Fructul dragonului (pitaya): savoare și sănătate din natură

0
fructul dragonului beneficii

Fructele dragonului sunt bogate în fibre și proprietăți antioxidante, inclusiv anumite minerale și vitamine care sunt benefice pentru sănătatea noastră.
👉 100 de grame de fructul dragonului conține:
– Calorii – 60
– Proteine – 2,0 grame
– Carbohidrați – 9,0 grame
– Grăsime – 2,0 grame
– Fibră – 1,5 grame
Deoarece este plin de substanțe nutritive, vitamine și antioxidanți, consumul regulat de fructul dragonului poate avea un impact pozitiv asupra sănătății și bunăstării dumneavoastră. Potrivit experților în sănătate, consumul acestui fruct are o mulțime de beneficii pentru sănătate:
1. Ajută la scăderea în greutate
Dacă încercați din greu să reduceți aportul de calorii, adăugarea fructului dragonului în dieta dvs. vă poate ajuta să vă atingeți obiectivele legate de greutatea dumneavoastră.
Deși nu există niciun superaliment care să topească rapid grăsimile și să vă ofere un aspect mai subțire, fructele dragonului sunt sărace în calorii, și le puteți mânca ca gustare, între mese.
Fructele dragonului te vor menține plin și te vor face să te simți sătul pentru o perioadă mai lungă de timp, prevenind dorința de a mânca mai mult.
Acesta este un stimul benefic pentru eforturile de slăbire.
2. Ajută la prevenirea anemiei în timpul sarcinii
Există o legătură între anemia în timpul sarcinii și travaliul prematur, greutatea redusă la naștere și avorturile spontane. Femeile sunt predispuse la apariția anemiei în timpul sarcinii, care este cauzată de carența de fier.
Într-un studiu publicat în Belitung Nursing Journal, s-a afirmat că fructele dragonului au crescut nivelul eritrocitului și al hemoglobinei la femeile însărcinate. Deoarece fructele dragonului sunt bogate în fier, cercetătorii consideră că sucul crud al acestor fructe ar putea fi o opțiune alternativă de tratament pentru anemie în timpul sarcinii. Cu toate acestea, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră.
3. Previne inflamația
Dacă suferiți de dureri cronice cauzate de afecțiuni precum artrita, medicii vă sugerează să mâncați fructul dragonului.
Fructul dragonului are proprietăți antiinflamatorii care vă pot scuti de durerea severă a articulațiilor și a mușchilor. Persoanele cu poliartrită reumatoidă sunt sfătuite de medici să includă fructele dragonului în dieta lor zilnică.
Proprietățile sale antiinflamatorii ar putea oferi ameliorare de sensibilitate și inflamație. Potrivit experților în sănătate, fructele dragonului pot acționa ca un calmant natural pentru simptomele durerii cronice. Chiar dacă nu vă elimină complet suferința, ar putea reduce severitatea inflamației, permițându-vă să vă bucurați de o calitate a vieții mai bună.

4. Îmbunătățește sănătatea pielii
Fructele dragonului ar putea face minuni pentru pielea ta, pe care produsele tale de îngrijire nu le pot face. Fructele dragonului au un conținut ridicat de vitamina C, care este extrem de importantă pentru sănătatea pielii.
Fructul dragonului poate ajuta la reducerea acneei, tratarea pielii uscate, reducerea liniilor fine și a ridurilor și eliminarea petelor de vârstă. Proprietățile antioxidante ale fructelor dragonului vă pot ajuta să eliminați murdăria de pe piele și să curățați porii, permițând pielii să respire și să strălucească. Cea mai bună parte, vitaminele și mineralele din fructele dragonului, pot ajuta la repararea celulelor pielii deteriorate, ceea ce ar putea duce la un aspect mai tânăr.
5. Ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge
Medicii sfătuiesc persoanele cu diabet zaharat de tip 2 să includă fructele dragonului în dieta lor, deoarece îi pot ajuta să-și normalizeze nivelul zahărului din sânge.
Persoanele cu diabet trebuie să țină permanent sub control nivelul zahărului din sânge consumând alimente sanatoase.
Unul dintre simptomele diabetului de tip 2 este senzația de foame, chiar și după ce ați mâncat. Așa cum s-a discutat mai devreme, consumul fructului dragonului vă poate ajuta să vă simțiți plin mai mult timp, ajutându-vă astfel să gestionați nivelul de zahăr.
6. Are proprietăți de prevenire a cancerului
Fructul dragonului este o sursă bogată de vitamina C, care acționează ca un puternic antioxidant. Capacitatea de stimulare imună a vitaminei C poate ajuta la prevenirea cancerului.
Licopenul, un alt antioxidant puternic găsit în fructele dragonului, ajută la reducerea radicalilor liberi care cauzează cancer în organism.
Conform unor studii, extractul de fructul dragonului poate juca un rol vital în tratamentul și prevenirea cancerului de sân. Cu toate acestea, trebuie efectuate mai multe cercetări și studii pentru a determina rolul extract al acestuia în tratarea cancerului.
În general, consumul acestui fruct vă poate ajuta să vă mențineți sistemul imunitar puternic, împiedicând și prevenind multe boli.
7. Ajută digestia
Unul dintre cele mai mari beneficii pentru sănătate ale fructelor dragonului este că vă poate promova sănătatea intestinului, urmat de o digestie sănătoasă. Fructele dragonului au un conținut ridicat de fibre care ajută la stimularea unei digestii corecte și sănătoase.
100 de grame de fruct conține aproximativ 2,5 grame de fibre, ceea ce reprezintă 11% din valoarea zilnică (DZR).
Includerea fructelor dragonului în dieta dvs. va avea grijă de aportul zilnic necesar de fibre și va contribui la regularitatea intestinului. Acestea fiind spuse, poate trata și preveni constipația și alte condiții de sănătate digestivă.
8. Sprijină sistemul imunitar
Fructul dragonului are proprietăți antiinflamatoare și antioxidante care vă întărește sistemul imunitar, protejându-vă astfel de o varietate de boli, care pot include infecții, gripă și răceală obișnuită.
Fructele dragonului conțin vitamina C din abundență, conferind sistemului imunitar un impuls, îmbunătățind capacitatea de a vă apăra corpul împotriva invadatorilor străini, cum ar fi bacteriile, germenii și radicalii liberi.
9. Ajută la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare
Unul dintre cele mai mari motive pentru care fructele dragonului sunt populare în rândul oamenilor este că ajută la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare. Acesta poate reduce riscurile de accident vascular cerebral și atac de cord. Semințele fructului oferă organismului acizii grași omega-3 și omega-6 necesari, esențiali pentru sănătatea cardiovasculară. Păstrează arterele curate, permițând sângelui să curgă în mod corespunzător către și din inimă.

Niciun comentariu

Nu ratați!