca anumite efecte adverse. În acest articol vom discuta despre aceste efecte și vom afla ce afirmă specialiștii.
❓Care sunt efectele secundare ale nucilor
⚠️ Pot cauza probleme digestive
Fibrele din nuci pot cauza probleme gastro-intestinale dacă sunt consumate în exces. Deși nucile (și nucile în general) pot ajuta la tratarea problemelor digestive, consumate în exces pot agrava problema.
Alte efecte secundare digestive frecvente ale nucilor includ balonare, dureri de stomac și diaree.
Consumul mai mare de 30 de grame de nuci / zi poate prezenta acest risc. Nucile au un conținut ridicat de fibre și de grăsimi (30 de grame de nuci au 2 grame de fibre și 20 de grame de grăsimi).
⚠️ Pot provoca alergii
Alergiile la nuci sunt frecvente. Simptomele includ greață, dificultăți de respirație, dificultăți la înghițire, mâncărime la nivelul gurii, gâtului sau ochilor și congestie nazală.
Cea mai periculoasă reacție alergică este anafilaxia. Aceasta afectează respirația și trimite corpul într-o stare de șoc.
⚠️ Pot duce la creșterea în greutate
Nucile (și nucile, în general) sunt surse excelente de fibre și pot ajuta la pierderea în greutate. Dar, de asemenea, sunt bogate în calorii.
Șapte nuci ambalează aproximativ 183 de calorii. Consumul lor în exces ar însemna cu siguranță mai multe calorii și poate duce în cele din urmă la creșterea în greutate.
Studiile arată că o dietă suplimentată cu nuci poate duce la un aport zilnic mai mare de energie. Acest lucru poate duce la creșterea în greutate, deși nu foarte semnificativ.

⚠️ Pot agrava ulcerele
Deoarece nucile au un conținut ridicat de fibre, ele pot agrava ulcerele la persoanele sensibile. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a stabili acest fapt.
La fel ca toate celelalte nuci, nucile sunt sănătoase. Un număr mare de cercetări evidențiază proprietățile lor anticancerigene, antiinflamatoare, cardio și neuroprotectoare.
Dar este important să țineți cont de cantitate.
❓Câte nuci poți consuma într-o zi
Nu există un consens științific cu privire la doza ideală de nuci. Dar 30 de grame de nuci (7 nuci întregi) pe zi ar trebui să fie cantitatea maximă.
👉 Concluzie
Este important să incluzi nucile în dieta ta zilnică. Nucile au beneficii excelente, dar, ca oricare alt aliment, consumate in exces pot provoca anumite neplăceri.
❓Ar trebui să înmuiem nucile
Este important să înmuiați nucile. Nucile și alte tipuri de nuci conțin fitați. Aceștia sunt compuși naturali care împiedică absorbția unor substanțe nutritive esențiale. Înmuierea nucilor poate contribui la reducerea conținutului lor de fitat, făcându-le mai nutritive.
Puteți înmuia nucile într-un recipient cu apă sărată peste noapte (aproximativ opt ore).

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.