Fructul dragonului are o serie de beneficii pentru sanatate, inclusiv proprietatea de prevenire a cancerului si bolilor de inima, apara impotriva bacteriilor si ciupercilor, si ajuta la functionarea generala a organismului.
Beneficiile pentru sanatate ale acestor fructe sunt in principal atribuite proprietatilor sale antioxidante, antibacteriene si nutritionale. Beneficiile includ o imbunatatire a imunitatii, metabolismului corpului si un proces digestiv imbunatatit.
Acesta are capacitatea de a da un impuls major sistemului de aparare al corpului. Nivelul ridicat de vitamina C gasit in fructul dragonului stimuleaza activitatea altor oxidanti in organism. Ei cauta in mod activ si elimina radicalii liberi, care sunt legati direct de afectiuni potential letale, cum ar fi cancerul si bolile cardiace.
Pitaya este ambalat cu vitamine din complexul B care ajuta la sanatatea pielii si nivelul colesterolului pana la functia tiroidiana si metabolismul carbohidratilor.
Contine un nivel semnificativ de fibre, ceea ce inseamna ca poate ajuta organismul sa isi inmulteasca miscarile intestinului, facilitand trecerea usoara prin tractul digestiv, stimuland miscarea peristalitica si inducand eliberarea sucurilor digestive. Acest fruct poate preveni diferite afectiuni, cum ar fi constipatia, sindromul intestinului iritabil si chiar bolile grave precum cancerul colorectal.
Impreuna cu calitatea antioxidanta a vitaminei C care stimuleaza sistemul imunitar, fructul dragonului contine si alte surse de antioxidanti naturali. Carotenul a fost legat de o serie de calitati anti-cancerigene. Ajuta la reducerea dimensiunilor tumorilor.
Pitaya are calitati antifungice si antibacteriene. Acestea pot ajuta la cresterea numarului de leucocite, care apara impotriva toxinelor si inhiba intrarea sau cresterea infectiilor fungicr,e sau bacteriene in organism. Stimuleaza regenerarea celulara si accelereaza vindecarea, astfel incat ranile si vanataile se vor vindeca mai rapid.
Consumul alimentar de proteine este esential pentru functionaera sanatoasa a corpului nostru, iar fructul dragonului este o sursa neobisnuit de mare de proteine. Multe dintre proteinele care le obtinem din fructe, legume si carne sunt metabolizate de enzimele din organism si transformate in proteine utilizabile, care pot accelera reparatia celulara, sporesc forta si metabolismul si ne ajuta sa pierdem in greutate si sa marim masa musculara.
Are un numar de proprietati unice, una fiind ca nu contine colesterol rau si aproape nici o grasime saturata nesanatoasa. Prin reducerea cantitatii de colesterol din sange, sansele de a dezvolta placi in artere si vene sunt mici, reducand astfel probabilitatea de a suferi de ateroscleroza, atacuri de cord si accidente vasculare cerebrale. Semintele acestor fructe contin o cantitate de grasime benefica pentru corp, care poate creste colesterolul HDL „bun”. Acesta scade cantitatea de colesterol LDL.
Niciun comentariu