Budincă de quinoa – delicioasă, sănătoasă, simplă și rapidă

0
Budinca de quinoa

Budincă de quinoa cu lapte
✔️ Ingrediente:
– 6 porții
– 250 grame quinoa
– 500 ml apa
– 500 ml lapte
– 100 grame zahăr
– 1 buc stea de anason
– 2 buc cuișoare
– 1 baton scorțișoară
– fistic măcinat
– nuci mărunțite
– fructe după preferințe
✔️ Mod de preparare:
– Quinoa se spală bine. Într-o cratiță se adăugă 2 căni de apă, batonul de scorțișoară, cuișoarele, anasonul și puțină sare. Se aduce la fierbere, fără capac.
– În apă se adaugă quinoa spălată, se reduce focul și se fierbe acoperit până când apa este absorbită, aproximativ 15 minute.
– Se adaugă laptele și zahărul. Se aduce din nou la fierbere, apoi se reduce focul și se gătește fără capac de data asta, amestecând frecvent cu o lingură de lemn, până devine o cremă consistentă.
– Se ia de pe foc, se scot cuișoarele, scorțișoara și anasonul și se transferă budinca în vasele de servire.
– Servim presărat deasupra cu nuci, fistic și fructe.

Budinca de quinoa cu stafide
✔️ Ingrediente
– 2 căni apă (cană de 250ml lichid)
– 1 cană quinoa
– 2 căni lapte de cocos
– 1 cană lapte obișnuit
– 1 linguriță linguriță unt
– 3 linguri zahăr
– 1 praf sare
– 2 linguri stafide
– 1 lingură apă de trandafiri
– bete de scorțișoară
– fructe pentru ornat
✔️ Mod de preparare
– Quinoa spălată în multe ape, altfel rămâne cu un miros neplăcut, se pune în vasul cu 2 căni cu apă care clocotește pe foc iar după ce a absorbit toată apa, se adaugă laptele fierbinte, zahăr, sare, un baton de scorțișoară și se amestecă până se îngroașă.
– Se scoate apoi batonul de scorțișoară, se adaugă untul, stafidele, apa de trandafiri iar după omogenizare se umplu cupe și se ornează cu bete de scorțișoară și fructe.
– se pune la frigider și se servește în 30 de minute.

Niciun comentariu

Nu ratați!