Totul despre fructele de pădure – sunt extraordinare pentru sănătate

0

Afine
Albastrul adânc al acestor fructe de pădure face mai mult decât o plăcintă drăguță. Culoarea provine din compuși puternici numiți antociani. Oamenii de știință cred că acești antioxidanți vă pot ajuta să vă protejați de cancer, boli de inimă și demență și vă pot stimula sistemul imunitar. Dar avem nevoie de mai multe cercetări pentru a ști cu siguranță. Mănâncă aceste fructe suculente proaspete sau congelate. Au apă și fibre, care vă umple fără a vă distruge dieta. O jumătate de ceașcă are aproximativ 40 de calorii.
Se crede că aceste fructe de pădure îmbunătățesc vederea. (Piloții celui de-al doilea război mondial au mâncat gem de afine în speranța de a-și îmbunătăți vederea nocturnă.) Deși extractul lor poate ajuta la prevenirea problemelor oculare, cum ar fi degenerescența maculară și cataracta, avem nevoie de mai multe cercetări pentru a ști cu siguranță.
Boabe de acai
Aceste fructe asemănătoare strugurilor sunt deseori numite super-alimente, deoarece pot avea mai mulți antioxidanți decât alte fructe de pădure. Acești nutrienți pot opri leziunile celulare care pot duce la multe boli. Cu toate acestea, mai multe cercetări ne vor ajuta să știm cât de mult pot ajuta. Bucurați-vă de fructe de padure proaspete sau congelate, dar consultați medicul înainte de a le lua ca suplimente. Dozele mari pot fi dăunătoare și pot afecta modul în care funcționează unele medicamente.
Avocado
Surpriză! Avocado sunt fructe de pădure cu o singură sămânță. Carnea lor moale, verde, este încărcată cu vitamine, minerale și grăsimi sănătoase. Avocado vă poate ajuta inima, vă poate sprijini pierderea în greutate și vă poate menține sănătos pe măsură ce îmbătrâniți. Feliați și adăugați la salate, amestecați în smoothie-uri sau întindeți pe sandvișuri în loc de maioneză. Doar nu exagerați. O porție este 1/5 dintr-un avocado.
Mure
Murele au o mulțime de polifenoli, substanțe chimice care pot reduce inflamația care duce la boli de inimă și cancer. Murele pot, de asemenea, să vă ajute intestinul subțire să descompună mai bine zahărul, ceea ce vă poate reduce șansele de diabet de tip 2. Consumați-le proaspete sau congelate, dacă puteți. O ceașcă de mure simplă are 7 grame de zahăr. Aceeași cantitate conservată în sirop are peste 50 de grame.
Căpșuni
Aceste fructe dulci, în formă de inimă, sunt pline de vitamina C, acid folic, fibre și antioxidanți. Acestea pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului, vă pot ajuta să gestionați glicemia și să luptați împotriva efectelor îmbătrânirii asupra creierului. Deoarece căpșunile se strică rapid, cumpărați-le des. Pentru a profita de cele mai multe beneficii pentru sănătate, nu le spălați sau nu le scoateți până nu sunteți gata să mâncați.
Fructe de padure goji
Fructele goji fac parte din medicina chineză de mii de ani. Au vitamine (C, B2 și A), fier și antioxidanți. Oamenii de știință au căutat dovezi că stimulează imunitatea, combat bolile de inimă, ajută creierul, ajută digestia și previn cancerul, dar până acum nu știu sigur. Mâncați-le doar coapte. Cele necoapte pot fi toxice. Și nu le mâncați dacă sunteți gravidă, alăptați sau luați diluanți de sânge.
Merișoare
Dacă aveți tendința de a face infecții ale tractului urinar, merișoarele sunt excelente pentru dumneavoastră. Nu va trata infecțiile tractului urinar, dar suplimentele de merișoare vă pot reduce șansele de a le obține mai târziu. Fructele pot face ca bacteriile să rămână mai puțin probabil în stomac și să provoace infecții. Oamenii de știință studiază dacă pot preveni cancerul și pot spori sănătatea inimii. Urmăriți cât de mult suc beți: prea mult vă poate supăra stomacul și poate duce la pietre la rinichi.

Aronia
Aceste fructe de culoare mov închis sunt bogate în vitamine, minerale și substanțe nutritive. Din acest motiv, cercetătorii verifică dacă pot ajuta la prevenirea cancerului de col uterin, de piele, de sân și de colon. Oamenii de știință studiază, de asemenea, dacă boabele de aronia ar putea ajuta la combaterea bolilor hepatice și cardiace și chiar a obezității. Căutați-le proaspete sau congelate la magazin. De asemenea, puteți bea ceai de aronia.
Soc negru
De sute de ani, oamenii l-au folosit pentru a combate răcelile și gripa. Câteva studii sugerează că extractul lor poate scurta simptomele gripei dacă le luați în primele zile. Mâncați doar soc negru fiert – cel crud sau frunzele vă pot îmbolnăvi. De asemenea, femeile însărcinate sau care alăptează sau oricine are probleme cu sistemul imunitar nu ar trebui să mănânce deloc. Nu utilizați dacă luați medicamente pentru diabet, diuretice sau laxative.
Zmeură
De mii de ani, părți din plantele de zmeură sunt folosite pentru tratarea grețurilor de dimineață și a durerilor de stomac. Acum știm că fructele în sine sunt foarte puternice. Zmeura este încărcată cu substanțe nutritive care pot ajuta la combaterea diferitelor tipuri de cancer și a altora care vă pot proteja creierul. Deși puteți găsi unele dintre aceleași substanțe în suplimentele alimentare, tratați-vă cu zmeură proaspătă. Aceasta vă va oferi cele mai multe beneficii.
Mure pitice
O porție mica din aceste fructe de pădure conține dublu de vitamina C fata de un pahar de suc de portocale. Sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți, motiv pentru care le veți găsi ca ingredient în unele produse de îngrijire a pielii. Cel mai bine este să mănânci aceste fructe de pădure în aceeași zi în care au fost culese, dar le poți congela și timp de până la 2 ani.
Fructe de ginseng
În medicina chineză, rădăcina plantei de ginseng este un tratament obișnuit. Dar ce-i cu fructele de pădure? Studiile efectuate pe șoareci au arătat că ar putea să scadă colesterolul, să lupte împotriva cancerului și să reducă inflamația intestinului. Dacă aveți diabet, există unele dovezi că sucul de boabe de ginseng vă poate ajuta să vă controlați glicemia și greutatea. Căutați și extract de fructe de ginseng în produsele pentru piele. Poate ajuta la combaterea leziunilor pielii și a efectelor îmbătrânirii.
Agrișe
Aceste fructe pot fi de culoare verde deschis, roz sau roșu atunci când devin coapte. În India, un tip, agrișe, a fost folosit de mult timp pentru a trata răceala și febra, pentru a ajuta la digestia alimentelor și ca tonic pentru păr. Acum, unele dovezi sugerează că aceste fructe de pădure ar putea ajuta la combaterea cancerului, la creșterea sănătății ficatului, la prevenirea osteoporozei și la tratarea paraziților și infecțiilor. Dar oamenii de știință trebuie să facă mai multe cercetări. Savurați-le proaspete sau fierte, dar întrebați-vă medicul înainte de a începe un supliment.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.