Stafide – beneficii uriașe într-o boabă mică

0
Stafide beneficii

Așa cum spune zicala populară, „nu judecați o carte după coperta sa”, stafidele nu ar trebui judecate după aspectul lor neatrăgător. Aceste fructe uscate de culoare aurie (disponibile și în nuanțe negre și verzi) sunt centrale nutritive. Sunt surse bogate de fibre, fier, calciu, potasiu și alți nutrienți esențiali, care vă oferă un impuls energetic și vă ajută să vă mențineți părul și pielea strălucitoare.
🍇 Ajută digestia
Stafidele ajută la menținerea sănătății sistemului digestiv, deoarece sunt bogate în fibre, oferind un efect laxativ. Un aport sănătos de stafide (mai ales înainte de culcare sau stafide înmuiate la trezire) ajută la ameliorarea constipației, menține mișcările intestinului și elimină deșeurile și toxinele din organism. Stafidele sunt, de asemenea, cunoscute pentru a aduce ameliorare instantanee în balonare, reflux acid și flatulență.
🍇 Îmbunătățesc vederea
Stafidele sunt bogate în fitonutrienți polifenolici, cum ar fi vitamina A, A-carotenoid și beta-caroten, care vă ajută să vă păstrați vederea. Acești nutrienți vă ajută să vă protejați ochii prin reducerea acțiunii radicalilor liberi care slăbește vederea și provoacă degenerare musculară, precum și cataractă.
🍇 Reglează tensiunea arterială
Tensiunea arterială este cauzată cel mai adesea de consumul excesiv de sare. Stafidele au o cantitate bună de potasiu, care ajută la echilibrarea conținutului de sodiu din corpul dumneavoastră și la relaxarea vaselor de sânge.
🍇 Îmbunătățește rezistența osoasă
Stafidele sunt ambalate cu calciu, care este necesar pentru rezistența osoasă. Un alt nutrient major care este necesar pentru formarea osoasă puternică este borul, iar stafidele sunt surse bogate de bor. Prin urmare, consumul stafidelor, în special stafidele înmuiate, ajută la o mai bună absorbție a nutrienților și la o densitate osoasă îmbunătățită, potrivit mai multor studii de cercetare.

🍇 Sprijină obiectivele de slăbire
Stafidele sunt sărace în calorii și sunt dulci în mod natural. Sunt minunate pentru a-ți împiedica poftele dulci fără a consuma mai multe calorii. De asemenea, sunt bogate în fibre, ajutând corpul să se simtă plin pentru mult timp, cu doar o mică porție. De asemenea, ele vă ajută să controlați nivelul zahărului din sânge și să vă combateți pofta de dulce, susținându-vă obiectivele de slăbire.
🍇 Crește imunitatea
Stafidele sunt încărcate cu multe vitamine și minerale, cum ar fi calciu, fier și vitamina C, care stimulează sistemul imunitar și ajută la combaterea infecțiilor. Proprietățile antiinflamatorii și antibacteriene ale stafidelor vă întăresc imunitatea, făcând astfel corpul mai puțin susceptibil la infecții.
🍇 Previne anemia
Fierul este cel mai esențial element necesar pentru formarea celulelor roșii din sânge, iar stafidele sunt bogate în fier, cupru și vitamine, care sunt esențiale pentru producerea celulelor roșii din sânge și transportarea oxigenului în tot corpul.
🍇 Vindecă balonarea și aciditatea
Stafidele conțin niveluri ridicate de potasiu și magneziu, care se dovedesc a reduce aciditatea. Consumul de stafide reduce în mod regulat nivelul toxic din sânge, reducând astfel condiții precum balonarea, flatulența și alte probleme de sănătate, cum ar fi furunculele și bolile de piele.
🍇 Previn cariile dentare
Acidul oleanolic prezent în stafide ajută la prevenirea cariilor dentare. De asemenea, ajută la menținerea dinților curați și sănătoși prin îndepărtarea germenilor.
Stafidele ajută și la prevenirea bacteriilor care cauzează cavitatea. Mai mult, deoarece stafidele sunt bogate în calciu și bor, ele ajută la prevenirea cariilor dentare, precum și la albirea dinților.
🍇 Tratează problemele de infertilitate
Deoarece zaharurile naturale sunt abundente în stafide, ele ajută la eliberarea unei cantități mari de energie și sunt utile în tratarea disfuncției erectile la bărbați. În plus, stafidele au arginină, care ajută la îmbunătățirea motilității spermei și la tratarea infertilității.
🍇 Reglează nivelul colesterolului și îmbunătățește sănătatea inimii
Când stafidele sunt consumate în mod regulat, colesterolul rău este controlat și colesterolul bun este crescut. Astfel, asigură îmbunătățirea sănătății inimii și contribuie la atenuarea formării cheagurilor de sânge și a altor probleme cardiovasculare.
🍇 Menține sănătatea pielii părului
Potrivit unui studiu, prezența resveratrolului în stafide ajută la eliminarea celulelor toxice din sânge și la purificarea sângelui. Celulele pielii sunt apărate împotriva deteriorării și ajută la prevenirea ridurilor și a pielii lăsate. În plus, stafidele ajută la menținerea părului strălucitor și previn problemele de cădere a părului.

Niciun comentariu

Nu ratați!