Leguminoasele – 9 beneficii de necontestat

0

Leguminoasele sunt produse alimentare la un preț rezonabil, benefice pentru o inimă sănătoasă. Pe lângă faptul că sunt bogate în proteine, fasolea și leguminoasele sunt, de asemenea, surse bune de potasiu, fier și fibre. Puteți include oricare dintre numeroasele tipuri de fasole, mazăre, năut și multe altele. Consumul de fasole și leguminoase ca parte a unei diete și stil de viață sănătos ar putea contribui la îmbunătățirea nivelului de colesterol, reducând riscul bolilor de inimă. În plus, fasolea vă poate ajuta să vă simțiți plin pentru o perioadă îndelungată, ajutându-vă în procesul de slăbire.
✔️ Bogate în folat
Folatul este esențial pentru sănătatea generală a unei persoane și joacă un rol vital într-o sarcină sănătoasă. Folatul ajută la prevenirea defectelor tubului neural la făt în timpul sarcinii și este necesar pentru a dezvolta globule roșii sănătoase. O cană (177 grame) de fasole gătită conține 131 mcg de acid folic.
✔️ Bogate în proteine
Fasolea este bogată în aminoacizi, elementele constitutive ale proteinelor. Cu toate acestea, numai boabele de soia conțin toți cei nouă aminoacizi necesari pentru a face o proteină completă. Pentru a face din leguminoase o sursă remarcabilă de proteine, combinați-le cu cereale pentru a obține o proteină completă.
Fasolea este o sursă de proteine remarcabilă pentru vegani și vegetarieni. De asemenea, sunt mai scăzute în calorii și grăsimi saturate decât alte surse de proteine animale, cum ar fi lactatele și carnea. O jumătate de cană de năut gătit sau fasole neagră oferă 8 grame de proteine. De exemplu, 40 de grame de fasole neagră conservată furnizează 14,5 grame de proteine, în timp ce 155 de grame de fasole edamame furnizează 18,5 grame de proteine.

✔️ Surse de antioxidanți
Antioxidanții ajută la eliminarea radicalilor liberi, care sunt substanțe chimice dăunătoare pe care organismul le generează în timpul metabolismului și al altor procese. Radicalii liberi pot deteriora celulele, ceea ce poate duce la diverse boli. Leguminoasele sunt bogate în polifenoli. În acest fel, leguminoasele ajută la protejarea organismului de infecții.
✔️ Sănătatea inimii
Persoanele care includ leguminoasele în mod regulat în dieta lor prezintă un risc mai scăzut de probleme cardiovasculare sau atacuri de cord. Potrivit unui studiu recent, s-a stabilit că înlocuirea cărnii bogate in grăsimi cu leguminoase scade riscul afecțiunilor cardiovasculare.
În plus, fibrele din fasole pot ajuta la reducerea colesterolului. Un nivel sporit de colesterol rău este adesea legat de un risc crescut de atacuri de cord și boli de inimă.
✔️ Diabetul și metabolismul glucozei
Fasolea și leguminoasele pot stabiliza și nivelul glicemiei. Au un conținut ridicat de fibre, ceea ce reduce glicemia. Experții spun că consumul unei diete bogate în fibre poate reduce riscul de diabet de tip 2, precum și controlul zahărului pentru cei care deja îl au.
✔️ Scăderea riscului de cancer
Proprietățile antiinflamatorii și antioxidante ale leguminoaselor pot reduce riscul de cancer. Potrivit unor rapoarte, consumul câtorva porții de fasole în fiecare săptămână poate crește aportul de fibre și reduce riscul de a dezvolta cancer. Mai mult, fasolea este inhibitor de protează. În plus, încetinește diviziunea celulelor canceroase. Tipurile de cancer controlate de fasole / leguminoase sunt cancerul de prostată, cancerul colorectal, cancerul de sân, cancerul renal și cancerul gastric.
✔️ Prevenirea ficatului gras
Ficatul gras apare atunci când grăsimile se acumulează în ficat. Datorită acestuia se poate ajunge la afecțiuni precum colesterol ridicat, obezitate, hipertensiune arterială și alte aspecte ale sindromului metabolic. Tratamentul bolilor de ficat gras depinde de scăderea în greutate și controlul zahărului din sânge, a grăsimilor, cum ar fi lipoproteinele cu densitate mică (LDL) și trigliceridele sau colesterolul rău. Înlocuirea proteinelor animale cu conținut ridicat de grăsimi cu leguminoase este un pas excelent către o mai bună sănătate a ficatului.
✔️ Sănătatea intestinului
Studiile au arătat că diferite tipuri de leguminoase, în special fasolea neagră, îmbunătățesc sănătatea intestinelor prin stimularea funcției barierei intestinale și prin creșterea numărului de bacterii benefice. Acest lucru ar putea ajuta la reducerea apariției bolilor asociate intestinului. Bacteriile intestinale sănătoase îmbunătățesc funcția sistemului imunitar și pot ajuta la pierderea în greutate.
✔️ Controlul apetitului
Atunci când o persoană consuma leguminoase, conținutul ridicat de fibre și prezența carbohidraților sănătoși pot induce o senzație de satisfacție și plenitudine. Ca o tactică dietetică pe termen lung, aceasta poate ajuta la oprirea consumului excesiv și poate duce la pierderea în greutate.

Niciun comentariu

Nu ratați!