Merișoare uscate – ce conțin și de ce sunt atât de sănătoase

0
Merișoare uscate beneficii

Merișoarele au o valoare nutritivă ridicată și importante caracteristici medicinale.
Merișoarele, sub orice formă, uscate sau proaspete, sunt cunoscute pentru a ajuta la prevenirea cancerului de sân la femei. Consumul regulat al acestui fruct poate preveni, de asemenea, acneea, opri mătreața și alte probleme ale părului. Unele studii sugerează, de asemenea, că acest fruct este benefic și in procesul de slăbire. Desigur, nu vă puteți baza doar pe consumul de merișoare uscate pentru a pierde în greutate.
Merișoarele uscate sau proaspete, sunt încărcate cu vitamine și antioxidanți. Cele uscate conțin aproape același număr de antioxidanți și fibre dietetice pe care le veți obține și din cele proaspete. Dar este important să rețineți că, spre deosebire de merișoarele proaspete, merișoarele uscate trec prin procesul de uscare pentru o perioadă mai lungă de valabilitate. Acest lucru poate reduce sau nu conținutul nutrițional în funcție de tipul procesului de uscare.
Merișoarele uscate conțin, de asemenea, îndulcitori naturali care pot reduce densitatea nutrienților fructului. Este recomandabil să citiți informațiile nutriționale de pe ambalaj înainte de a cumpăra de la o anumită marcă.
👉 40 g de merișoare uscate (aproximativ o ceașcă):
– 123 Kcal
– 0 proteine
– 26 g zahăr
– 3 gm fibre dietetice
– 1 mg. sodiu
– 33 g carbohidrați
– 0,5 g grăsime
– 4 mg calciu
👉 9 Beneficii pentru sănătate ale merișoarelor uscate:

✔️ Scad riscul bolilor cardiovasculare
Merișoarele au polifenoli care posedă proprietăți antiinflamatorii. Se știe că aceste elemente scad hipertensiunea, o afecțiune care contribuie, printre altele, la acumularea de trombocite în exces în organism. Aceasta din urmă este o cauză principală a bolilor de inimă și contribuie enorm la problemele cardiovasculare. Consumul regulat de merișoare uscate este o modalitate ușoară și gustoasă de a reduce problemele cardiace.
✔️ Reduc riscul de infecții ale tractului urinar (ITU)
Merișoarele mai au un alt element nutrițional important numit PAC sau proantocianine. Acestea sunt antioxidanți care împiedică lipirea bacteriilor nedorite de pereții tractului urinar. Există atât bacterii bune, cât și rele, care intră și ies din sistemul dvs. Bacteriile rele sunt cele care cauzează diferite forme de infecții urinare. Consumul regulat al merișoarelor poate preveni aceste infecții.
✔️ Reduc riscul de cancer mamar și alte forme de cancer
Poate fi adevărat că nu există o singură modalitate de a preveni dezvoltarea și răspândirea cancerului, dar mâncarea sănătoasă este cu siguranță una dintre ele. Cercetările arată că cei care consumă merișoare uscate în mod regulat s-au dovedit a avea o expunere redusă de a dezvolta o tumoare canceroasă. Se știe că nutrienții găsiți în merișoare încetinesc progresul cancerului existent, prevenind în același timp acumularea de noi celule canceroase. Mulți oameni din întreaga lume cu predispoziții la afecțiuni precum cancerul de prostată sau cancerul de sân și ovarian au arătat îmbunătățiri semnificative în reducerea riscului lor prin consumul zilnic de merișoare uscate.
✔️ Benefice pentru igiena orală
La fel cum merișoarele uscate împiedică lipirea bacteriilor de peretele urinar, în mod similar, acestea împiedică lipirea bacteriilor care se lipesc de dinți. Acest lucru vă îmbunătățește igiena orală, întărind dinții și gingiile și prevenind alte probleme, cum ar fi respirația urât mirositoare și sângerarea gingiilor.
✔️ Îmbunătățește funcția renală
Dacă ați avut vreodată pietre la rinichi sau la vezica biliară, știți cât de dureroase pot fi și cum ați face orice pentru a le evita în viitor. Durerea poate fi chinuitoare și adesea intolerabilă. Merișoarele uscate sunt încărcate cu acid citric, care vă pot ajuta să stați departe de aceste complicații. Acest acid este un element cheie în prevenirea formării pietrelor la rinichi.
✔️ Ajută la prevenirea creșterii în greutate
Adultul mediu arde în fiecare zi aproximativ 1500-2000 de calorii. Numărul de calorii pe care le ardeți depinde de mulți factori, cum ar fi vârsta, sexul, stilul de viață, regimul de exerciții fizice etc.
Caloriile acumulate se vor transforma în cele din urmă în grăsimi și se vor depune, chiar dacă mâncați mai puțin. Prin urmare, este mai înțelept să consumăm porții de alimente care nu au un conținut ridicat de calorii. O porție de merișoare uscate, de exemplu, are doar 130 de calorii și sunt încărcate cu fibre care vă mențin sătul mai mult timp.
✔️ Oferă o piele impecabilă
Merișoarele uscate sunt bogate în aminoacizi și hidroxiprolină de care organismul are nevoie pentru a forma colagen. Acesta din urmă este o componentă esențială pentru menținerea pielii moale și tânără. Merișoarele îți mențin pielea hidratată.
✔️ Rezolvă problemele părului
Bogate în vitamine A și C, merișoarele uscate pot fi răspunsul la problemele părului dvs., cum ar fi mătreața și căderea acestuia. Proprietățile antifungice și antiseptice ale merișoarelor împiedică uscarea scalpului, care este principala cauză a mătreții și a părului gras.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.